Royroy Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 (edytowane) Witam. proszę moderatora o wykasowanie tego wątku. Lepiej nie zadawać pytań na tym forum. Edytowane 27 Lipca 2010 przez Royroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 zapewne nie miał stopu (ten bez badań), bo 3 dni po terminie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 to, że nie miał badań to nie znaczy, że miał niesprawne auto przyjąłeś mandat? jeśli tak to tym samym przyznałeś się do winy - i raczej słusznie a z tym światłem stopu to jak było - był czy nie było? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peny Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 było czy nie było i tak będzie Twoja wina - będe okrutny :) facet dostanie jedynie mandat za brak badań technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royroy Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Bardzo dziękuję za szybki odzew . Na szczęście nie mi to się zdarzyło ,bo mój fazerek nie przepchnąłby pewnie tego busa ale wjechałby do środeczka panu nr 2.... :lapad: To był wypadek trzech aut . Ostatni kierowca dostał mandat ale szuka zaczepki z tymi badaniami technicznymi.... że niby pojazd bez badań jest nie dopuszczony do ruchu, nie wiadomo czy sprawny itd... ... Sprawca nigdzie jeszcze z tym nie był i dlatego rozpytuje wśród znajomych o możliwości powalczenia gdyż za naprawę swojego LT zabulił 9000pln netto. :clap: ps: motoniklem nie śmigamy za busamy.... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 ps: motoniklem nie śmigamy za busamy.... :icon_mrgreen: Nie. Po prostu nie siedzimy na zderzaku osobie przed nami. Trochę odstępu... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royroy Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Nie. Po prostu nie siedzimy na zderzaku osobie przed nami. Trochę odstępu... :) oczywiście ...ale pytanie brzmi : czy waląc w tył auto które nie ma badań technicznych możemy wciskać że to nie nasza wina, bo np nie miał świateł stopu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 oczywiście ...ale pytanie brzmi : czy waląc w tył auto które nie ma badań technicznych możemy wciskać że to nie nasza wina, bo np nie miał świateł stopu ? co to w ogóle za pytanie? :banghead: wciskać to sobie możesz czopek w dupę :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Problem się zacznie w momencie, gdy uruchomi się maszyna odszkodowań.. Gość bez badań najprawdopodobniej zostanie uznany przez ubezpieczyciela za winnego, nawet, jeśli policja wskaże inaczej. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royroy Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) co to w ogóle za pytanie? :banghead: wciskać to sobie możesz czopek w dupę :buttrock: kto pyta nie błądzi ... rozważamy tu pewne zdarzenie a Ty sam - sobie wciśnij coś w dupę. Bo sraczki dostałeś strasznej i siejesz niepotrzebnie zamęt. :banghead: - nie pasuje Ci pytanie ? - nie odpowiadaj . Edytowane 27 Lipca 2010 przez Royroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacuś Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 U nas jest zawsze kto wali z tylu tego wina proste a ze bez badan moze cos sie uda przyjoles mandat bo juz padlo pytanie bez odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royroy Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) U nas jest zawsze kto wali z tylu tego wina proste a ze bez badan moze cos sie uda przyjoles mandat bo juz padlo pytanie bez odpowiedzi ? OK - bardzo dziękuję kolego za wyjaśnienie. :notworthy: Jeśli chodzi o mandat - to sprawca otrzymał 300 zł kredytowy i go przyjął. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi - odpowiedź brzmi : winny jest ten co nie zachował bezpiecznej odległości od poprzedzającego go pojazdu. Dziękuję - na tym temat się kończy i nie ma co szukać winy u innych , jadących prawidłowo. Podałem to zdarzenie w tej formie aby było bardziej czytelne - nie rozbiłem moto i nie chcę wyłudzić odszkodowania. Jak ktoś nie może tego pojąć to proszę nie komentować. Nie zabieram tu czasu wszystkim, a tylko osobom życzliwym, zainteresowanym pomocą i udzieleniem mi odpowiedzi. Forum jak sama nazwa wskazuje służy do zabierania głosu i komunikacji między istotami inteligentnymi ,a nie ograniczonymi umysłowo. :buttrock: Edytowane 27 Lipca 2010 przez Royroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacuś Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 OK - bardzo dziękuję kolego za wyjaśnienie. :notworthy: Jeśli chodzi o mandat - to sprawca otrzymał 300 zł kredytowy i go przyjął. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi - odpowiedź brzmi : winny jest ten co nie zachował bezpiecznej odległości od poprzedzającego go pojazdu. Dziękuję - na tym temat się kończy i nie ma co szukać winy u innych , jadących prawidłowo. Podałem to zdarzenie w tej formie aby było bardziej czytelne - nie rozbiłem moto i nie chcę wyłudzić odszkodowania. Jak ktoś nie może tego pojąć to proszę nie komentować. Nie zabieram tu czasu wszystkim, a tylko osobom życzliwym, zainteresowanym pomocą i udzieleniem mi odpowiedzi. Forum jak sama nazwa wskazuje służy do zabierania głosu i komunikacji między istotami inteligentnymi ,a nie ograniczonymi umysłowo. :buttrock: Nie ma sprawy kazdy chyba teraz wie jak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 .... powstaje pytanie : jeśli nie miał badań techn. to może nie miał i stopu i dlatego nie zauważyłem że hebluje :icon_question: może tak, a może nie. a może on mimo braku badań miał sprawne hamulce, a ten z tyłu nie? AFAIK sprawdzenie nawet rozbitej żarówki, czy paliła się w czasie uderzenia nie stanowi już problemu, więc jeśli FAKTYCZNIE nie było świateł można iść do sądu i próbować udowodnić - tylko trzeba mieć na to jakieś podstawy, a nie wymysły natomiast co do zasady przyjęcie mandatu kończy postępowanie: może być cofnięty przez sąd tylko w przypadku, gdyby został nałożony za czyn nie będący wykroczeniem. innej opcji nie ma U nas jest zawsze kto wali z tylu tego wina proste a ze bez badan moze cos sie uda (...) a Ty skąd się tu wziąłeś, z krajów arabskich? kwestię odpowiedzialności ustala policja w oparciu o przepisy kodeksu i zeznania świadków, w razie wątpliwości sąd w oparciu o zeznania plus ewentualnie ekspertyzy. przestań siać zamęt powtarzaniem głupich obiegowych "niby-prawd" na temat ruchu drogowego! jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royroy Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) może tak, a może nie. a może on mimo braku badań miał sprawne hamulce, a ten z tyłu nie? AFAIK sprawdzenie nawet rozbitej żarówki, czy paliła się w czasie uderzenia nie stanowi już problemu, więc jeśli FAKTYCZNIE nie było świateł można iść do sądu i próbować udowodnić - tylko trzeba mieć na to jakieś podstawy, a nie wymysły natomiast co do zasady przyjęcie mandatu kończy postępowanie: może być cofnięty przez sąd tylko w przypadku, gdyby został nałożony za czyn nie będący wykroczeniem. innej opcji nie ma a Ty skąd się tu wziąłeś, z krajów arabskich? kwestię odpowiedzialności ustala policja w oparciu o przepisy kodeksu i zeznania świadków, w razie wątpliwości sąd w oparciu o zeznania plus ewentualnie ekspertyzy. przestań siać zamęt powtarzaniem głupich obiegowych "niby-prawd" na temat ruchu drogowego! jsz Bardzo proszę super-moderatora o usunięcie całego wątku z forum. Autor. Za dużo tu jadu ,a za mało chęci pomocy, wyjaśnienia. Rezygnuję z zadawania pytań. Edytowane 27 Lipca 2010 przez Royroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi