Mosue Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Przeciez naped predkosciomierza w ETZ brany jest bezposrednio z tylnej zebatki...czyli z taka predkoscia z jaka obraca Ci sie tylne kolo tyle on wskazuje (teoretycznie :] ) Jak zalozysz zebatke zdawczą mniejsza to i predkosc sie zmiejszy i odwrotnie jak dasz wieksza to sie predkosc tylnego koła zwiekszy a co za tym idzie naped predkosciomierza bedzie pracowal szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Aha, to sory :oops: myślałem, że tak jak w simaku (biorąc pod uwagę dużo podobieństw) z przedniej zębatki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ja lecialem 130 ale mysle ze 140 by poszla. Poprzedni wlasciciek mowil ze jechal 155 ;)<sciema> czyli ze mu licznik doszedł do zera :P ale etke mam w ładnym stanie i policyjna..... tak wiec etka dobra 140 bedzie szla :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja miałem mocno przerobioną MZkę ale nie tak jak zwyczaj nakazuje : antenka w tłumiku, trzy lampy itd ;-) Moje wskazania opierały się na dokładnie wyskalowanym liczniku elektronicznym bo normalny zawyża nawet do 15% i maxymalnie szła 130 km/h. Paliła 3,5 - 4,5 litra na 100 po korekcji kanałów, dopasowaniu wydechu itd. Zapłon elektroniczny własnej konstrukcji z bardzo mocną iskrą. Zawieszenie miałem mocno przerobione i jeździło sie tym jak japońcem - mozna było do kolana w zakrecie przy 110 km/h sie położyć.Jezeli ktoś chce naprawde usprawnić Etke to służę pomocą bo mam w tym spore doświadczenie Z kolegami mieliśmy jeszcze TS 250 z silnikiem od ETZki bardzo mocno sprężony dół - w dwie osoby szła 140, w jedną zamykała szafę, paliła 8 litrów na 100. Najbrzydsza najszybsza MZka w mazowieckim a niewiem czy nie dalej Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasik2 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Krzycho o jakiej mz mówisz ?? 3.5l spalanie?? jakim cudem?? mi pali 5.5 i uważam ze to nienajgorszy wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Ten temat śmierdzi wioską na kilometr. To jak chwalenie sie kto ma dłuższego... :icon_mrgreen: Edytowane 28 Czerwca 2006 przez art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiho Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 hej Jeżeli chodzi o dokladnosc pomiaru predkosci to polecam zamontowanie licznika rowerowego. napewno jest bardziej dokladny a i zapisuje w pamieci ruzne dane np predkosc maksymalna. Teraz mozna kupic takie liczniki za 20 PLN ktore pokazuja predkosc do 200 km/h wiec napewno straczy do takiej ETKI :icon_mrgreen:. pozdro hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackey Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Hej mialem 250 i 251-policyjna ,nigdy nie grzebana-idealna :wink: ,na prostej pokazywala 130 z górki 140 ,ale zaznaczam ze pokazywala :) ;) ,po przesiadce na gs 500 stwierdzilem ze liczniki w mz bylo optymistyczne :) -a nie byly rzezbione-natomiast po otwarciu to juz tak przeklamywaly ze wskazowka szla do 0 :D ,pamietam ze bardzo duzo dala dmuchanka,jednak dzwiek byl tak okrutny na niskich i srednich obrotach ze trzeba by jezdzic ze stoperami :D ,ogolnie dobrze wspominam tzx 251-policyjna-byla tylko za mala, ale po 40000 miala fabryczny wał(nie regenerowany) i nadal swietnie sie spisywala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninjabike Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 jak kumpla mz etz 250 jechalem 130 i jak bym wiecej chcial jechac bo moze jeszcze to 5km by poszla to odpadla by kierownica zlom jak nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 135 km/h mz ts 250/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Kurcze ryzykanci jesteście.Moja jechała ok 120 ale to juz było dla niej za duzo. Pływała dziwnie i silnik nieźle wył. Bałem się takich prędkości. Nie katujcie tak tych swoich maszyn bo nie wytrzymaja długo!! a szkoda takich pięknych motocykli. jest juz ich coraz ,mniej!! pamiętajcie o tym ;):);):):Za tirem w tunelu powietrznym jechałem kiedyś z zamknięta szafa):cool::POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Moja byłą etz-ka:) 84r, igłą, silnik po generalce, oryginalne zębatki- na normalnej drodze (nie z górki) 140 w jedną jak i w 2 odoby!! Po przejechaniu 10Tkm pojechałą tyle samo:) Jak się dba to się ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ja swoją leciałem 120km/h ale zwątpiłem i zwolniłem bo już od 80km/h mi coś piszczy w silniku a przy 120km/h to myslałem że silnik nagle sie zatrzyma tak piszczało że silnika nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 moja etz 251 pokazywała 140km/h przy 7000 obr. Ale jest jeszcze jeden myk, bo patrząc dokładnie na skalę to 140 jest w tym miejscu co powinno być 135. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 a ja tam swoją MZ jechałem 90 bo więcej nie miałem gdzie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi