Skocz do zawartości

What about cbr 600 f4/ f sport?

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie o to mi chodzilo zakladajac ten temat zeby ktos trzezwo myslacy pomogl sie lepiej zastanowic... Wiadomo ze zdjec motocykla sie nie kupuje, trzeba jechac z mechanikiem, obadac i sie przejechac innej pozliwosci nie ma...

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

No mysle ze jak pojade z taka ekipa czyli mechanik i kumpel ktory jezdzi na F4, to wszystkie wady jesli sa wyjda na jaw...

jeszcze znalazlem taka oferte ktora wcale nie jest gorsza :P

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70728632

Aha jesli ktos zna jakas interesujaca F4 w dobrej cenie to prosze o zamieszczeniu linku do niej (allegro raczej cale przeszukane;))

Znudzila sie a i kolejnosc rzeczy taka aby wsiasc teraz na cebre...

Na wyglad patrzyc nie moge, ale nie ukyrwam ze marzy mi sie malowanie a'la Redline :-) :-D :-)

a dizmar i giełda??nic niema??

No wlasnie nie bardzo :? Teoretycznie najlepsze oferty to te ktore wam przedstawilem, musze zebrac 4 litery i jechac ogladac.

musze zebrac 4 litery i jechac ogladac.

nic sie nie spiesz :? zobaczysz od stycznia bedzie tego jak gnoju w gazetach . Teraz jeszcze nie sa te ceny co beda zobaczysz :P Na wiosne w salonach bylo taniej niz w inne lata i to sie teraz odbije na cenach.

Pierwsza ma na bank zmienione podnozki na Louis "najtansze jakie byly", poza tym nie podobaja mi sie ciezarki kierownicy - chyba tez wersja j.w., poza tym poodzierana gorna polka - moze poprostu byla oklejona i sie znudzilo, ale moze miala spotkanie z "czyms" i jeszcze siedzenie jakos dziwnie pomarszczone z przodu - moze to zuzycie (w koncu ma 37000), a moze dzwon przy wejsciu na gume i sie zgielo lekko ;) poza tym zapytaj o powod wymiany tlumika - jak dla mnie: "Bo tamten sie zuzyl :P . Wymieniona jest tez szyba, a na koniec - obcieta podkladka na rejestracje... tez cos moze znaczyc.

Co do drugiej to na bank szlifowana lewa strona - cienko pomalowana i niestarannie oklejona, po za tym zmienione tylne kierunki na Louis "najtansze jakie byly", tlumik tez inny, co prawda pisze, ze ma dwa, ale nie pisze, ze jeden z nich jest oryginalny. Sporo naklejek na ramie i wachaczu po lewej utwierdza w przekonaniu, ze szlif nie byl delikatny - po prawej ich nie ma, wiec nie stawial bym na oklejanie dla ladniejszego wygladum tylko dla ukrycia wad.

Tyle co ja zauwazylem po fotkach i takie wnioski:

Czarna: Ktos sie chcial popisac i sie nia nakryl, po czym zostala niezle, aczkolwiek polsrodkami i tanimi zamiennikami naprawiona, moze nawet pomalowana na inny kolor (ten jest z rocznika 2000) - trzeba dokladnie obejrzec co i jak przed zakupem.

Czerwino-niebiesko-biala: Tak jak pisalem bankowy lewy szlif, prawy tez mozliwy (tlumik i kierunek). Chociaz rzeczywiscie wyglada lepiej od czarnej - porzadnie trzeba ja obejrec, bo moze nie byc tak wesolo.

Pozdrawiam i powodzenia przy zakupie :P

PS. Wlasnie zauwazylem, ze czarna ma zjechany prawy podnozek - nie sadze, zeby tak go zalatwil na ostrych winklach - mysle, ze ma to cos wspolnego z nieoryginalnym tlumikiem :P

Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl

zalmen: w czrnej siedzenie nie jest pomarszczone tylko woda z niego sciekiwala i zostaly mokre smugi na siedzeniu; szybe wymienic kazdy moze i zapewne sam bym wymienil,;polka kierownicy z doswadczenia wiem ze rysuje sie wszelakimi breloczkami; a malowania tak jak pisalismy moze byc z 2000 roku jesli motor jest z koncowki 1999r.

Co do bialo niebkieskiej to sie zgodze ze faktycznie mogla miec szlifa ale co do czarnej to wydaje mi sie w porzadku...

Tyle co ja zauwazylem po fotkach i takie wnioski:

Czarna: Ktos sie chcial popisac i sie nia nakryl, po czym zostala niezle, aczkolwiek polsrodkami i tanimi zamiennikami naprawiona, moze nawet

Twoj sposob dedukcji jest zadziwiajacy - moze powinienes w policji pracowac? :-D Nie wiem czy wiesz, ale rzeczy takie jak tlumik, szyba, kierunki itp. sa najczesciej wymienianymi elementami motocykla z powodu ze "bo tak". Komus sie nie podobaly oryginalne (duze) kierunki - zmienil na male. Ktos chcial miec lepsze brzmienie - zmienil wydech. Komus sie podoba ciemna szyba - kupil taka. Komus sie nie podobal duzy i wystajacy tylny blotnik - ucial lub przerobil. Etc. etc.

Jasne, ze to wszystko moze budzic pewne podejrzenia, bo motocykl juz nie jest taki, jakim opuscil fabryke. Na pewno bym jednak nie demonizowal. Sugerowanie, ze koza miala strzal (i to jeszcze w jak sprecyzowanych przez ciebie okolicznosciach...) tylko dlatego, ze ma inny wydech i aftermarketowa szybe, jest delikatnie mowiac - naudzyciem.

A tak gwoli scislosci: prawy podnozek IMO nie jest porysowany. One sa juz oryginalnie tak wyciete, tyle ze to sciecie powinno przypadac pionowo w dol (jak z lewej strony), a tu jest przekrzywione.

Ja też mam zmienioną szybę i kierunki i bynajmniej nie dlatego że moto miało jakiegos dzwona czy coś w tym stylu.Oczywiscie nigdy nie można mieć 100% pewności.Co do kierunków to te oryginalne są...jakby to powiedzieć.....za duże :P Wydech mam fabryczny ale jak najszybciej chce zmienić ten stan rzeczy.Powód? Chyba każdy wie ;)