Skocz do zawartości

Pojazd uprzywilejowany..

kojot17
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to baba - na ploty jej się nagle zebrało i do dyżurnego jak do psiapsióły ;) Albo w przedszkolu lubiła skarżyć i wytykać palcami z byle powodu, niektórym to zostaje na zawsze :D

nie

M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie

Jestem podobnego zdania, co Oscar -jeździcie motocyklami przepisowo "zawsze i wszędzie"? to po co komentarz na temat zachowania niebieskich? Tylko dlatego, że stoicie w korku w puszce.

I nie zapomnijcie donieść na policjantów, jak Was przepuszczą 2oo "poza kolejką", kiedy jest wypadek, droga zablokowana, auta w korku albo objazdami, że Wy możecie za przyzwoleniem WBREW PRZEPISOM (?) przejechać obok zdarzenia.

Nie przesadzacie czasami z postawą psa ogrodnika, którą tak piętnujecie w sezonie, że Was nie wpuszczają w korku, bo przecież SIĘ NALEŻY? Tak Wam korony z głów spadają, że inni mogą (nie robiąc tym nikomu krzywdy), a Wy nie? To twórzcie to "państwo obywatelskie" donosami i pierdołami budowane. No żesz....q....

----

Jeden błąd - powinnam pisać "nam", nie "Wam". :)

Choć już padło jedno amen to ja też wobec tej dyskusji zabrać głos muszę.

Podpisuję się ręcyma i nogyma pod w/w tekstem.

Hipokryzja nie zna granic. A fe.

Edytowane przez monter75

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

Choć już padło jedno amen to ja też wobec tej dyskusji zabrać głos muszę.

Podpisuję się ręcyma i nogyma pod w/w tekstem.

Hipokryzja nie zna granic. A fe.

A Wy nie widzicie roznicy miedzy lamaniem przepisow przez Policje a zwyklego obywatela? Jak nie to chetnie wyjasnie. Roznica jest taka, ze Ty lamiac przepisy godzisz sie na zwiazane z tym ryzyko i w razie wtopy ponosisz konsekwencje a oni robia to bezkarnie. Widziales kiedys, zeby taki policjant sam sobie mandat wypisal? Jak Policja ci wlepi mandat za przekroczenie predkosci a za chwile odjedzie robiac dokladnie to samo to tez stwierdzisz, ze to normalne?

Edytowane przez PeKaWu

[....] Nie przesadzacie czasami z postawą psa ogrodnika, którą tak piętnujecie w sezonie, że Was nie wpuszczają w korku, bo przecież SIĘ NALEŻY? Tak Wam korony z głów spadają, że inni mogą (nie robiąc tym nikomu krzywdy), a Wy nie? To twórzcie to "państwo obywatelskie" donosami i pierdołami budowane. No żesz....q....

----

Grass, i za to Cię... lubię :icon_mrgreen:

Zaś co do KS-ridera, to on niestety wie wszystko lepiej, nawet jak nie wie. To międzynarodowy spec od techniki jazdy, prawa drogowego, szkolenia i spraw organizacji ruchu. Jego słowa mają moc zmieniającą ustawy. Nie wiedziałeś, Tomek? :bigrazz:

pozdr

LYsY

Jestem podobnego zdania, co Oscar -jeździcie motocyklami przepisowo "zawsze i wszędzie"? to po co komentarz na temat zachowania niebieskich? Tylko dlatego, że stoicie w korku w puszce.

I nie zapomnijcie donieść na policjantów, jak Was przepuszczą 2oo "poza kolejką", kiedy jest wypadek, droga zablokowana, auta w korku albo objazdami, że Wy możecie za przyzwoleniem WBREW PRZEPISOM (?) przejechać obok zdarzenia.

Nie przesadzacie czasami z postawą psa ogrodnika, którą tak piętnujecie w sezonie, że Was nie wpuszczają w korku, bo przecież SIĘ NALEŻY? Tak Wam korony z głów spadają, że inni mogą (nie robiąc tym nikomu krzywdy), a Wy nie? To twórzcie to "państwo obywatelskie" donosami i pierdołami budowane. No żesz....q....

----

I schowali mi gdzies temat:).. już myślałem,że w oczyszczalni trzeba bedzie szukać...

Tak, ja jeżdze bardzo przepisowo. gdzie wolno 50 ja 40..gdzie 80 ja sie boje nawet 60 przekroczyć...

Żółte światło u mnie znaczy więcej niż Ojciec R..... A tak poważnie to łamię przepisy w każdej minucie jazdy bo inaczej ciężko się poruszać sprawnie po stolicy,to nie znaczy że jeżdze niebezpiecznie ... w każdej godzinie tracę prawko kilka razy(jak sobie liczę punkty)

Na nikogo nie doniosłem i nie mam zamiaru. Chyba nie o to chodzi...Napisałem co udało mi się dojrzeć na ulicy i to wszystko. wydało mi się to trochę mało ładne. Ciężko nazwać dwa niebieskie auta "kolumną" chyba że jestem w mega błędzie. Włączyli tylko sygnał świetlny i tak jak mówiłem na kilka metrów... Bardziej mi chodziło o ludzi, którzy mogli w nich wjechać, bo niebiescy zrobili to tak troche na partyzanta...Następnym razem postaram się wku... sam ze soba w moim aucie,powyrywać tapicerke, urwać kratke z tyłu.. żeby nikogo nie urazić ostatecznie... Jeśli tak było to z góry przepraszam...

POzdro all

P.S. ja zawsze przepuszczam ludziska w korkach bo wiem,że mnie tez najdzie potrzeba nagłego zmienienia kierunku jazdy...:)

Edytowane przez kojot17

Sam widziałem jeden radiowóz (Polonez :) ) jak wracał na Kolską był chyba 2 czy 3 do skrętu w prawo. Nie chcieli stać to pstrykneli sygnał na chwilę a jak przejechali to wyłączyli :clap:

A propos tekstu Grass, to dziewczyna dobrze gada. Nie denerwujcie się jak ktoś was nie puści bo i tak jesteście tak nie przymierzając intruzem między pasami :wink: Prawo nikogo nie obliguje do robienia miejsca dla motocyklisty.

Tak to miałbym codziennie 100 okazji żeby zwymyślać kierowców w Warszawie...