Limo Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ona ma dwa stopnie podgrzewania. Ten słabszy to coś jak suszarka, można przyłożyć dłoń i nie parzy ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ja popełniłem mocowanie kufra z żywicy i maty. Nie robiłem żadnej trwałej formy tylko z tektury, którą późnej i tak się zaszlifuje zdjąłem wzór wprost na moto.Tak samo myśle można zrobić z zadupkiem. Pobawić się w ładną wycinankę i zbudować zadupek który potem oblaminuje się. Bagaźnik, tak po łebkach to było : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ładnie Ci to wyszło. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Jaką gramaturę maty polecacie na wykonanie zbiornika i zadupka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Rozek , na zbiornik to jakaś antystatyczna domieszka do żywicy . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Zbiornik chcesz lepić? To zrób kopyto ze styropianu na którym go wylepisz z zewnątrz. Daj po drodze cienką siatkę z aluminium, tą którą stosuje się np. jako zbrojenie grubej warstwy szpachlówki albo jako podkład na dziurę. Nie przejmuj się że kopyto zostanie ci w środku. Na końcu rozpuścisz je acetonem (dodatkowa warstwa siatki w masie tworzywa ma być zrobiona tak żeby miała kontakt z masą przez śruby do mocowania. Krótko mówiąc musi być uziemiona. Chyba że chcesz ryzykować widoki jak w amerykańskich filmach. I koniecznie sprawdź też mernikem czy twój plastikowy zbiornik przewodzi prąd) Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Model ze styropianu już mam. Taki właśnie miałem plan co do wydobycia go później ze środka :)Jednak nigdy nie laminowałem i mam wątpliwości co do zastosowania materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie masz co myśleć za wiele tylko bierz gęstą matę i lepiej daj więcej warstw niż na odwrót. I zrób to bardzo dokładnie, bo w końcu zbiornik wbrew pozorom powinien być mocny. Żywice z ilością utwardzacza na styk. Dasz dużo utwardzacza to robota może i szybciej pójdzie ale sama masa będzie krucha, a tego chcesz uniknąć :) ... mata w zasadzie to jako pierwsza warstwa którą oszlifujesz zeby było ładne :) Na nią kładź już tkaninę(i na końcu dawaj matę to bedziesz mógł bezpiecznie oszlifować) Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ok po robocie pochwalę się wynikami (lub ich brakiem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi