maniek86 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Witam! Jak to w życiu bywa trafiła mi się okazja po promocyjnej cenie pomalować motocykl w profesjonalnym zakładzie aerograficznym. Mówiąc profesjonalny mam na myśli faktyczne podejście firmy do klienta. Fachowość i zaangażowanie do projektu były dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem. Szczerze mówiąc na początku obawiałem się efektów na SVce ale przy każdej wizycie lakiernika w moim garażu, byłem wspierany- również psychiczne. Podejście do projektu ze strony Firmy było bardzo indywidualne. Nie chciałem niczego rzucającego się w oczy, nachalnego... Urodzony chyba z aerografem w reku Adam, namalował mi efekt na motocyklu, który wprost przemawia do człowieka - podejdź i zobacz co tutaj jest. Jeśli tak samo ja lubicie serię "Piła" to powinno Wam się spodobać ;) http://escustom.com/saw.html Film: film Pozdrawiam, maniek Edytowane 10 Września 2010 przez maniek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 No, efekt na motocyklu wyszedł zajebiście. Fajnie współgra z tymi blikami od światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 zajebiście to wyszło :clap: tym samym przekonałem się do aerografu na motocyklu i zaczynam kombinować :) pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 No wygląda rewelacyjnie (chociaż przez ten świecący się lakier mało widać). Ale mam dziwne wrażenie, że to chamska reklama :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek86 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 nie reklama.po prostu z duma pokazuje to co zrobil mi koles na motocyklu.dalem tego posta tutaj bo warto promowac taka sztuke.niestey w naszym kraju wiedza o aerografii jest jaka jest.utarte sa stereotypy ktore mnie wczesniej tez dotyczyly.myslalm ze aero to wiocha,plomyki cycki i smoki.zmienilem zdanie po tym projekcie.mozna zrobic cos stylowo i ze smakiem co nie wyglada jak jezdzacy woz cyrkowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 nie wiem, jak to wygląda w realu i nie wypowiadam się nt. wykonania - ale sam projekt jakoś mnie osobiście się nie podoba: pojedyncze, wyrwane elementy utopione w czarnym tle. po prostu brakuje im powiązania ze sobą, optycznego, nie tematycznego. jakoś ta galeryjka portretów do mnie nie przemawia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Tylko ta lalka jest w miare ładna, reszta hehe, lepiej bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 nie reklama.po prostu z duma pokazuje to co zrobil mi koles na motocyklu.dalem tego posta tutaj bo warto promowac taka sztuke.niestey w naszym kraju wiedza o aerografii jest jaka jest.utarte sa stereotypy ktore mnie wczesniej tez dotyczyly.myslalm ze aero to wiocha,plomyki cycki i smoki.zmienilem zdanie po tym projekcie.mozna zrobic cos stylowo i ze smakiem co nie wyglada jak jezdzacy woz cyrkowy:) Masz coś do cycków ;] Mi by pasowały jakieś ładne cycuchy na baku :bigrazz: Kiedyś widziałem draga pomalowanego w fajny motyw sera. Był cały żółty i miał dziury jak raoswy szwajcar. Ciekawie też się projektował motyw wody z bombelkami ;) Co do tego co masz to mi trochę to wygląda jak kalkomania. Czarne tło i walniętw jakieś mordki na nim. Pozfto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 nie reklama.po prostu z duma pokazuje to co zrobil mi koles na motocyklu.dalem tego posta tutaj bo warto promowac taka sztuke.niestey w naszym kraju wiedza o aerografii jest jaka jest.utarte sa stereotypy ktore mnie wczesniej tez dotyczyly.myslalm ze aero to wiocha,plomyki cycki i smoki.zmienilem zdanie po tym projekcie.mozna zrobic cos stylowo i ze smakiem co nie wyglada jak jezdzacy woz cyrkowy:) Koncepcja jest git i ma klimat. Z czerni wyłaniają się i majaczą chaotyczne niepokojące fragmenty. I te bliki zajebiście dopełniają całości, tak, że nie wiadomo gdzie zaczyna się rysunek, a gdzie jest to tylko odbicie światła. Dzięki temu jest bardziej dynamiczne. Ciekawe czy są jakieś farbki, które zmieniają barwę w zależności od kąta padania światła. Wtedy można by po szaleć z efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Ciekawe czy są jakieś farbki, które zmieniają barwę w zależności od kąta padania światła. Co Ty? Nigdy nie widziałeś jakiejś celici np. machniętej na kamelełona? ;) http://www.pepinoweb.com/Dresden2004/celic...%20zrcatka.html Edytowane 10 Września 2010 przez Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Nie do końca o to mi chodziło. Ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Malowanie rewelacyjne, tylko ciekawe ile to kosztuje. Ale naprawdę malował to artysta, bo pięknie wyszło. A teraz subiektywnie o moto- mimo naprawdę świetnego malowania nie podoba mi się, ale są gusta i guściki. Nie do końca o to mi chodziło. Ale ok. A to nie jest coś pod tytułem "im więcej odcieni tym większa cena"? Chodzi Ci o taki efekt, że odcieni jest multum a nie tylko 2-3? Swoją drogą ma ktoś folie na moto? Ile to kosztuje? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Już od dawna marze o malowaniu moto w stylu "Wujka Jigsaw". :biggrin: Ubiegłeś mnie.... Bajer jest. Wuja Jigsaw rządzi!!! :buttrock: :buttrock: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek86 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 gusta i gusciki.na zywo kompozycja wyglada zupelnie inaczej.przy tak odbijajacym sie lakierze widac w zasadzie tylko te bardziej kontrastowe miejsca,tla w zasadzie wogole. czy ja go pozniej sprzedam?gratuluje podejscia.az kipi w tobie pasja. "cycki" to byla przenosnia. a co do ceny to z polozeniem klaru i polerowaniem zaplacilem za wszystk 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Niezły kicz. Ja bym czegoś takiego nie kupił, a na pewno nie zrobił na motocyklu. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi