mirek1592 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mam pytanko czy może ktoś z forumowiczów przerabił swój cylinder z tuleji na powlekanie nicasilem, z tego co wiem to jest twardszy i czy w ogóle da się tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mam pytanko czy może ktoś z forumowiczów przerabił swój cylinder z tuleji na powlekanie nicasilem, z tego co wiem to jest twardszy i czy w ogóle da się tak zrobić? Możesz zapomnieć o takich kombinacjach. Wiele silników przerabia się z nicasilu na tuleje żeliwne czy to z powodu uszkodzeń powierzchni, czy z chęci powiększenia średnicy tłoka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 W moim silnik uszkodzone zostały dwie tuleje w jedne to dosyć sporu kawałek urwało, da się może wybić te i nabić nowe tuleje? Bym też musiał kupić nowe tłoki i pierścienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Tak, możesz wybić...sobie ten pomysł z głowy. :banghead: Takich rzeczy nie robi się w takich silnikach. Jest to opłacalne tylko w drogich, rzadkich jednostkach. A sama operacja do tanich nie należy. Taniej kupisz używany silnik. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 I co kupie używany silnik za 2 tys. i też może być coś w nim nie tak np. słabe ciśnienie w cylindrach a ile kosztuje takie nabijanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Powłoka z nicasilu przynajmniej 600zł na jeden garnek :) Czyli 4x600 i już masz drugi silnik :flesje: p.s. do tego trzeba doliczyć koszty wysyłki, bo nie wiem czy w PL ktoś się tym profesjonalnie zajmuje. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Powłoka z nicasilu przynajmniej 600zł na jeden garnek :) Czyli 4x600 i już masz drugi silnik :flesje: p.s. do tego trzeba doliczyć koszty wysyłki, bo nie wiem czy w PL ktoś się tym profesjonalnie zajmuje. A ile tak na oko będzie kosztować nabicie nowych tulej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Niewiem ile kosztuje nabijanie nowych tulei (żeliwnych) bo o nikasilu zapomnij. ale nie jest to dobry pomysł bo do kosztów musisz dodać nowe tłoki z pierścieniami. Z tego co pamiętam, komplet samych pierścieni na jeden tłok do mojego kawasaki kosztował 200zł. Tłok nawet nie wiem. Do nsr150 (2T) tłok coś koło 1000zł. A na koniec nie wiadomo czy remont się powiedzie, jest cos takiego jak zgodność materiałowa i późniejsze szybsze zużywanie się dorabianych rzemieślniczo części. Dobrze radzę nie pakuj się w to. kup lepiej używany silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 W cylindrach do których zostały wsadzone tuleje nie zrobi sie juz nicasylu ponieważ cylinder jest roztaczany pod tuleje. Tu masz dobry zakład zajmujący się tulejami http://www.motor-tech.katowice.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 kilka lat temu za przetulejowanie wszystkich 4 garów zapłaciłem 600zł. W twoim przypadku słabo to widzę i radzę szukac używanego bloku silnika. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) pisza Ci koledzy: jedyne wyjscie to kupienie uzywanego silnika. amen. a w jakim jest stanie mozna sprawdzic przed kupnem. link do zakladu ktory podeslal kolega zajmuje sie tulejowaniem wyczynowych silnikow 2t Edytowane 18 Czerwca 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Dało by rade kupienie używanego cylindra wraz z tłokami i pierścieniami i wsadzenie go do mojego silnika. Czy wszystko bedzie dobrze chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 nie. nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 To teraz tylko zostaje już kupno innego używanego silnika. Jak już nic innego nie można wymyśleć, oby ten silnik co kupie dobrze chodził. Co mam z tym silnikiem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 przerób sobie na stolik pod piwo albo rozbierz w drobny mak i na alledrogo wsio co się jeszcze nadaje do użycia. Tylko pisz prawdę co do stanu technicznego, bo sam byś chyba nie chciał kupić sprawnego silnika z pękniętym wałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi