legut7 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Hehe no dokladnie jakby kazdy patrzyl na takie detale i przez to bal sie o przelosc motocykla, to nie bitych wg tego rozumowania byloby 2% ;) Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Poza tym to że komuś położyło się moto np. przy wjeździe do garażu(złamany kierunek,lekkie zarysowania itp.) wcale nie oznacza że sprzęt był "bity".Czasem można za to urwać troche kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 to nie bitych wg tego rozumowania byloby 2% ;) według każdego rozsądnego rozumowania nie bitych sprzętów w starszych rocznikach jest może ze " 2 % " ...... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja powiem tak, ostroznowsci podczas kupowanie nigdy nie za wiele, szczegolnie widzac co ci ''handlarze'' dzisiaj sprzedaja...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Z tym to napewno kazdy sie zgodzi, ale nie mozemy przesadzac w ten sposob jak to zrobil zalmen bo tak to zadnego motocykla sie nie kupi - poniewaz ma tankpada i moze pod nim byc jakis zonk... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Z tym to napewno kazdy sie zgodzi, ale nie mozemy przesadzac w ten sposob jak to zrobil zalmen bo tak to zadnego motocykla sie nie kupi - poniewaz ma tankpada i moze pod nim byc jakis zonk... Dokładnie Legut7. W używanym motocyklu może byc 1000 patentów, wszystkiego i tak nie jesteśmy w stanie zweryfikować np pourywane gwinty, trzymajace sie na włosku czy też ukryty poważny dzwon w którym zostały wymienione wszystkie plastiki i te elementy które możemy szybko zauważyc ... ehh długo by pisać. Sprawdzić trzeba dokładnie, aczkolwiek po sprawdzeniu i zakupie należy być dobrej myśli że nasz nowy nabytek nie miał tragicznej przeszłości 8). W przeciwnym wypadku groźi to w najlepszym przypadku nie przespanymi nocami 8... a może i wizytą i psyhoterapeuty :mrgreen:.Chcemy mieć pewność że maszyna jest super hiper, nigdy sie nie przewróciła , bla bla bla to kupmy motocykl nowy --- i to właśnie tyle kosztuje ten komfort psyhiczny, bo czesto gęsto maszynki używane nie są złe ;) Takie jest moje zdanie. Wiem wiem nie jest łatwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 No coz panowie, ja nie powiedzialem ze cos jest "na pewno" poza szlifem tej czerwonej - bo to jest bank :) , jaki ten szlif byl tez nie ma pewnosci - wskazalem tylko co mi sie nie podoba i o co w pierwszej kolejnosci bym zapytal. Sami wiecie, ze jestem madry po szkodzie, bo jak juz ktos napisal "sprzedano mi niezly pasztet" ;) i musialem w niego sporo zainwestowac, zeby wyciagnac na dobrego sprzeta (ale niestety nie idealnego - bo to juz niemozliwe). Dlatego na prosbe legut7 napisalem co (teraz po zdobyciu przykrego doswiadczenia na wlasnej skorze) rzuca mi sie w oczy. Sami wiecie, ze czesto zadajac duzo pytan mozna wyczuc czy koles kreci czy jest skory do zeznan :) .Zgodze sie, ze wiele z tych "wad" jest pociagniete troche "na wyrost" ale wiem jak to jest w mojej CBR - mam wiele zamiennikow (kierunki, szyba, podnozki, itp.) nie dlatego "ze tak", ale "bo ten co ja mi sprzedal chcial naprawic ja tanio", zeby sporo na niej zarobic.Co do podnozkow to fakt - ponioslo mnie troche i "zapomnialem" ze mozna kupic sciete :-) moj blad - chociaz na fotkach nie widac dokladnie czy lewy jest taki sam - dlatego i tak warto zapytac (jezeli nie bedzie) ;) I jeszcze jedno zdanie dopisze: Moze zeczywiscie sie komus motocykl polozyl w garazu, ale takich moto na allegro to sa setki, a z bliska czlowiek odkrywa, ze garaz mial jakies 150 m dlugosci i motocykl kladl sie z predkoscia 70 km/h :)Dlatego zalecam ostroznosc i czujnosc - nikomu nie zycze odkrywania wad swiezo zakupionego motocykla krok po kroku :) . Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Zalmen wspolczuje ze miales takie przygody z moto, teraz widze ze z serwisem w poznaniu tez masz problemy ;/ NEWS: Dzis dzwonilem do tego kolesia od czarnej i powiedzial:Ze zostala sprowadzona z Francji przez niego, miala podobno lekkiego szlifa ale podobno zna sie na moto i zrobil to dobrze i dal nowe naklejki (prawa strona), ogolnie mowi ze bardzo zadbana, naped zmienial nie dawno, a tylko opona tylnia wymaga wymiany... No wiec tak przez telefon koles wydawal sie okej, nie krecil ani nic podobnego a jesli to byl lekki szlif to mysle nadal ze to dobra okazja... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Popatrzczie na moja i powiedzcie czy ta Honda miala glebe chodz raz. http://img481.imageshack.us/my.php?image=p...=photo278vl.jpg :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Popatrzczie na moja i powiedzcie czy ta Honda miala glebe chodz raz. http://img481.imageshack.us/my.php?image=p...=photo278vl.jpg Very Happy Jeśli się pytasz i podałeś link do zdjęcia, to prawdopodobnie miała szlifa (siła dedukcji :notworthy: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Jeśli się pytasz i podałeś link do zdjęcia, to prawdopodobnie miała szlifa (siła dedukcji ).pytam bo chce zobaczyc jak fachowcy po widoku tylko zdjecia osadza moto :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Jeśli się pytasz i podałeś link do zdjęcia, to prawdopodobnie miała szlifa (siła dedukcji ).pytam bo chce zobaczyc jak fachowcy po widoku tylko zdjecia osadza moto :notworthy: Ja się nie znam zbytnio, ale z wyglądu dla mnie nówka :-D. Poczekamy na fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 a się nie znam zbytnio, ale z wyglądu dla mnie nówkajeszcze mozesz okazac sie najlepszy :notworthy: pewnie wesza podstep :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 widze że ta aukcja z czarną cebra już usunięta , czyżby była nowa cebra na forum :notworthy: :?: i mam pytanie : jak to jest z tabliczkami znamionowymi , u mnie i w wielu modelach F4 z roku 99, 2000, chyba 2001 widze tabliczke na główce ramy , a w tej czarnej czy też w tej w malowaniu najpiękniejszym :buttrock: widze na ramie z boku ... pytam bo nie wiem czym to może iść , czy producent ładuje tabliczke znamionowa gdzie mu sie akurat spodoba czy to przebijana tabliczka bo ta na główce została np porysowana z wiadomych powodów :? jak to z tym jest :?: bo jedyne co mi przychodzi do głowy to że moto blokowane i tabliczka określa nową moc sprzeta ... albo kombinacja jakaś :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 a w tej czarnej czy też w tej w malowaniu najpiękniejszym widze na ramie z boku ... dziwne ja mam przy glowce ramy a nie z boku jak tu 8O 8O cos tu nie tak :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi