Skocz do zawartości

Jaki chopper/cruiser na poczatek

sz_kamil
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , najpierw chciał bym zwrócił uwage ze nigdzie nie mogłem znalesc podobnego watku ( a moze słąbo szukałem ) wiec w razie czego prosze admina o przeniesienie .

Teraz do rzeczy , ostatnio zafascynowały mnie choppery ( tzn zawsze mi sie podobały ) ale myslałem ze sa poza moim zasiegiem gotówki :D . I teraz nadeszła pora zeby sie rozejrzeć za jakas maszyna . Cena do 10 tys. Podoba mi sie Yamaha Virago 535 lub 750 ( preferował bym 750 co by sie nie przesiadac za rok na wiekszy ) ale to tylko moj pomysł . Jakie koledzy maja doswiadczenie z Virago , a moze polecicie jakis inny motocykl w tej cenie . Co do doswiadczenia w jedzie to prawko posiadam 2 lata ale od poczatku latałem na cross/enduro ( najpierw było słabe enduro , teraz full cross honda crf 250 ) . Problem w tym ze okazało sie iz po slubie strasznie ograniczył mi sie czas na niedzielne rajdowanie ( ze bez zony , ze ona w domu a ja latam itp. ) i wtedy wpadł mi do głowy pomysł z choperem( zawsze to mozna zabrac zonke ze soba) zobaczyłem ceny i stwierdziałem ze to jest to .Włąsnie wystawiłem honde na allegro i jak tylko uda sie ja sprzedac to odrazu kasa zostanie zainwestowana w choperka , kwestia tylko jaki :P .

Pozdrawiam

Fajnie z miłą checia bym sie przejechał o zobaczył motocykl , ponoc najlepszym sprzedawca jest osoba ktora sama jezdzi moto. Tylko narazie jeszcze moja cr-fka stoi w garazu , ale jak tylko sie sprzeda to sie odezwe ( o sprzedazy mysle dopiero od 2 dni wiec moze to troche potrwac ) Chyba ze moze ty jestes zainteresowany zamiana . Dzięki za propoozycje i mam nadzieje ze odezwe sie do Ciebie szybciej niz mysle :D

• 1 rok później...

Witam, zawsze marzył mi się chopper, ale dopiero w tym roku w końcu będę miał szansę na realizację tego marzenia.

Z tego to powodu chciałem się was poradzić jaki model byłby dobry? Zastanawiam się na Hondą Shadow 500, ale nie wiem czy przy moim wzroście (195cm) nie będzie nieco za mały i wyglądał jak zabawka.

mam od niedawna choppera i powiem ci że super się jeździ. Jaza na motorze to coś zupełnie innego niż prowadzenie samochódu. Nawet w najbardziej konfortowym samochodzie nie poczujesz tego co na motorze...

Mój motorek to Wektor FD 150-3. Wiem że nie jest to sprzęt wysokiej klasy ale przyjemnośc daje nieopisaną....

Yamaha Virago to super sprzęt ale my z Ojcem mażymy o Simsonie AWO Turist.

Edytowane przez samonek4

Cześć, kumpel śmiga na Kawasaki Vulcanie - Touringu ...

dość sobie zachwala ten motocykl. Chłop jest duży i tez szukał czegoś na czym nie będzie wyglądał jak olbrzym :icon_mrgreen:

Nie wiem czy go polecać czy nie, bo ja mam z takimi sprzetami tak po drodze jak Łukaszenko z demokracją :icon_mrgreen: , ale mi się akurat ten sprzęt podoba, na tyle na ile może mi się taka kolubryna podobać , hehe :icon_mrgreen:

EDIT:

Coś mi się wydaje, że w przeciwieństwie do sportów czy turystyków, w przypadku wyboru pierwszego czopera chyba raczej krzepa i ogólne warunki fizyczne motocyklisty są głównym kryterium przy wyborze ... ale moge się mylić oczywiście :crossy:

Edytowane przez faza-s

Klub Anonimowych Piratów Drogowych

Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ?

stopkai.jpg

Hmm zarówno Virago jak i Vulcan są bardzo przyjemne dla oka;)

Jednak jako początkujący motocyklista (jestem świeżo po zrobieniu prawka) ważna jest dla mnie też łatwość prowadzenia i kolega właśnie bardzo polecał mi Shadowa. Możecie coś powiedzieć o tym aspekcie tych motorów?

Edytowane przez garesh

Shadow 600 - naped na lancuch czyli usyfione kolo, silnik dobry i w miare mocny jak na 600

Virago 535 - fajne ale male - jak masz powyzej 180cm wzrostu to bedziesz wygladal jak na psie - zalety - naped kardanem, calkiem ladnie zapieprza jak na 500

Vulcan 800 (A i B) - mocne silniki - naped lancuchem

Intruz 800 - niezniszczalny ale wali sie w zakretach wiec na poczatku trzeba sie przyzwyczaic

AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom

Shadow 600 - naped na lancuch czyli usyfione kolo, silnik dobry i w miare mocny jak na 600

Virago 535 - fajne ale male - jak masz powyzej 180cm wzrostu to bedziesz wygladal jak na psie - zalety - naped kardanem, calkiem ladnie zapieprza jak na 500

Intruz 600/800 - niezniszczalny, kardan ale wali sie w zakretach wiec na poczatku trzeba sie przyzwyczaic

AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom

• 4 tygodnie później...

Intruz 600/800 - niezniszczalny, kardan ale wali sie w zakretach wiec na poczatku trzeba sie przyzwyczaic

Oj tam oj tam Intruz się nie wali w zakręty on się specyficznie prowadzi :biggrin: ,a tak poważnie tydzień pojeździsz i się przyzwyczaisz. Wiem po sobie :laugh:

• 2 miesiące temu...

Witam nazywam się Paweł i chciałbym zacząć jeździć na motocyklu . Kurs rozpoczynam w czerwcu. Jeżeli chodzi o motocykle to kręcą mnie jak w temacie cruisery i choppery. Czy świeżo upieczony motocyklista może dosiąść chopper'a/cruiser'a ? Jeżeli tak to jaki byście polecili dla osoby o wzroście 196 cm?

Witam nazywam się Paweł i chciałbym zacząć jeździć na motocyklu . Kurs rozpoczynam w czerwcu. Jeżeli chodzi o motocykle to kręcą mnie jak w temacie cruisery i choppery. Czy świeżo upieczony motocyklista może dosiąść chopper'a/cruiser'a ? Jeżeli tak to jaki byście polecili dla osoby o wzroście 196 cm?

Świeżo upieczony motocyklista może jeździć na wszystkim, na czym ma ochotę i to ogarnia. Znam ludzi, którzy swoją przygodę z motocyklami zaczynali na pojemnościach powyżej litra i nadal żyją (i mają się nieźle).

Co do wyboru sprzętu, najpierw pojeździj sobie na nauce jazdy, to przynajmniej będziesz wiedział, czego nie kupować.

Witam nazywam się Paweł i chciałbym zacząć jeździć na motocyklu .(...)

dobrej zabawy. na początek, zanim nowi zaczną powtarzać 156x tea same argumenty, po powtórzeniu przez Ciebie 157x tego samego pytania - odsyłam do wyszukiwarki, na hasło "pierwszy". udanej lektury

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]