kajek85 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Koledzy jaki olej i ile wlać do suzuki GSX 600F 1999r (popularne jajko) . Jedni mówią ze castrol a inni ze motul. Więc pytanie jakiej firmy olej jakiej specyfikacji i i ile wlać do motorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) I Castrol i Motul jest git. Wybór należy do ciebie. Motul ostatnio często jest podrabiany więc możesz trafic lipę jak nie potrafisz rozróżnić jak wygląda i pachnie oryginał. Nie wiem jak z podróbkami Castrola, czy są w ogóle. Ja Bym Ci polecał Castrol GPS 10W40. Sam testowałem ten olej w GS500E w bardzo ciężkich warunkach jazdy i spisał się świetnie. Do GSX600F `98 też go lałem i był git, ale nie testowałem na tak długim przebiegu jak w GS500. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Potwierdzam slowa Qurima, rowniez leje do kazdego sprzetu Castrola i szczerze polecam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 czyli panowie polecacie castrola 10w 60 czy inny i czy to oolej uniwersalny czy tylko do motorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jakie 60? Olej do T-34? 10W40, Castrol GPS. Lub inny Castrol dla MOTOCYKLI. Nie samochodowy, ciągnikowy, rowerowy.... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 aha nie wiedzialem ok do motorów a Motul lepszy jest czy nie jeszcze jedno jaki ten mój olejak ma 14000 km przebiegu sprawdzonego to lać mu półsyntetyk czy syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Castrol GPS to półsyntetyk. Nadaje się. Syntetyk też może być. Unikaj mineralnego, chociaż na tym też Gixxef będzie latał i nie narzekał. Nie pytaj czy Motul lepszy bo to nic nie da. Jeśli użytkowników Motula będzie tutaj więcej to więcej opinii że jest najlepszy. A jeśli więcej Castrola to ten będzie lepszy. A tak na prawdę to nikt nie wie który jest lepszy, a może oba są tak samo dobre.... Ja używałem GPS w ciężkiej jeździe w Suzuki i spisał się świetnie. Motul też by się tak spisał pewnie. Wlej ten którego opakowanie lub nazwa bardziej się podoba. Oba są git. Jak już wcześniej pisałem - "Ja ci polecam 10W40 Castrol GPS". i tyle. Zaraz wpadnie tu ktoś inny i napisze że masz wlać BelRay 10W40, a następny napisze że masz wlać mineralny Orlen Crap 10W50 i dostaniesz paraliżu kory mózgowej od tego zamieszania. :banghead: aha nie wiedzialem ok do motorów Tak. do motorów motocyklowych. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ja tylko dodam , że castrola GPS używam w motocrossie od ponad 3 lat i nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń, więc śmiało lej go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Albo wlej taki z beczki do ciężarówek. Są na tym forum i tacy co na tym jeździli :icon_razz: Olej to olej, wystarczy dobrać specyfikacje. Ważniejsza od marki oleju jest jego częsta wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Używam Motula 15w50 5100 i moge polecic :lalag: Ilość oleju do wlania masz"wyrytą"niedaleko "oczka"do jego kontrolowania. Pozdr Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Używam Motula 15w50 5100 i moge polecic :lalag: Ilość oleju do wlania masz"wyrytą"niedaleko "oczka"do jego kontrolowania. Pozdr To ilosc oleju bez filtra oleju. Jesli jest to filtr zewnetrzny to trzeba doliczyc jakies 400ml. Zreszta w serwisowce jest podana ilosc z filtrem. PS. Ile jeszcze tematow bedzie o oleju? Potem na wyszukiwarce jest smietnik... Sprawdzilem: wg. serwisowki 3,5 litra wchodzi z filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) 2 lub 3 mechaników motocyklowych z którymi rozmawiałem, powiedzieli mi że castrol jest strasznie przereklamowany, był to tak dobry i popularny olej że zaczęto go podrabiać, kazali mi sobie odpuścić. Teraz leje Repsola. Nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując ten olej, no ale jest już DRa nim zalana. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez włochatyDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Kumpel przerabiał taką sytuacje z trzema motocyklami swoimi. Wymieniał olej na Castrola i w każdym z tych trzech moto olej znikał,mniej lub bardziej. Potem wymienił na Motula i w każdym z nich spalanie oleju sporo się zmiejszyło, jeśli nie w ogóle znikło. Motocykle to TDM 850, V-strom 1000 i coś tam jeszcze było,nie pamiętam co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 koledzy mam suzuki gsx 60f 1999r przebieg 14000km jaki mam wlać olej Motul 10W-40 7100 (syntetyczny) czy Motul 10W-40 5100 (półsyntetyczny) , poprzedni właściciel wlał castrol edge sport 10W-60 syntetyczny. jaki wlewa sie olej do tego olejaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pegaz Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 zalecany olej to SAE 10W40, ale moze byc 10W50, 15W40, 15W50. Z wymiana filtra mozesz zalac 3500 ml (chociaz na deklu jest napisane 3300 ml). Co do oleju to nie ma okreslenia w instrukcji syntetycz czy polsyntetyk. Ja jezdze na polsyntetyku Motul 5100 ester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi