Haraap Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam. Już dłuższy czas rozglądam się za kurtką w stylu "ramoneski", niestety, tragedia. Highway Pilot 1 - cienka jak szmatka, WolfMoto - nieco grubsza, ale też generalnie lekka, miękka, mnie się w ręku, Tarbor - to samo, nawet świńska. Co jest kurka? Co się stało z kurtkami motocyklowymi? Czy nie można już kupić konkretnej "papy"? Cóż, skoro tak, mam komu zlecić uszycie z nawert bardzo grubej skóry, czy ktoś może się orientuje gdzie takich jak niegdyś skór na materiał szukać? Sztywnych, grubych, ciężkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Retbike ma w ofercie taką kurtkę, jest gruba i pancerna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Tarbor , tam pewnie też coś mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 a co znaczy "nawet świńska" w tarborze? przecież właśnie świńska skóra jest tandetą dla szpanu, a nie na motocykl: do jazdy motocyklem kupuje się skórę bydlęcą 1,2mm - zawsze była w cenniku tarboru i chyba nie zniknęła z dnia na dzień? jsz ps. popraw wiek w profilu. przecież nie masz 13 lat ;) Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Tarbor szyje też na wymiar i na zamówienie. Napisz do nich i podpytaj o mozliwość uszycia z grubszego materiału (standard u nich to 1,2 mm). Ewentualnie pytaj też tutaj: ramoneska.pl - firma z Chełmka koło Chrzanowa. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haraap Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Dzięki, spróbuję. A co do nawet świńska - pamietam skóry punków w Jarocinie, właśnie świńskie, stare, zajechane, wygladały niektóre jakby był zdierane jeszcze z pleców trópów UPA. Były własnie świńskie, grube, sztywne i takie porowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black robin Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 http://www.oldtimerbazar.pl/ juz za późno ale było tam sporo tego typu ciuchów/ osobiście nie gustuję ale jesli ktoś szuka to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haraap Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Dzięki za info. Byłem jednak w sklepie Tarbor-u, i znalazłem dosyć grube i sztywne kurtki ze świńskiej skóry. Zamówiłem. Przy okazji, dla miłośników motocykli zabytkowych, jest jedna kurtka, rozm. 50, z cholernie grubej i sztywnej skóry świńskiej. Krój klasyczny, prosty, jak z przed kilkudziesięciu lat. To jednostkowy egzemplarz. Przy okazji, ostrzegam przed sprzedawcą TKN_SKLEP z alledrogo. Najkrócej mówiąc - skandal. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) Pierwsze primo: nie ma użytkownika TKN_SKLEP na allegro. Edit: a jednak jest ale nie User tylko sklep... debilna wyszukiwarka. Drugie primo: jak zaczynasz to dokończ :) Trzecie primo ultimo ;) w Krakowie nie ma ma sklepu Tarboru. Jest dealer na Kamieńskiego a to nie to samo. A na koniec raz jeszcze: popraw wiek w profilu... bo chyba nie masz 13 lat? A bez sensu się tak gada ;) Edytowane 12 Lipca 2010 przez bigboykr Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto-Center Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Jeżeli chodzi o te sztywne świńskie kurtki to powiem tak: wyglądają bardzo efektownie i z pewnością każdy zwróci na nią uwagę. Ale jest bardzo sztywna i często przeszkadza podczas jazdy,przynajmniej ja miałem takie wrażenie. Edytowane 13 Lipca 2010 przez Moto-Center Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raidah Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) a ja tak zapytam, czy ktoś miał styczność z kurtkami (ramoneskami) z Tarboru? Chodzi mi oczywiście o przetestowanie i czy są solidne :) Proponuja oni trakże kurtki w jakiejś technologi COOL LEATHER. Ktoś posiada takie cudo i czy warte to inwestycji? pozdrawiam ;) Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez Raidah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 a ja tak zapytam, czy ktoś miał styczność z kurtkami (ramoneskami) z Tarboru? Chodzi mi oczywiście o przetestowanie i czy są solidne :) Proponuja oni trakże kurtki w jakiejś technologi COOL LEATHER. Ktoś posiada takie cudo i czy warte to inwestycji? pozdrawiam ;) Ja śmigałem w ramonezce z Tarboru prawie 3 lata (Swińska skóra), i jestem bardzo zadowolony. Przeżyła też mały szlif i dała radę. Widoczne są drobne otarcia, ale nic poważnego. Szwy się trzymają, Dupe mi uratowała (spodnie też się spisały, również świniak). Więc osobiście polecam. Dodam, że bardzo miła i fachowa obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi