jeszua Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 :clap: nadal nie odpowiedziałeś na pytanie jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Tak mnie coś nachodzi, zwłaszcza jak motor lekko podskoczy na nierówności. [...] minimalne popuszczenie gazu/tzrymanie gazu Mi wystarczyło raz jak mi podskoczył przy 170 i omal nie popuściłem czegoś więcej niż gazu i pewnie nie skończyłoby się na "minimalnie". pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 kup pan skuter i po problemie. I do tego szybe, żeby przypadkiem za bardzo nie wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Mi wystarczyło raz jak mi podskoczył przy 170 i omal nie popuściłem czegoś więcej niż gazu i pewnie nie skończyłoby się na "minimalnie". pozdr A co, tuż za lądowiskiem zakręt był? Ile czasu leciałeś w powietrzu? Wszak przy 170 km/h to może być już ładny skok. Leciałeś jak Małysz? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Mozesz nakrecic jakis filmik, chocby telefonem, jak w "dosc ostrych zakretach" kierujesz XXem balansem itd. ? Co do linka z Utuba to z calym szacunkiem, ale nie wiesz chyba co sie na nim dzieje ;) Napisalbym, ze jezdziec raczej specjalnie balansem ciala 'NIEPOCHYLA' motocykla bardziej. Powiedz co widzisz: http://www.rhapsodydesignsolutions.com/Kne...sson1-front.jpg Nie wiem jak jezdzisz, ale teorie masz slabe. Pozdr Edytowane 5 Maja 2010 przez G3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Mozesz nakrecic jakis filmik, chocby telefonem, jak w "dosc ostrych zakretach" kierujesz XXem balansem itd. ? Co do linka z Utuba to z calym szacunkiem, ale nie wiesz chyba co sie na nim dzieje ;) Napisalbym, ze jezdziec raczej specjalnie balansem ciala 'NIEPOCHYLA' motocykla bardziej. Powiedz co widzisz: http://www.rhapsodydesignsolutions.com/Kne...sson1-front.jpg Nie wiem jak jezdzisz, ale teorie masz slabe. Pozdr Moja teoria jak i praktyka są OK. Jak to specjalnie nie pochyla? Co masz na myśli pisząc: specjalnie? Sam fakt, że jest z boku motocykla już świadczy o tym, że korzysta z dodatkowej siły niż sam przeciwskręt. A robi to raczej specjalnie a nie przypadkowo. Jak się wychyla za motocykl kolanem zahacza o bak, czuje dodatkowo jak motocykl się prowadzi. W końcówce złożenia do kąta jaki jest wymagany jednocześnie tak przeciwskrętem jak i balansem ciała dookreśla ostateczne złożenie. A te 2 zdjęcia twoje nic nie mówią: czym innym jest inicjacja zakrętu od pionu a czym innym jest jazda w złożeniu i lekka korekta złożenia. Z tych zdjęć nic nie wynika. Bo to zdjęcia. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 EOT :lalag: Z tym jednym sie zgadzam :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 utrzymywanie maszyny na jak najniższych obrotach dajmy koło 5 tys mając do dyspozycji calutkie 14 tys jakoś słabo się mi widzi, no czasem w mieście tak się jeździ:biggrin: Jak masz V2 to te 5 tyś to idealne obroty ;) Aczkolwiek, jak robiłem vtr'ą trase tylko po to żeby sprawdzić ile spali najmniej to tez leciałem na 5 biegu te 100-110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 hondzia pozamiatał towarzystwo :) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 hondzia pozamiatał towarzystwo :) nieodparcie nasuwa mi się pewne przysłowie z grochem i ścianą, ale pewnie i tak nie odpowie na moje pytanie... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja tam jestem zamieciony :) Pozdrawiam. G3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Mozesz nakrecic jakis filmik, chocby telefonem, jak w "dosc ostrych zakretach" kierujesz XXem balansem itd. ? ... Pozdr Ja też poproszę o taki film, w celach czysto dydaktycznych naturalnie. Żeby nikt nie miał wątpliwości, że kierujesz TYLKO balansem ciała to ręce proponuję trzymać na biodrach lub skrzyżowane na ramionach... A jeździec na filmie właśnie po to nie "...siedzi tyłkiem na motorze" żeby go bardziej NIE POCHYLAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Sam fakt, że jest z boku motocykla już świadczy o tym, że korzysta z dodatkowej siły niż sam przeciwskręt. Cholera... A ja zawsze myślałem, że wychylenie się poza motocykl robi się zupełnie z innego powodu... :icon_mrgreen: :icon_rolleyes: pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Cholera... A ja zawsze myślałem, że wychylenie się poza motocykl robi się zupełnie z innego powodu... :icon_mrgreen: :icon_rolleyes: pozdr Powody zejścia na kolano są różne. Nie zmienia to faktu, że powstaje siła która dodatkowo niweluje siłę odśrodkową. O zdjęcia/filmy ciskania baku kolanami proście waszego guru: To jest proste jak seks, skręcasz w lewo robisz przeciwskręt lewą ręką, a prawym kolanem dociskasz podnóżek i zbiornik, tak jak byś chciał go wgiąć, wtedy to moto się kładzie dopiero. bigrazz.gif A potem pozycja i schodzisz na kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Powody zejścia na kolano są różne. Nie zmienia to faktu, że powstaje siła która dodatkowo niweluje siłę odśrodkową. Ja jednak zostanę przy swoich sposobach... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi