dobczok Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 co trzeba miec sprawne, alby motocykl przeszedl przeglad techniczny i ile kosztuje taki przegladile kosztuje OC do Mz 150? moto bedzie zarejestrowane na tate, a on ma 60% znizki 8) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Cześc,1.Przede wszystkim trzeba mieć sprawne numery silnika i ramy ;) od tego zaczyna się przegląd.2.Oprócz tego wszystkie światła , sygnał, lusterka. 3.Oponki4.Z resztą bywa różnie. Czasami sprawdzają hamulce na rolkach, czasami nie. 5.Powinni obejrzeć rame czy nie ma pęknięć albo wieśniackich spawów.Czy koła nie biją, czy są naciągnięte szprychy. Teoretycznie diagnosta powinien się kawałek przejechać i sprawdzić czy moto trzyma kierunek ale to jest oczywiście teoria. W praktyce ograniczają się do p. 1,2 i 3, czasami 4.Z tego co pamiętam to kosztuje CHYBA koło 60 pln... OC w gdyni 110pln (stawka podstawowa)Pozdrawiam,Wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 64 zl przeglad a OC to stawka podstawowa 110 (PZU) odjac 60% znizki i 5% za oplate jednorazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 dac się przjechać diagnoście :?: -w życiu :!: co musi byś sprawne?-motocykl musi byś sprawny!jak coś jest niesprawnego moto nie powinno przejśc przeglądu(teoretycznie) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Wszystko jest tak jak Powiedział Pioter! Konrad Ciekawe Czy bys nie dał :idea: !!!!!!! Pozdrawiam Veteranos! ;) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Czolem! W moim przypadku koles ograniczyl sie do:1. Sprawdzanie numerow ramy i silnika2. Sprawdzenie ile mnie za przeglad skasuje ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 OK dzieki chlopaki za pomoc ;) w tym roku musze wszystkie formalnosci zalatwic, bo boje sie jezdzic bez wszystkich papierowPOzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Konrad Ciekawe Czy bys nie dał !!!!!!! no chyba już napisałem :!: :clap: zastanawiam się czy najlepszemu kumplowi dac się przejechać a jakiemuś fizolowi ze stacji miałbym dać :?: :!: :!: :!: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Mam pytanko a nie chce nowego tematu rozpoczynać:Czy jesli złapie mnie policja i bede bez prawa jazdy i zarejestrowanego motocykla, a jesli bede bez prawa jazdy a z zarejestrowanym motocyklem to czy będzie jakaś różnica w konsekwencjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Witam .....dobre pytanie....też chciałbym się tego dowiedzieć ale jakoś żaden z moich kolegów nie miał takich doświadczeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 mi na przegladzie koles sprawdzil tylko numery rami i silnika...swiatlo stopu...kierunki i sygnal...no i troche mial problem do przedniej opony ale podregulowalem go ze chlopak w moim wieku ma problem ze uzbierac kase na przeglad a co dopiero na 2 laczki (tyl wymienilem takze bylem splukany...);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 mi na przegladzie koles sprawdzil tylko numery rami i silnika...swiatlo stopu...kierunki i sygnal...no i troche mial problem do przedniej opony ale podregulowalem go ze chlopak w moim wieku ma problem ze uzbierac kase na przeglad a co dopiero na 2 laczki (tyl wymienilem takze bylem splukany...);) dostal 64zl i sie skonczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franki Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2004 U mnie koleś sprawdził....nic.Nawet sam nie byłem.Kumpel przy okazji załatwił.20 zł wiecej kosztowało niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2004 moj kumpel mi przeglad wystawia za 50zl... :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 a ja te dwa ostatnie posty posłałem do kumpla policjanta :):D:P hehe żartuję oczywiscie! Wszyscy wiemy jak jest, poza tym maszyny marki MZ zawsze są sprawne i żaden z nas nie naprawia ich młotkiem, majzlem i drutem :) :) :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi