Skocz do zawartości

pokonywanie zakrętów, skrzyżowania

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt tutaj nie zwalnia przed winklami... Wszyscy przyspieszają.

Przed tak. W zakrecie nie.

Dzisiaj na winklu wpadlem w jakies zgnile kiszone ogorki :bigrazz: Smierdzialo tak ze na poczatku myslalem ze jakies gnijace zwloki. Jakis kontener z ogorkami ktos wylal?

...a ja proponuję poczytać trochę literatury, jak na przykład "Motocyklista doskonały"....i "Pełna kontrola". Masz tam wszystko, czego potrzebujesz. O hamowaniu, o pracy gazem w zakręcie, o sposobie pokonywania winkli. Uwierz mi, że da Ci to więcej niż nasze komentarze w tym wypadku. A przed winklem się nie przyspiesza, a zwalnia. Gaz odpuszczasz w chwili, gdy pochylasz motocykl a potem systematycznie go dodajesz w trakcie pokonywania zakrętu. pozdr. :cool:

Edytowane przez Agnich

...Gott weiss ich will kein Engel sein...

"Motocyklista doskonały"....i "Pełna kontrola"

I żadne fora i żadne mądrości tysiąca motocyklistów tylko potwierdzone źródła, bo się zabijesz.

Hamowanie w zakręcie *jeśli* ktoś jest niedoświadczony to samobójstwo..

Generalnie to ani porady internetowe , ani dobra lektura nie zastąpi dobrego kursu doszkalającego . Naprawdę warto .

a pewnie że warto, tylko że zanim znajdziesz odpowiedni dla siebie kurs, albo termin Ci "siądzie" nie schowasz motocykla do garażu i nie będziesz go tylko podziwiał, przytulał i polerował. Zatem zakładając, że kolega chce do tego czasu pojeździć i się przy tym nie wywalić, nie zabić itp, zostają mu lektury...no i jeszcze my- w ostateczności. :wink:

Edytowane przez Agnich

...Gott weiss ich will kein Engel sein...

jak wchodzice w zakrety i zatrzymujecie sie na krzyzowkach ? puszczajac gaz, potem redukujac biegi, a na końcu dohamowujecie motocykl, czy jakos innaczej? redukcja mam na mysli z miedzygaz.

chyba logiczne , 2 palce na hamulcu-hamujesz oczywiscie :icon_razz: , reszta przegazy i walisz redukcje , sciskasz bak kolanami , czasem przyblokujesz tyl w koncowej fazie by postraszyc przechodniow :icon_razz:

mnie tak uczono :crossy:

WERA#111

jak zatrzymujecie sie na krzyzowkach ? puszczajac gaz, potem redukujac biegi, a na końcu dohamowujecie motocykl, czy jakos innaczej? redukcja mam na mysli z miedzygaz.

tak, chyba że masz na myśli jakieś awaryjne hamowanie. Po co hamować wcześniej jak można najpierw wyhamować skrzynią.

pzdr