pro. Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witajcie, Mój ostatni kask rozdupcył się na drzewie, przy okazji skutecznie chroniąc moją głowę. Obecnie zmieniam motor, dlatego też nie mam jakiś okrojonych funduszy na kask. Chciałbym aby był lekki i wytrzymały. Cena 1500 zł jest umowna, bo jeśli będzie wart swojej ceny mogę dorzucić do niego to 100 czy 200 zł. Ogólnie widziałem że kaski dzielą się na kevlarowo - karbonowe i karbonowe organiczne (?). Nie znam się na tym. Potrzebuję lekkiego, dobrego kasku który nie zmęczy mojej głowy. Proszę o porady. Pozdrawiam Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Airoh Stelt (ok 1000g) Thor Force(zależnie od wersji zeszli chyba do ok 900gram) osobiście walczył bym między tymi dwoma FOX V3 jak chcesz się bawić w zagraniczne kupowanie to tam wybór jest dużo większy (EVS TLD itd) karbonowo organiczne to chyba karbonowo -węglowe ale (Węgiel (łac. carboneum) szczerze mówiąc technologie zaczynają być kosmiczne i ciężko się w tym połapać nie będąc kimś kto się tym zajmuje..jeszcze te nazewnictwa.. czy karbon to carbon? w takim razie ogólnie carbon to włókno węglowe,a węgiel to materiał organiczny nie? :D wydaje mi się że kevlarowo carbonowe(węglowe) będą najbardziej szpanersko brzmiały wśród kolegów :P Edytowane 3 Maja 2010 przez Korsaz Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Czarna magia jak dla mnie. Interesujący jest jeszcze Shoei Vfx, ale cena zabójcza. Gdyby był do wyrwania ten model za 3 stówki mniej :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 no jest czarna magia,sam próbowałem się dowiedzieć jak to jest tak naprawdę i które lepsze,ale nie ma sensu chyba,i tak nie wiadomo ile carbonu w carbonie a ile go w kasku a ile kevlaru...fakt ten shoei jest na wypasie,pytanie czy cena idzie z jakością i faktyczną wartością,na twoim miejscu kupił bym ten który lepiej leży na głowie,w piątek/sobotę jest bajzel w łodzi więc pewnie byś coś wybrał,albo przynajmniej przymierzył ;] Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Czy lekki kask jest taki dobry?, wiadomo, że 2 kg to przesada, ale 900 gr też chyba nie jest zbyt dobre?, zastanów się też nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Myślę że waga nie ma znaczenia podczas wypadku. Liczy się jakoś zastosowanego materiału/ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Czy lekki kask jest taki dobry?, wiadomo, że 2 kg to przesada, ale 900 gr też chyba nie jest zbyt dobre?, zastanów się też nad tym. to ja ci odpowiem bez zastanowienia ze tak, czym lzej tym lepiej pod kazdym wzgledem. podczas wypadku i podczas jazdy. a co do kasków to w tej klasie fox v3 mam jest swietny airoh stealth thor force generalnie czołówka jest jeszcze shoei ale jak to oni sa zdecydowanie za drodzy Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 to ja ci odpowiem bez zastanowienia ze tak, czym lzej tym lepiej pod kazdym wzgledem. podczas wypadku i podczas jazdy. a co do kasków to w tej klasie fox v3 mam jest swietny airoh stealth thor force generalnie czołówka jest jeszcze shoei ale jak to oni sa zdecydowanie za drodzy zgadzam sie. czym drozszy kask i lzejszy tym lepsze zastosowanie materialow . co za tym idzie bezpieczenstwo i wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Też polecam Ci foxa v3 lub marushin rs-mx ktory wazy tylko 850 gram! Poszlo info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersorok Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 do 1200 zł możesz znaleć coś z shoei na e bay http://cgi.benl.ebay.be/SHOEI-XR-1000-DIAB...=item2eac9f1749 sam jestem posiadaczem xr 1100 jeśli masz kogoś znajomego w Angli to tam jest najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Marushina miałem na głowie w momencie kiedy uderzałem nią w drzewo. Kask pękł w pół. Fox V3 jest fajny, ale ceny dziwnie się wahają, od 800 do 1300 zł, czym jest to spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whistler26 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 mozesz tez pomyslec nad Shoei Hornet DS, osobiscie mam i baaaardzo sobie go chwale. W PL ceny z nog scinaja.. ja swoj w UK wyrwalem za jakies 1500zl :bigrazz: chcesz to moge zerknac czy nie ma jakichs promocji, bo na weekend wybieram sie do motocyklowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Moją uwagę skupił ARAI VX-3. Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdolny Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ja kupiłem Shoie 1100x za 1800zł, (wiadomo w sklepie w mieście gdzi ekupiłem jest drozej niz w internetowym) dodatkowo mam wkładkę na szybkę która ponoć wcale nie paruje. Na razie jej nie założyłem, bo normalnie z tą standardową jest super. Nic w ogóle nie paruje, b. wygodny, czuję się w nim bezpiecznie. Polecam. Chciałem kupić wersję zeszłoroczną 1000, ale nie było. W necie można znaleźć Shoie 1100x za ok 1500zł. Osobiście polecam, albo 1000 z 2009r.. Inne kaski jak HJC czy Nolan też są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ja kupiłem Shoie 1100x (...) że co kupiłeś? bo jeśli xr1100, to autorowi tematu pasuje jak pięść do nosa :icon_razz: czasami odnoszę wrażenie, że parę lat po ukończeniu przeze mnie szkoły podstawowej przestali w nich uczyć czytania ze zrozumieniem... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi