markoniowy Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Witam Jestem posiadaczem Vulcana 1600,który obecnie ma przejechane 3500 mil.Wymianę oleju robiłem w ubiegłym sezonie przy stanie licznika 1500 mil.Po wymianie oleju w ubiegłym sezonie przejechałem 2000 mil. Czy przed rozpoczęciem nowego sezonu wskazana jest wymiana oleju,czy nie. Proszę o radę.\ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Zależy od serwisówki, ale generalnei na sezon olej powinno się zmieniać + filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Witam Jestem posiadaczem Vulcana 1600,który obecnie ma przejechane 3500 mil.Wymianę oleju robiłem w ubiegłym sezonie przy stanie licznika 1500 mil.Po wymianie oleju w ubiegłym sezonie przejechałem 2000 mil. Czy przed rozpoczęciem nowego sezonu wskazana jest wymiana oleju,czy nie. Proszę o radę.\ Pozdrawiam. ...zgodnie z zaleceniem producenta, ale nie rzadziej niż raz w roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Yo! Najlepiej wymieniac raz w roku, przed zima. Chyba, ze trzaskasz kilometry i zanim uplynie rok dobijasz do przebiegu przewidzianego serwisowka na wymiane (najczesciej w motocyklach jest to 6 lub 12 tys.km), to wtedy nie ma ze boli, trzeba zmieniac czesciej niz raz na rok. Jesli od poprzedniej zmiany minal juz rok, to wymieniaj. A nastepnym razem machnij sobie wymiane przed odstawieniem sprzeta do zimowego snu - na wiosne bedziesz mial spokoj. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 I nie tylko spokój. Silnik będzie miał zimowanie na świeżym, a nie przepracowanym, zwierajacym szkodliwe produkty spalania (np. kwaśne związki siarki). Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 no nie wiem ja z kolei oliwe wymieniam po 6000 km a jeżeli kolejna wymiana wypadnie na nowy sezon to wymieniam już w nowym sezonie po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan_Planeta Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 tez mam vulcana 1,6 i wymieniam co 6 tys niezaleznie kiedy to wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 tez mam vulcana 1,6 i wymieniam co 6 tys niezaleznie kiedy to wypadnie ...he he - to u mnie by wypadło raz na 2 lata, a tak nie może być - wobec tego muszę w tym sezonie podgonić z kilometrami, nie ma wyjścia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan_Planeta Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 :) aa no to u mnie raz w sezonie a raz sie zdarzylo ze nawet dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zależy od serwisówki, ale generalnei na sezon olej powinno się zmieniać + filtr Piszrsz bzdury nie poparte żadnymi dowodami ani doświadczeniem. Zbychu i starszy podpowiadają jak powinna wyglądać wymiana oleju w silniku motocyklowym. Powtórzę jeszcze raz : mimo , że instrukcja większości motocykli wymaga wymiany co 12.000km to wymieniamy co 6.000 km i bez względu na przebieg PRZED ZIMOWANIEM motocykla. Jest to najtańsza możliwa inwestycja aby zapobiec późniejszym drogim i czasochłonnym naprawom. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Co 20 mth najlepiej, zwłaszcza w moto typu cruiser A że przed zimą, to to napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Co 20 mth najlepiej, zwłaszcza w moto typu cruiser A że przed zimą, to to napisalem W tym momencie podpadłeś. Napisałeś: Zależy od serwisówki, ale generalnei na sezon olej powinno się zmieniać + filtr Nie zabieraj głosu w takich sprawach i nie odwracaj kota ogonem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markoniowy Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za porady.Do zobaczenia na polskich drogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi