Jacob555 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) http://jacob555.wrzuta.pl/obraz/6M4yP7yfwW1/dsc06446 Do czego jest to zaznaczone na foto?? To mój pierwszy 4T, więc nie śmiać się :flesje: A trochę jak by się pociło na krawędziach, więc uszczelkę bym wymienił, czy coś, tylko czy można to sobie tak po prostu odkręcić? Rebel CMX 450 C, 86' Edytowane 9 Stycznia 2010 przez Jacob555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Mozesz odkrecic. Pod nia powinien byc oring. Zdejmij stary i w sklepie dobierz takiego samego rozmiaru. Pozdro Edytowane 9 Stycznia 2010 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 http://jacob555.wrzuta.pl/obraz/6M4yP7yfwW1/dsc06446 Do czego jest to zaznaczone na foto?? To mój pierwszy 4T, więc nie śmiać się :flesje: A trochę jak by się pociło na krawędziach, więc uszczelkę bym wymienił, czy coś, tylko czy można to sobie tak po prostu odkręcić? Rebel CMX 450 C, 86' Toto zaznaczone w kółku to zaślepka umożliwiająca dostęp dp wału korbowego. Po odkręceniu możesz ustawić wał na GMP lub OT czyli górny martwy punkt. Wypada odkręcić i wymienić uszczelkę typu Oring na nową. Aby nie uszkodzić tej nakrętki poszukaj bardzo dużej podkładki o grubości idealnie pasującej do szerokości rowka w tej zaślepce. W prze4ciwnym wypadku uszkodzisz nacięcie w zaślepce i będzie brzydko wyglądać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 ok, dzięki Wiecie, bardzo to wkurzało, jak tak pociło się :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Byc moze jest niedokrecony. Tak jak Piotr pisze - znajdz duza podkladke i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb140 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 http://jacob555.wrzuta.pl/obraz/6M4yP7yfwW1/dsc06446 Do czego jest to zaznaczone na foto?? To mój pierwszy 4T, więc nie śmiać się :flesje: A trochę jak by się pociło na krawędziach, więc uszczelkę bym wymienił, czy coś, tylko czy można to sobie tak po prostu odkręcić? Rebel CMX 450 C, 86' Witam, pod nakrętką jest dostęp do regulacji napięcia łańcuszka balansowego,znaki do GMP są z drugiej strony na kole alternatora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Masz rację , sorry za pomyłkę Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 w koncu sie chociaz raz pomyliles Piotrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 w koncu sie chociaz raz pomyliles Piotrze :D Już nie raz ale to się zdarza przy takiej ilości modeli motocykli? nie ma ludzi nieomylnych Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 caly czas czytam Twoje posty z wielka uwaga, nie widzialem zebys sie mylil, dlatego moj post :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Może i sie pomylił ale sprawa z podkładką jest spoko. Niby proste a nie wpadłem na to he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Może i sie pomylił ale sprawa z podkładką jest spoko. Niby proste a nie wpadłem na to he he Heh, ja zawsze monetą takie rzeczy odkręcałem, ale podkładki faktycznie są większe :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi