Robertus Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witaj w klubie Robertus.Miałem ten sam problem. Pod tym deklem jest o-ring wysokotemperaturowy (czerwony).Dekielek wychodzi elegancko. Oleju wycieknie tylko to, co jest na ściankach.Dekielek jest wykonany prawdopodobnie ze stopu zn-al. Poszukaj najpierw, kto podejmie się naprawychromu na tym stopie.Tak wygląda ścianka tylna. Harbuz widziałeś jak ładnie słoneczko świeciło?Jest szansa na wiosenną pogodę w przyszłym tygodniu.Niech się sprawdzą tarcze SerwusikDzięki za podjęcie tematu,nie wiem tylko czy aby dobrze zrozumiałem.Znaczy się że oleju spuszczać nie muszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Co do chromowania zn-al czyli znalu (a zajmuję się tym poniekąd zawodowo) to bądź bardzo ostrożny bo jak ci to ktoś spierdoli to...Upewnij się, że mają kąpiele zasadowe, a nie kwaśne inaczej będzie bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertus Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ok dzwoniłem do gościa i uspokaja mnie ze bedzie pochromowane jak ta lala :) ale dalej nie wiem czy mogę to odkręcić bez zlewania oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARh- Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A co jest wyżej, ten dekiel czy okienko do oleju...?? bo skoro dekiel to możesz go wykręcić-jak się boisz to podstaw czystą miskę-nie ma tam ciśnienia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertus Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 spoko juz odkręciłem ,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja też to odkręcałem Robert, myślałem że nie będzie bezpośredniego dostępu do oleju ale jest o czym się już przekonałeś.Nie chciałem się bawić w hromowanie bo to na krótką mete. Chciałem zamówić oryginalny dekielek z napisem Yamaha, kosztokoło 60$ 4NK-15427-00-00 http://www.ronayers.com/ProductDetails/N/687/SKU/674170 Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Arturze! Obejrzałem Twoje filmiki na You tube - Fajne! Przypadkowo znalazłem filmik zza wschodniej granicy - to się nazywa buraczany lans po mieście na Venturze!!! http://www.youtube.com/watch?v=LYe9tp4jqWs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Oprócz tego, że miał dziarską klamrę na pasie to nic tutaj ruskie nie przedstawili. Aha, fajnie obcięta szyba na tzw kancik. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas7 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Czesc, melduje sie z nabytkiem YAMAHA RSV 1300 r 2003. Sprzet jest obecnie dopieszczany w zaciszu garazu :) , chetnie skorzystam z porad doswiadczonych uzytkownikow venturki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Siema Remas7Oława niedaleko to może jakiś wypadzik po dopieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Również witam nowego Kolegę ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ktos kiedys szukał bagaznika... http://tablica.pl/oferta/bagazniki-motocyklowe-stal-nierdzewna-ID1ZElL.html#f88be7c8ae;r:;s: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbysio Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witaj Remas7 . Fajnie że przybywa nas,może uda się nam kiedyś zebrać wszystkich tu obecnych na forum i pośmigamy razem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek12345 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 witaj kolego im nas wiecej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja też to odkręcałem Robert, myślałem że nie będzie bezpośredniego dostępu do oleju ale jest o czym się już przekonałeś.Nie chciałem się bawić w hromowanie bo to na krótką mete. Chciałem zamówić oryginalny dekielek z napisem Yamaha, kosztokoło 60$ 4NK-15427-00-00 http://www.ronayers..../687/SKU/674170Wiesz no już poszło do chromu,zobaczymy jak to będzie wyglądać.Facet ma mi to odesłać w tym tygodniu i wysłałem jeszcze te chromowane elementy po bokach żeby też poprawił. Panowie z innej beczki pytanie ,jak i ile powietrza pompujecie w zawieszenie?Mam mały problem bo po podłączeniu pompki idzie bardzo ciężko.Z drugiej strony słyszałem ze jest to element w naszych maszynach który przez niewłaściwą obsługę łatwo można spier...ić:)Czekam na porady bo na pewno ktoś z Was już ten temat maglowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi