adam87 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 właśnie otrzymałem nowiutkie zębatki do mojej husqvarny (przod renthala 13 zębów, tył supersprox 50 zębów) myśle że niedługo będe zmieniał łańcuch i się zastanawiam jaki wybrać. Czy duża jest różnica między 520 OR a zwykłą 520? Wiem że OR mniej się rozciąga ale z tym można sobie poradzic regulując napięcie, poza tym OR ma trochę wieksze opory ale to pewnie nie robi różnicy w jeździe. Dodam jeszcze że za ogniwo O-ring płacę 2,35zł a za zwykłego 1,60 więc różnica jest bardzo duża. Może bardziej opłaca się czesciej wymieniac tańszy łańcuch niż kupować drogi który wytrzyma nie wiele więcej od O-ringa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufa Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ja osobiście kupuje na "metry"!2 razy w sezonie wymieniam i spoko!praktycznie wychodzi na to samo tylko że na raty! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ale OR czy zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufa Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zwykły oczywiście!Zależy jak i ile jeżdzisz! Ja nie żałuje memu moto gazu! Co tydzien w las i regularnie na placu na jednym ćwiczyć! ;-)2 wymiany w sezonie pewne! Cenowo to wychodzi prawie to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Oringowy to raczej do dużych pojemności , możesz spokojnie brać zwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ja osobiście kupuje na "metry"! a gdzie kupujesz? - bo tez bym sobie kupil na metry, na razie przegladam ceny na ebayu, i nie sa odstraszajace, ale jak mozna jeszcze taniej to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Nom na metry wychodzi taniej, mój kumpel do DT125 kupił na metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufa Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ja jak mam czas to wyskakuje do Czech bo mam blisko! Taniej mają niż unas!Nieraz kumpel przejeżdzając przez Prage kupuje mi! (jeżdzi na tirexach)Jeden łańcuch 520110ogniw wychodzi mnie 80-100zł!To już zależy gdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 wlasnie jak z jakoscia czy to propganda ze DID robi super trwale a inne to takie o bo sa (poza Yrisem czy jak to sie pisze :) ) osobiscie na RK zrobilem 10 tys a bog wie ile mial przed tem fak faktem ze juz sie praktycznie konczy ale jak na duze enduro singla to i tak lancuch nie zyje dlugo ;) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ja podam przykład łańcucha "Regina" w srajtku jakim jest piętnastokonna TW200 4t. Łańcuch zwykły 428 osiągał połowę tego przebiegu co O-ring'owy tej samej marki na takich samych zębatkach i w tych samych warunkach pracy. Mowa o dojściu do momentu gdy skończył się naciąg. Zębatki tylna from Larsson, zdawcze PRB. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja poprzednio używałem zwykłego i rozciągał się w oczach -- (była to chyba Regina), obecnie O-ring RK i przez cały sezon może ze 2 razy naciągałem po 1 zębie na regulacji. Dla porównania ja przez cały sezon tylko ze 2 razy naciągałem, a Paweł kupił bez O-ringów i w połowie sezonu skończył się zakres regulacji i łańcuch był do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrupa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 obecnie O-ring RK i przez cały sezon może ze 2 razy naciągałem po 1 zębie na regulacji. Ooo to bardzo fajnie, zakupiłem taki RK do swojej Dr600.Zobaczymy jak będzie u mnie, ale dobrze że jednak zdecydowałem się na lepszy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 W 520 ostatnio nieoringowy łańuch Renthal (doskonała firma) wytrzymał mi nieco ponad... 300 km. To był ostatni taki łańcuch w jakimkolwiek moim motocyklu (inna sprawa, że kupił go i zalożył poprzedni właściciel). PRB PBR. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja bym wybrał Oring , poprzednio jeździłem na zwykłych CZ , max 2000km i do kosza, aż w ktm'e założyłem Oring Regina(+ zębatki AFAM), tylko raz go naciągałem przy zakładaniu, po ponad 3k km przebiegu nie widać żeby się rozciągnął, co kilka jazd tylko gumki oliwką smaruje żeby nie popękały Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 PRB PBR. pzdrNo właśnie :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi