marcmerc Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam Od razu napiszę, że szukałem w archiwum i oczywiście znalazłem mnogo tematów o podobnej tematyce, ale potrzebuję potwierdzenia mojej diagnozy, zalewa mi jedną świecę do tego mocno dymi z rury z tego cylindra, jak zamienię świeczki miejscami to przez chwilę jest dobrze ale zaraz potem sytuacja się powtarza, świeca z lewego jest ładna wypalona brązowa natomiast z prawego cylindra czarna, podejrzewam zbyt bogatą mieszankę, ale zastanawia mnie to dymienie czy może to być spowodowane niewyregulowanymi zaworami (już je słychac ) dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBikesManiac Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Najprościej sprawdź i porównaj ciśnienie w cylindrach,później spr luzy zaworowe i gaźnik.. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Male prawdopodobienstwo jest ze uslyszysz tam zawory... Zalewa Ci swiece. Wykrec i wygrzej dobrze ta zalana - sprawdz czy ssanie tego gaznika odpuszcza Ci oraz czy zaworek iglicowy trzyma poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drobny Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 kiedy byly robione regulacje? kupiles motocykl czy msz go juz dluzszy czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcmerc Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 śmigam tym sprzęte już dwa sezony ten będzie trzeci a regulacje robiłem ostatnio 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 to jeszcze napisz jaki jest kolor tego dymu... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcmerc Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 jasno niebieski i strasznie śmierdzi benzyną (jak zamienię świecę to przez chwilę nie dymi ale zaraz zaczyna znowu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 jasno niebieski i strasznie śmierdzi benzyną (jak zamienię świecę to przez chwilę nie dymi ale zaraz zaczyna znowu) to raczej silnik bediesz rozbieral, oleju Ci nie ubywa?... bo to raczej wskazuje na spalnaie oleju, najprawdopodobniej przepuszczanego przez pierscien zgarniajacy... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drobny Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 to troche rzadko te regulacje... JanuszK30 ma racje, sprawdz kompresje na obu cylindrach, a po pomiarze na sucho wstrzyknij do karzedego cylindra troche oleju i zmierz znowu, jesli wynik sie poprawi to umarly pierscienie jesli nie to gora, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Dla pocieszenia powiem, ze uzywane tloki z pierscieniami to koszt ok 300 zl :icon_mrgreen: (ale osobiscie celowalbym w regulacje gaznika. Te silniki lubia pic olej - stad moze byc dym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drobny Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Dla pocieszenia powiem, ze uzywane tloki z pierscieniami to koszt ok 300 zl :icon_mrgreen: uzywane czy jest szansa ze beda gorsze niz te ktor sa w silniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 a ja stawiam na zas*any zaworek iglicowy w gaźniku, który powoduje przylewanie jednego garka.. kolor dymu niezupełnie będzie wiarygodny, z uwagi na to że o gustach.. etc, a kolor to subiektywne odczucie. wyczyść gaźniki - prawdopodobnie problem zniknie Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 a ja stawiam na zas*any zaworek iglicowy w gaźniku, który powoduje przylewanie jednego garka.. kolor dymu niezupełnie będzie wiarygodny, z uwagi na to że o gustach.. etc, a kolor to subiektywne odczucie. wyczyść gaźniki - prawdopodobnie problem zniknie jezeli zaworek bylby nieszczelny do tego stopnia, ze leca kleby dymu, zauwazalny bylby wyciek paliwa z gaznika przez wezyk przelewowy... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcmerc Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 co do koloru dymu to fakt mogę się mylić mam stwierdzony daltonizm :) ale podejrzewam że niebieski choć nic sobie nie dam za to uciąć napewno jest jasny, z ubywaniem oleju to nie wiem bo wlałem świerzy pozimie do tej poty nie ubwało, dodam jeszcze że przez zimę troszkę go porozbierałem (oderwał się magnes od koła) a potem złożyłem, nie zotastało śrubek i ku mojemu zdziwieniu sprzęt odezwał sie dość szybko, tylko ten cholerny dym i co ciekawe jak już wcześniej pisałem jak zamienię świeczki to przez chwilę nie ma dymu, ale posłucham sie Was jako bardziej doświadczonych i zacznę od sprawdzenia ciśnienia w cylindrach tylko muszę dorwać miernik, a potem przyjrzę się nieszczęsnym gaźnikom (pozatym nie wiem czy przy tej sposobnośi nie wymienić gaźników bo te które mam są o ograniczonej mocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak Janusz napisal najpierw sprawdz cisnienie - miernik musi miec wkrecana koncowke. Przelewajace paliwo da wyraznie czarny dym, ciezko sie pomylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi