Kozak356 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Kolejne pytania z serii "czy wy też tak macie, bo nie wiem czy w mojej maszynie ten objaw to patologia":- czy u was też powyżej 140 km/h cały motocykl zaczyna się tak "bujać" tzn. wychyla się od pionu w jedną stronę (na prawo załóżmy) i potem wraca i przechyla w drugą stronę ale nie traci stabilności i jednocześnie cały czas jedzie po linii prostej ? - czy na bruku, dziurach, łatach w asfalcie i innych wertepach przednia owiewka też się telepie dość mocno czy moja jest po prostu za słabo dokręcona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Kolejne pytania z serii "czy wy też tak macie, bo nie wiem czy w mojej maszynie ten objaw to patologia":- czy u was też powyżej 140 km/h cały motocykl zaczyna się tak "bujać" tzn. wychyla się od pionu w jedną stronę (na prawo załóżmy) i potem wraca i przechyla w drugą stronę ale nie traci stabilności i jednocześnie cały czas jedzie po linii prostej ?- czy na bruku, dziurach, łatach w asfalcie i innych wertepach przednia owiewka też się telepie dość mocno czy moja jest po prostu za słabo dokręcona ? Mój TD idzie jak po sznurku jeśli nie ma kolein i nie wieje wiatr. Jeśli występują w/w nie przekraczam 140 :biggrin:Co do owiewki się nie wypowiem bo nieposiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Czyli co? Dążenie do perfekcji czyt. braku klekotania mam sobie podarować? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Na dziurach i wertepach bardziej słyszę owiewkę niż silnik. Też wkurza mnie, ale chyba lekarstwa nie ma. Co do prędkości spoko zamykam licznik i żadnych objawów nie mam za wyjątkiem sprzęgła, które już się lekko ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 panowie a ja wracam do tematu łożyska główki ramy próbowałem na ścianie i nie czuć luzów rozebrałem hamulce wyczyściłem i niestety podczas jazdy dalej sa drgania i stuki i to tak ewidentnie jakby na główce ramy zastanawiam sie czy nie podjechac na stację diagnostyczną tak aby koło się kreciło hamować i sprawdzić ręką czy czuć luz bo oczywiście podczas jazdy tego nie można zrobić czy ktoś już próbował czegos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Z ciekawości byłem w Liberty Motors i spytałem o koszt wymiany łożysk główki ramy jest to 198 zł. Osobiście w razie potrzeby pewnie skorzystam z ich usług bo rozkręcanie całego przodu jest mało zabawne. Łożyska wałeczkowe są w okolicy 240 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Z ciekawości byłem w Liberty Motors i spytałem o koszt wymiany łożysk główki ramy jest to 198 zł. Osobiście w razie potrzeby pewnie skorzystam z ich usług bo rozkręcanie całego przodu jest mało zabawne. Łożyska wałeczkowe są w okolicy 240 zł. Daj Korsarz spokój :ohmy: . Nie jest to takie straszne. Ja już rozbierałem cały przód i nie ma bólu. Nie wymieniałem co prawda łożyska, ale jedno popołudnie sobotnie powinno wystarczyć. Oczywiście z pomocą kilku browców. Wtedy jest jasny umysł. Tak na poważnie to poszukaj symboli łożysk i kupisz japońce za kilka dyszek.W marudzie komplet stał za 100 zł, a ja kupiłem w łożyskowym za 24. Jest różnica. No chyba, ze ty jesteś z tych co lubią latać, a nie naprawiać.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Z łożyskami to na 100% masz rację, ja tylko podałem kwotę którą zaproponowano mi w serwisie za łożyska. Kurcze może masz rację spokojnie z kumplem poswięcić weekend też na demontażu przodu ;) i można zmienić łożyska. Poczekam do jesieni bo jeszcze sprawa nie jest pilna spokojnie zdążę zrobić zakupy browca i na łożyska też chyba starczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Poszukuję info na temat montażu i zakupu haka holowniczego do venturki. Może macie informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Macie jak macie, wyceniałem sprawę w POLKOM u Wojtka.Sam myślę (z Maciejką) już drugi rok o budowie przyczepki - w kształcie beczki z napisem WHISKY :)Nie przez przypadek zamieściłem linka :)Wejdź na strony U.S. i pooglądaj te cuda.Nie pamiętam w której Firmie były najtańsze haki holownicze, ale jeżeli już jesteś trzeci do tego, to mam firmę, która produkuje coś takiego, jak dorwiemy rysunki techniczne lub dobrą dokumentację fotograficzną i wymiary, to już wiem Kto nam to zrobi za rozsądne pieniądze :)Tym samym zmotywuje mnie to do zrobienia przyczepki, nawet mówiliśmy o tym na Zlocie w Sielpi. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ja będę budował szafe dla żony bo nie mieścimy się w kufrach :biggrin: jak coś to piszę się na hak. Szukam zdjęć, rysunków. Jak znajdę to podrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Spoko, masz już otwartą A2, więc masz czym podrzucać :)Poszukam moich materiałów w tym temacie i dam Ci znać.Niestety muszę poszukać, ponieważ miałem dwa razy awarię kompa - padł dysk i część danych straciłem ;( Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Kurcze! Ale pustka na forum! wszyscy śmigają na swoich gwiazdeczkach. Ja również nie dotykam kompa, tylko ciągle garaż i nawijanie kilometrów jak czas pozwala. Pozdrawiam wszystkich gwiazdkowiczów i nie tylko :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Święte słowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Śmigają, śmiagają i muzę z .mp3 mają :)Pozdrawiam! Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi