sebaa_sura Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam mam taki problem z motocyklem marki Yamaha XT 250.. Kupiłem nowy tłok i załozyłem i pojezdziłem 2 godziny i wypaliło dziure w tłokuu i nie wiem co jest tym powdem ze tak wypaliło...... pomocy !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 a jaki kolor ma swieca ? Usterka wskazuje na bardzo uboga mieszanke , za duzo powietrza , za malo paliwa . KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Możesz wrzucić zdjęcie tego tłoka żebyśmy mogli sie mu przyjrzeć? 2 godziny to bardzo szybko jak na wypalenie dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 chyba ze tłok z gównolitu jakiś ale i tak za szybko pokaż fotke tłoka, głowicy i swiecy http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa_sura Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 swieca była wpozodku nie była zbita jak by tłok w niom udezył macie link file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Seba/Pulpit/Zdjęcie0163.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Musisz trochę popracować nad tym linkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Aby tak szybko zniszczyć tłok trzeba na prawdę dużo lewego powietrza. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Seeba sura - weź zamieść to zdjecie na necie a nie linka ze swojego kompa podajesz. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez Arni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa_sura Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 http://yfrog.com/jkzdjcie0163j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 a jakiej firmy był to tłok? jak swieca wygląda?normalnie czy wypalona na jasno? ps. stary wez trochę popracuj nad ortografią :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa_sura Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 a nie wiem jakiei firmy był tłok....ale swieca była normalna ? Powiecia czego tak wypalił to juz drugi tłok co wypalił dziure !!!!!!!!!!!!!!!! co jest powdem morze ze pompka olejowa nie daj oleju na tłok nie wiem.................!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak to nie wiesz? gdzie go kupiłeś? motor się przegrzewa na skutek złego składu mieszanki to nie pompa oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) a nie wiem jakiei firmy był tłok....ale swieca była normalna ? Powiecia czego tak wypalił to juz drugi tłok co wypalił dziure !!!!!!!!!!!!!!!! co jest powdem morze ze pompka olejowa nie daj oleju na tłok nie wiem.................!!! nie chce bawić sie w moderatora ale drażnią mnie takie posty : po 1 pisz po polsku bez 30 wykrzykników, morze napewno nie jest powodem dziury w tłoku, i zachowaj jakąs sensowną składnie zdania bo ,,powiecia czego tak wypalił to już drugi tłok co wypalił dziure'' sugeruje że tłok ci wypala dziure to jest dwucylindrowiec czy co :D ??... po 2 ty pytasz czy odpowiadasz na pytania ?? nikogo nie interesuje czy świeca jest normalna czy chora psychicznie tylko kolor jaka była elektroda ?? różowa ?? fioletowa ?? kawa z mlekiem ?? biała ?? czarna ?? po 3 to chcemy ci pomóc a ty zamiast udzielać odpowiedzi chcesz żeby ktoś ci wywróżył z kart, troche szacunku podaj więcej danych, w ogóle to czemu tłok był wymieniany ?? normalnie jeździ ma moc , nie strzela itp ?? troche własnej dobrej woli jeśli chcesz żeby ktoś ci pomógł Edytowane 23 Grudnia 2009 przez michoa "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 a nie wiem jakiei firmy był tłok....ale swieca była normalna ? Powiecia czego tak wypalił to juz drugi tłok co wypalił dziure !!!!!!!!!!!!!!!! co jest powdem morze ze pompka olejowa nie daj oleju na tłok nie wiem.................!!! Wróć do szkoły a motocykl oddaj w ręce mechanika. Aby dokładnie dowiedzieć się co było powodem wypada dokładnie i po polsku zadać grzecznie pytanie. Aby nie zaśmiecać tego działu takimi kwiatkami zamykam ten temat a w prezencie pod choinkę poproś o podręcznik poprawnej polszczyzny. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi