przemek96 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Widzisz najwiekszy problem takich pseudo fachofco-doradcow jest to ze maja wyprane mozgi i nie sluchaja tego co sie do nich mowi, ja mam silnik 2.0 nowej generacji a nie stare dobre 1.9... :icon_mrgreen: A z którego roku masz te 2,0 TDI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 pisalem juz, koniec 2005, a co chcesz kupic :icon_question: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nie ,ale to on ma jeszcze chyba pompowtryski , a ponoć CR jest jeszcze bardziej wyczulony na złe paliwo :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Tak, silnik ma pompowtryski, cholernie drogie i padajace... :lapad: P.S. Wydaje mi sie ze CR posiada duzo tansze wtryskiwacze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Pompowtrysk Bosch'a oryginalny do 1.9 TDi 500zł, wtryskiwacz do 2.0 TDCi oryginał to 800zł, wiec jest troche różnicy. I niestety, CR jest bardziej wrażliwy na złej jakości paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThundeR Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Wejdę w temat: wczoraj widziałem jak pracownik stacji BP przy Grójeckiej wlewał coś z kanistra do zbiorników. Dziś była duża cysterna i lała swoje. Pewnie gość ulał 20 literków i wlewał coś innego. Może się mylę, ale takie mam skojarzenie do tego co widziałem i wielkie koncerny nie kojarzą mi się z wysoką jakością paliw. Wiem, wiem co to 20 litrów w porównaniu do wielkiego podziemnego zbiornika, ale być może więcej tam trafia płynu z kanistra. pozdro sam byłem zmuszany do takich praktyk. jak miała przyjść dostawa paliwa to dzień wcześniej w nocy szef kazał wlewać do zbiorników rozpuszczalnik. A co do tego 2,0 TDI PD to znajomy ta takiego i sobie bardzo chwali, przelatał nim już ponad 100tyś i nadal śmiga dobrze, jedna wizyta w serwisie była ale z powodu hydraulicznego ręcznego co jest ponoć bolączką Passka B6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 wtryskiwacz do 2.0 TDCi oryginał to 800zł 760 + 220 rurka + 160 filtr , inaczej nie uznają gwarancji :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Odkąd jeżdżę turbo dieslami po każdym tankowaniu pilnuję odebrania paragonu. Jak coś klęknie, a kumpel w swoim labolatorium stwierdzi "od syfu w paliwie", to są szanse na spory/całkowity udział stacji paliw w naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 CR jest mniej wrażliwy na kiepskiej jakości paliwo. Pompowtryski nie wykazują żadnej zalety w stosunku do CR, możliwa jest na nich teoretycznie lepsza reakcja na pedał gazu ale i z tym bywa różnie. co do rankingu jak w nim jakikolwiek oplowski ecoteck jest na wysokim miejscu to coś z tym rankingiem jest naprawdę nie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 To naprawde ciekawe, co wypisujesz wueska..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Odkąd jeżdżę turbo dieslami po każdym tankowaniu pilnuję odebrania paragonu. Jak coś klęknie, a kumpel w swoim labolatorium stwierdzi "od syfu w paliwie", to są szanse na spory/całkowity udział stacji paliw w naprawie. Nie masz zadnych szans aby udowodnic ze to przez to paliwoa nie jakies inne. Temat wałkowany wiele razy - w serwisie spuszczaja paliwo a tam syf - i jestes bez szans przed sadem nie udowodnisz tego że to jest to paliwo a nie jakieś inne. Po złożeniu skargi na stajce benzynowa - inspektorzy z Inspekcji Handlowej pojawiaja sie tam po 2 tygodniach a czasami po dwoch miesiacach dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Tez mi sie tak wydaje, ze nie ma tego jak udowodnic. Padlo i koniec kropka, jedynym sposobem jest zakup przedluzonej gwarancji i wowczas dochodzenie wymiany wtryskow na gwarancji... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Rozumiem. Kumplowi pracownik stacji zamiast diesla zalał benzynę do Focusa. Wszystko klękło po kilku km. Pracownik się przyznał, że polecenie brzmiało "diesel". Ale do całości potrzebował paragonu. Na szczęście zachował go. Sprawa i tak oparła się o sąd. Orlen pokrył wymianę wtryskiwaczy... niechętnie. Ale to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Taki OT, sam byłem w zeszłym roku świadkiem jak na stacji lejkowy zamiast ropy nalał do nowej Astry benzynę... Aż mi się przykro zrobiło jak zobaczyłem minę właściciela gdy wchodził na stację i "Nalał mi benzyny...". Ujechał z 500 metrów :rolleyes: I powiem Wam, że mam wy*ebane co jest bardziej awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Nie ma to jak stare fury, ojcu kiedy zalali z pol zbiornika do ropniaka benzyny, oleju dolal i wszystko przepalil... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi