faraon1 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Ja mam Mińska 125 typ 400a i oprocz tego. ze przerywa mi 4 bieg to jest elegancko. Ten motor to wedlug mnie pojazd, ktory zasluguje na uwage. WSK 125 przy nim to ZŁOM :D Owszem, sa i tacy, ktorzy by sie nie przesiadli na minska, ale dla mnie (oprocz mz 250 lub 251) nie ma lepszego motocykla. MIŃSKI GÓRĄ ;) ;) ;) :P :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 nie poruwnuj konstrukcji z innych epok :D mińska ma dupene przednie zawieszenie i tego będe sie trzymac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechBoss Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 NO ma dupne zawieszenie ale od czego jest Tuning Co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 bez jaj :D Po tjuningu to ja moge mieć słonia wielkosci paczki zapłek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechBoss Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 No na ja po tuningu moge mniec lepsze zawieszenie w Minsku Bez jaj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 poruwnuje sie seryjne motocykle:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechBoss Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 poruwnuje sie seryjne motocykle:/ no ok ale jak chce sie jeździć takim sprzętem i chce sie mnieć konfort to sie małe ulepszenia robi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon1 Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Mam pytanie, czy ktos juz naprawial sprzeglo przy minsku?Ja chcialbym to zrobic, ale nie wiem czy beda pasowac tarczki od innego motoru (np wsk). Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_MZ Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A to był mój Mińsk 125 400A (сделано на Белоруссии) made in Belarus http://img68.imageshack.us/img68/4052/mi324skbak1sh.jpghttp://img137.imageshack.us/img137/3091/mi324skca322y5jc.jpghttp://img137.imageshack.us/img137/5995/mi324skp0vn.jpg Sprzedałem motorek a gość wywinął dzwona po pijaku. Dane motoru: Marka: Mińsk (made in ZSRR, Belarus?)Model: 125 400APojemność silnika: 125 ccmRodzaj nadwozia: ZamknięteRodzaj paliwa: Etylina wysokooktanowaLiczba miejsc: 2Rok produkcji: 1992rPrzebieg: ok.5600kmOpis: Kolor szary, błotnik WSK (tylko u mnie)Spalanie: 3-4 l/100V/max: 100km/hPrzeżycia: +Fajnie "rwie" asfalt (w porównaniu z i innymi motorami takiej pojemności).+ Dobry na przejażdżki po lesie (lekki, zwinny).+ Fajną rzeczą było w nim brak akumulatora, za miast niego był taki sprytny moduł, więcej dajesz gazu więcej daje światła - dawał natężenie, aby mieć czym świecić :-) ++ Dziewczyny lepiej mnie zauważały (to nie WSK!!!)+ Z przodu wygląda jak jakiś choper (chodzi mi o duże światło i kształt kierownicy)+ Piękny warkot (tak było w moim tłumiku)- Nie wiesz kiedy światła się włączają (ten cholerny moduł- patrz plusy)- Made in ZSRR (bo komunista)- Spalił raz 5/ 100 km (może dla tego, że zgubiłem w lesie korek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Borsukle ja bym Tobie raczej iża polecił. 49 albo 56 coś tego rodzaju, większa moc, i naprawne w terenie wszędzie się przejedzie. Fakt: nie poskaczesz ale długie dystanse też mozesz nim pokonać:buttrock: jak coś w sprawie iży to odezwij się do mnie:PPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) miałem taki sam jak LUKASZ MZ tylko z 93r i przedni błotnik był podniesony, jak w enduro, ale taki sam kolor, w ogóle nie nazekałem na niego, bryka poza paroma fabrycznymi wadami(samemu mozna poprawic) jast wypas w porównaniu z wsk 125polecam Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez rafik Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Rozumiem, ze rozmowa jest o Mińsku jako motocyklu uzytkowym a nie klasycznym ( lata 50-te). Moim pierwszym sprzętem był Mińsk 400A ( a moze 400 - niewazne). Był on z 1989r. I ja dołacze sie do pochwał. To bardzo dobry sprzęt, za taką cene. Własnie te modele to byłby najlepsze modele mińsków jeśli mówimyo walorach uzytkowych. Ja miałem jeszcze tego o klasycznej sylwetce - błotnik przedni "chodzący" razem z kołem. Na 4 biegu osiąga 120km/h, oczywiście bez żadnych modyfikacji, a przy odrobinie chęci i smykałki, mozna cos ciekawego z tego sprzętu "wyczarować". Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borewicz078 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Odpowiadam na pytanie o tarcze sprzęgłowe: Nie dosc ze pasuja to mozna caly kosz wsadzic od WSk i bedzie chodził.Poza tym Mińsk niezły tylko jak sie mu przyciśnie to potrafi spalić! WSK rulezzz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek_spox Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Hmm ,wiem że takie pytanko powinienem wrzucić do działu warsztat ,ale mnie po prostu ta kwestia ciekawi. Słyszałem o przeróbce silnika wsk125 w celu dostosowania go do cylindra mińska. Jakie są plusy takiego zabiegu (nie wiem jak wygląda cylinder mińska ,ale podejrzewam że ma on powiększone kanały przepłukujące w porównaniu do wsk) . Wiem że nielicznym udał się ten mały tuning ,czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraszan Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam! Posiadam Minska 125 w wersji czterosuwowej. Motorek w porzadku. http://www.pronar125.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi