mirek1592 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Wtam Niedawno zakupiłem Yamahe R6 z 1999r. jest w niej jakiś problem ale nie wiem dokładnie co to może być a wiec: jak jest zimny to po paru próbach da sie go odpalić lecz jak już sie nagrzeje do tych 90-95 st. zgasnie i nie da sie go uruchomić, dopiero po odczekaniu kilku chwil znowu odpala i jeszcze jedno jak ktoś wie co w R6 jest przed kołem tylnim taka jakby puszka, bo jak przyjechałem do domu ok 70km to jak przekręciłem kluczyk to przez chwile było takie tryyyt, dodam tylko że motor był ciepły, na zimnym takiego czegoś nie było. Z góry dzieki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Myśle, że regulacja zaworów może pomóc w pierwszym przypadku, a ta puszka przed tylnim kołem, to nie zbiorniczek kompensacyjny od amora przypadkiem? Jeśli tak to nie wiem co mogło w nim zrobić trrryt :P pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Moze to pompa paliwowa? Nie robilem jeszcze R6ki... Jak nie chce uruchomic? Rozrusznik nie kreci, czy kreci, ale nie chce palic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 trryt robi pompa paliwa. na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Jak jest ciepły to rozrusznik kreci, kreci i nic, na zimnym po paru próbach odpali. Czytałem też o synchronizacji gażników ale czy to to? Jest to normale te tryyt w pompie paliwowej? Edytowane 3 Czerwca 2010 przez mirek1592 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Normalne. Najprawdopodobniej masz slaby aku lub brak / niskie ladowanie - stad problemy. Jak wiesz jak sprawdzic to zrob to, jak nie to do elektryka samochodowego na sprawdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Wtam Niedawno zakupiłem Yamahe R6 z 1999r. jest w niej jakiś problem ale nie wiem dokładnie co to może być a wiec: jak jest zimny to po paru próbach da sie go odpalić lecz jak już sie nagrzeje do tych 90-95 st. zgasnie i nie da sie go uruchomić, dopiero po odczekaniu kilku chwil znowu odpala i jeszcze jedno jak ktoś wie co w R6 jest przed kołem tylnim taka jakby puszka, bo jak przyjechałem do domu ok 70km to jak przekręciłem kluczyk to przez chwile było takie tryyyt, dodam tylko że motor był ciepły, na zimnym takiego czegoś nie było. Z góry dzieki za pomoc ;) A wiesz kiedy ostatni raz był serwisowany? Regulacja zaworów, pomiar kompresji,czyszczenie i regulacja gaźników. Wypada zrobić to wszystko łącznie z pomiarem napięcia ładowania i dopiero wtedy sprawdzić czy przypadkiem nie będzie zapalał "od strzału" Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1592 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Dobra, zaczne od regulacji gaźników bo zamówiłem wakuometr, zobaczymy czy będzie jakaś poprawa, jak nic sie nie poprawi to zawioze go gdzieś do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Synchro robi się na samym końcu. To ostatnia rzecz jaka może mieć wpływ na taki wyraźny problem. Jak wyżej P.Dudek pisał - total serwis gaźników, rozrządu i pomiary diagnostyczne. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi