duddits Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Wybiera się ktoś w kwietniu na Moto popołudnie? http://www.aw.poznan.pl/motocykle/treningi10.html To są zajęcia dla amatorów, motóra nie trzeba specjalnie przygotowywać, ale trzeba zmieścić się w normie hałasu. Ja wstępnie planuję 26.04 (poniedziałek) - jadę z W-wy. Zajęcia niestety (albo na szczęście) są tylko w tygodniu. Koszt: 100PLN. Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 A już od maja: Każdy motocyklista-amator pragnący jeździć na Torze „Poznań” będzie zobowiązany do zdania egzaminu z podstawowych zasad poruszania się po torze etc. Egzaminy na certyfikat będą przeprowadzane w trakcie każdych zajęć – od kwietnia do końca sezonu. TYLKO do końca kwietnia dopuszcza się jazdy amatorów bez certyfikatu. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 nareszcie ...ja już 7 kwietnia śmigam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 tak naprawdę to większość seryjnych układów wydechowych współczesnych motocykli sie nie mieści w ich pomiarach, byłem świadkiem mierzenia takich i z 5 sztuk po kolei przekraczało o 1-2 Dcb dopuszczalną normę. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 no to może źle mierzą. Może powinni z kilometra mierzyć :biggrin: Szkoda że ta norma jest bo ja raczej tez mam ponad 98 dB. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 zdejmij tłumik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 z nim to tylko głośniej niz bez;P pudło rezonansowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Też by przekraczała, nie da się obok niej stać, jak sam stoję na światłach to się czasem denerwuję, a ludzie w samochodach szyby zamykają i się odsuwają. :bigrazz: Muszę dorobić db-killery i tyle. Yuby, mijałem Cię wczoraj przy wjeździe do WORDu na bemowie i tragedii nie było. Ale może Ci zdechł akurat :bigrazz: Edytowane 30 Marca 2010 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riko Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 powiem tak co roku jestem na kazdym treningu, z tymi normalmi glosnosci jest tak jezeli nie przesadzasz z glosnoscia zbytnio wpuszczaja kazdego, poniewaz motocykle robia mniej halasu niz np wyscigi samochodow, a to jest tak poto zeby bylo, wiec nie ma co sie szczypac a jezeli ktos sie boi najlepszym sposobem jest kupienie kilku druciakow metalowych do mycia garkow wlozenia ich do wydechu przed wjazdem i wyciagniecia w srodku, ten patent od paru lat jest hiciorem przed bramkami Cytuj ----------------------Pozdrawiam Ryszard N. (riko) poznanskie forum motocyklistowwww.niezniszczalni.com/forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Z tego co piszą to kontrola jest tylko na bramie, później już nie, wiec te myjki mogłyby zadziałać. :bigrazz: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekj Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) jeśli tylko będzie pogoda to ja się wybieram z Warzsawy. Ponieważ treningi kończą się dość późno planuję przenocować w Poznaniu i wracać dnia następnego. Alternatywą jest przyczepka ale tą niestety nie dysponuję. Jest jeszcze ktoś chętny z Wawy lub okolic ? (ew. dokładam się do kosztów przyczepy i transportu) Edytowane 31 Marca 2010 przez jacekj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 W sezonie jestem w sumie co tydzień na torze i powiem tak - z moich obserwacji o normy głośności doczepiają się wprost proporcjonalnie do ilości chętnych . Czyli jak jest np 200 chętnych a mogli wpuścić 120 to przyczepiali się o każde przekroczenie nawet o 99 db :biggrin: . czasami też maja jakieś kontrole, pomiary i wtedy też doczepiają się o wszystko :buttrock: a czasami zdarza się że wjeżdżają sprzęty które na bank nie spełniają żadnej normy i jakoś nikomu to nie przeszkadza :biggrin: aaa chyba 2 razy w zeszłym roku latali po padocku i sprawdzali właśnie czy ludzie nie wyciągali dławików lub druciaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Yuby legitymacją się nie przejmuj - jeśli nic się nie zmieniło przemycimy cię bez :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 hmmm Ja mam 570 do Posen, więc raczej strzeliłbym łikend - ktoś chętny na przyczepkę z podkarpacia?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żołnierz Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 ... 98db to chyba lekka przesada! Ja mam seryjny wydech i w kwitach mam wpisane 96db przy 6500. Czy oni chcą żeby na torze było ciszej niż na ulicy?! :banghead: Zajebiste są te normy głośności. Kiedyś czytałem jakiś artykuł o tym że mieszkańcy pobliskich zabudowań chcą żeby zamknęli tor w Poznaniu bo jest za głośno! To moje pytanie brzmi co było pierwsze ich domy czy tor wyścigowy? Kupili działki za śmieszne pieniądze (bo wiadomo że sąsiadują z torem) a teraz psioczą. To jest nie do pomyślenia! Przecież to jedyny taki obiekt w Polsce. To jest chory kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi