tomxx92 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 witam mam pytanko ze swojego crossa wyjąłem zacisk i pompę hamulcową z przedniego kola ponieważ są one mi potrzebne do zrobienia układu hamulcowego w buggy-- i czy jeżeli do tej pompy hamulcowej podłącze dwa razy dłuższy przewód hamulcowy (ok. 2m) niż był seryjny to czy ta seryjna pompa da rade ścisnąć dobrze klocki hamulcowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Da, pytanie po co przerabiać taka pompę jak za 20zł na szrocie kupisz piękną pompę od malczynki. Po za tym zwrócił bym uwagę na nieco większą wagę twego wynalazku i o potrzebie zastosowania większego zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Tak jak napisał WUESKA. Pozostaje dodać jeszcze tyle, że powinieneś zastosować przewód hamulcowy o jak najmniejszym współczynniku ,,puchnięcia''. Dodając długości, powierzchnia wewnętrzna przewodu standartowego na którą działa ciśnienie wydłuża się, więc przy naciskaniu klamki, jej skok może się znacząco zwiększyć. Zrekompensujesz to stosując odcinki przewodów sztywnych wzdłuż np.ramy lub stosując przewody w ciasnym stalowym oplocie(np. Goodridge) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Z tego co wiem to gdzieś w PL dorabiają przewody w stalowym oplocie , powiedz ile ci trzeba i bezproblemowo . Poszukaj , popytaj po warsztatach motocyklowych , powinni wiedzieć a ciut ryba może sami zarabiają :smile: . Bez sensy jest montować markowe takie przewody bo koszt to uhh... w szczególności w buggy. Chyba że pare stówek w to a w to nie robi ci różnicy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Chyba że chcesz stalowy oplot chińskiej produkcji to daj znać, mam takie na stanie. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 myslisz o tych na metry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Eeeeee....mam takie gotowe już. Z końcówkami. :biggrin: Coś koło stówki kosztuje komplet do skutera. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi