G3d Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Moze motorzysta wcale nie chcial uniknac zdarzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 gliniarz (terminator) zrobił samodestrukcje,sam sie ukaral, a ze nie mial 250 zł.to dał 220 zł ! , i 6 punktow,bo wiecej-?! nie umie liczyć ! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Moze motorzysta wcale nie chcial uniknac zdarzenia ;) Eeee, ja rozumiem z puszką taki numer, bo raczej nic Ci nie grozi, ale na moto... :icon_rolleyes: No ja przynajmniej bym tak nie przykozaczył :icon_mrgreen: Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winkiel Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka :buttrock: :buttrock: Dobrze że policjant przyjął mandat sam od siebie inaczej musiałby skierować sprawę do sądu :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 ta końcówka 20 zł mnie ciekawi. Dawcy w tych radiowozach - należało się mu 500 i 10 pkt. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 wystarczy popatrzeć na zdjęcie, widać jasno że nie ma okna z tyłu, a czujników parkowania to nie ma w tych ducatach, kierowca może tylko korzystać z lusterek bocznych :/ a 220 bo jest to zbieg wykroczeń, 1 to spowodowanie zagorżenia w ruchu drogowym, art. bodajże 86 KW , a 20 za nie zachowanie ostrożności przy cofaniu i są tu widelki, ale taka grzywna jest za to wykrocznie, dlatego sie nie ma co dziwić, bo wszystko jest zgodnie z prawem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Uczciwe policmajstry. Przecież mogli powiedzieć że wariat wjechał im w tył samochodu. :biggrin: A tak na serio - Jak bardzo trzeba nie umieć myśleć żeby stawać na środku jezdni za takim pojazdem? :banghead: FAIL. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Qurim, dokładnie to samo pomyślałem. Za takimi samochodami zawsze ustawiam się w pewnej odległości i po lewej lub prawej stronie, tak, abym był widoczny w lusterku bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Bo spodziewasz się, że nagle na środku ulicy zacznie ni stąd ni zowąd cofać? Bez przesady, ten motocyklista też pewnie się nie spodziewał. Co innego na parkingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) "Motocyklisto, bądź widoczny na drodze". Fakt, kto by pomyślał że będzie cofać. Kto by w ogóle pomyślał że samochody mają wsteczny bieg. :icon_twisted: Miliony razy powtarzam że na drodze należy się spodziewać się wszystkiego. Włącznie z lądującymi samolotami. :icon_mrgreen: Edytowane 5 Czerwca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jakoś mi się nie zdarzyło, żeby stojąc za samochodem na światłach ten zaczął nagle gwałtownie cofać. :D Rozumiem, że ma taką możliwość, ale to jest ostatnia rzecz, jakiej się można spodziewać. Może sam zjechać z górki przy ruszaniu np., ale to nie jest gwałtowny proces. A ten musiał trochę pocisnąć, żeby wskoczyć mu na koło zanim poczuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Mnie się zdarzyło na stacji paliw. Jechałem Jawą TS350 i paliwo się kończyło. Akurat dojeżdżałem do CPN jak silnik zgasł więc wrzuciłem luz i kulałem się pod dystrybutor. Podjechałem za samochód którego kierowca wsiadł i miał odjeżdżać. Innych pojazdów nie było na stacji a wyjazd był na wprost. Ale gość nie wiedząc czemu wrzucił wsteczny i zaparkował mi na przedniej lampie. :banghead: A dopiero co założyłem świeży błotnik od MZ pomalowany pod kolor moto. :icon_evil: W UK też miałem kilka sytuacji ale skończyło się na uderzeniu w koło i przechyleniu moto. Ludzie patrzą w lusterko dopiero gdy rozpoczną cofanie. :banghead: W powyższej sytuacji policjant ma winę bo powinien pomyśleć zanim zrobi manewr. Widzimy tu czysty przykład że żaden kierowca nie myśli o motocyklistach. Gość spojrzał w lusterko - nic nie ma, wsteczny i jazda. A mógł pomyśleć o motocykliście. Dlatego My szczególnie musimy myśleć za innych i przede wszystkim dać się zauważyć na drodze. Dać się zauważyć dość wyraźnie, czasem wręcz upierdliwie np. wisząc za pojazdem w polu widzenia któregoś lusterka, włączając długie światła podczas filtrowania pomiędzy rzędami samochodów. Przed wyprzedzaniem też należy chwilkę "powisieć" w polu widzenia do momentu uzyskania kontaktu wzrokowego z samochodziarzem, a gdy wyprzedzasz rząd pojazdów na raz wypada mieć długie światła (w dzień) i jęknąć klaksonem nawet. I jeszcze jedna sytuacja w kwestii widoczności - jadąc za pojazdem większym niż osobówka nie należy, wręcz nie wolno trzymać się zbyt blisko tego pojazdu. A czemu? Pojazdy jadąc z naprzeciwka nie widzą Cię, ale widzą pustą przestrzeń za dużym pojazdem, ktoś chce skręcić w lewo, mija go duży pojazd i od razu kierowca skręca w lewo za tym pojazdem. Wtedy trafia Ciebie lub Ty w jego bok. Przecież nie widział Ciebie, a nie pomyślał o motocykliście. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Mozliwe że za motocyklistą stało kilka aut lub chodnikiem przechodzili piesi i to było na ich oczach (gapie niekiedy są potrzebni). Jeżeli policjant przegrałby sprawę to miałby prze..bane z możliwością wyrzucenia z pracy. Druga sprawa to czy nie jest czasami tak że w takich przypadkach z udziałem policantów z automatu nie pojawia się na miejscu prokurator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnnysixcannons Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 - jadąc za pojazdem większym niż osobówka nie należy, wręcz nie wolno trzymać się zbyt blisko tego pojazdu. A czemu? Pojazdy jadąc z naprzeciwka nie widzą Cię, ale widzą pustą przestrzeń za dużym pojazdem, ktoś chce skręcić w lewo, mija go duży pojazd i od razu kierowca skręca w lewo za tym pojazdem. Wtedy trafia Ciebie lub Ty w jego bok. Przecież nie widział Ciebie, a nie pomyślał o motocykliście. Święte słowa.Pamiętam opis tu na forum wypadku ,w którym dziewczyna prawie straciła nogę.Jechała za białym dostawczakiem lewoskręt ją załatwił.Z motocykla miazga,ledwo uszła z życiem,a noga po wielu cierpieniach i operacjach została uratowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 W sumie patrząc na zdjęcia można napisać komentarz typu "pędzący 250km/h motocyklista w bił sie w radiowóz" :wink: A co do mandatu też dziś dostałem 6pkt i 200 PLN więc łączę się z policjantem w bólu abu, na wstępie napiszę, że zajebiście cieszę się że masz taką fajną Aprilię i chcesz ogłosić to całemu światu. Raduje się me serce na wieść o tym, że jesteś aktywnym członkiem forum o tych przecudnych motocyklach rodem ze słonecznej Italii. Ale czy mógłbyś zmniejszyć ten wykurwiście wielki banner w podpisie, bo rozjeżdża mi się ekran mojego laptopa za każdym razem kiedy przeglądam temat w którym walnąłeś posta? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi