djkrzychu91 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam posiadam kawasaki kz 750 silniki sa w innych modelach tez ale wracając do sprawy mam problem z silnikiem jakis czas temu robilem remont dociaranie zaworow nowe uszczelki oleje filtry (powietrza nie mam) uszczelniacze i nowe zawory na 3 cylinder byly krzywe. Problem polega na tym ze jak zapale motor to wchodzi na 6 -7 tys obrotow przed remontem jak mial uszkodzony 3 cylinder i nie mial tego kopa to wchodzil na 4 tys i po 30sekundach ssanie wylaczylem i chodzil. A teraz tak nie ma 6-7tys i jak mu ssanie wyłacze i szybko dodam gazu to zdechnie dodam tylko ze jutro bede rozrzad ustawial bo mam przesuniety o 2 zeby wydechowy o 2 zeby do tylu a ssacy 2 zeby do przodu. Co to moze byc??? dysze sa zapchane byly czyszczone. Glowna dysza nie działa?? prosze o pomoc porady o jaką kolwiek pomoc bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 rozrzad [...] mam przesuniety o 2 zeby wydechowy o 2 zeby do tylu a ssacy 2 zeby do przodu. Co to moze byc??? ... :banghead: Myślę, że to może być totalny brak znajomości języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam posiadam kawasaki kz 750 silniki sa w innych modelach tez ale wracając do sprawy mam problem z silnikiem jakis czas temu robilem remont dociaranie zaworow nowe uszczelki oleje filtry (powietrza nie mam) uszczelniacze i nowe zawory na 3 cylinder byly krzywe. Problem polega na tym ze jak zapale motor to wchodzi na 6 -7 tys obrotow przed remontem jak mial uszkodzony 3 cylinder i nie mial tego kopa to wchodzil na 4 tys i po 30sekundach ssanie wylaczylem i chodzil. A teraz tak nie ma 6-7tys i jak mu ssanie wyłacze i szybko dodam gazu to zdechnie dodam tylko ze jutro bede rozrzad ustawial bo mam przesuniety o 2 zeby wydechowy o 2 zeby do tylu a ssacy 2 zeby do przodu. Co to moze byc??? dysze sa zapchane byly czyszczone. Glowna dysza nie działa?? prosze o pomoc porady o jaką kolwiek pomoc bede wdzieczny Napisz to bez emocji, spokojnie i gramatycznie a uzyskasz zadowalającą Cię odpowiedź. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 jak to ma chodzić z przestawionym rozrządem? pomysl chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkrzychu91 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam sory że dopiero teraz odpisuje ale czasu nie miałem i w ogóle. A jeśli dam serwisówkę wrzucę na forum pomoże mi ktoś z ustawieniem rozrządu i z ustawieniem gaźników chodzi mi jakie ma być ciśnienie ustawione kg/cm2 lub mmHg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Na początku wez i ustaw sobie rozrząd jak należ a potem dopiero myśl o gaznikach. Może będzie wszystko ok ... Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 autor w ogóle wie o czym pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi