cobra888 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 tak, świezynka, z krajowego salonu. taaaa......wiem lamerstwem śmierdzi, ale ktos musi w końcu na tym swiecie nowe sztuki z salonu wyprowadzać. zupełnie jak dziewczyny spod skrzydełek mamyWitam serdecznie. Tak czy inaczej gratuluje kolego!! LwG i szerokości & przyczepnosci.......Pozdrawiam wszystkich............... ps. to Twój kolego stał do odbioru u Łukasza w Długołęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 tak jestmój ci on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Tak myślałem jak zerknąłem skąd Ty :)Pozdrawiam....Nawet fote strzeliłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 w rzeczy samejjeno gmole i szybę dołożona była.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyrocket Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Cześć. Chcę zamontować podstawke pod filtr oleju żeby podłączyć czujnik temp. oleju tylko nie wiem jaki jest gwint na filtrze.Może już ktoś montował.Na aukcjach są rozmiary 3/4-16, M18, M20, M22 i nie mam pojęcia jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć. Chcę zamontować podstawke pod filtr oleju żeby podłączyć czujnik temp. oleju tylko nie wiem jaki jest gwint na filtrze.Może już ktoś montował.Na aukcjach są rozmiary 3/4-16, M18, M20, M22 i nie mam pojęcia jaki. Cześć. Chcę zamontować podstawke pod filtr oleju żeby podłączyć czujnik temp. oleju tylko nie wiem jaki jest gwint na filtrze.Może już ktoś montował.Na aukcjach są rozmiary 3/4-16, M18, M20, M22 i nie mam pojęcia jaki.witam kolege .A moze od razu coś takiego oil temperature indicator triumph rocket .pozdrawiamhttp://newbonneville.com/newr3/html/oil_temp_gauge.html Edytowane 30 Stycznia 2016 przez cobra888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_997 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Hej! Mam kilka pytań, zanim kupię motocykl. 1. Jaka jest ładowność w tym modelu/modelach?2. Montaż dodatkowych bocznych kufrów jak sądzę nastręcza problem, bo po prostu nie ma skąd dostać bocznych akcesoryjnych uchwytów. Czy oznacza to druciarstwo, dorabianie itd? Co na to tylny stelaż/ błotnik? Obawiam się o wytrzymałość tego elementu.3. Mógłby ktoś pomierzyć z metrówką motocykl np, odległość manetek od ziemi, szerokość tyłu, szerokość kierownicy?4. Montaż Turbo- czy ktokolwiek ma z tym doświadczenie?5. ABS- czy występował jako akcesorium do 2010 roku, czy też nie występował w ogóle? Jak sądzę, nie jest on zintegrowany (coś na kształt Hondy C-ABS)6. Użytkowanie na co dzień- jakie problemy nastręcza?7. Czemu kręcicie w większości tak małe przebiegi? :) Czy po prostu więcej nie chcecie, czy po prostu jest to nie wygodny motocykl? Osobiście robię w okolicy 10000 km, czasem więcej, czasem ciut mniej.8. Ochrona nóg- wieje? Poprawiono to w Roadsterze?9. Generalnie- wchodzić w roczniki poniżej 2010? Naczytałem się i mam spore wątpliwości. Wolałbym dołożyć do nowszego modelu, niż zaoszczędzić i wsadzić zaoszczędzoną kasę w naprawy, kity itd.10. Czego wam brakuje w tym motocyklu?11. Z jakich motocykli przesiedliście się?12. Na jaki motocykl chcecie zamienić Rocket-a? Na razie wystarczy, bo nikomu nie będzie się chciało tego czytać ;) Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Slayer_997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturM Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Hej! Mam kilka pytań, zanim kupię motocykl. 1. Jaka jest ładowność w tym modelu/modelach?2. Montaż dodatkowych bocznych kufrów jak sądzę nastręcza problem, bo po prostu nie ma skąd dostać bocznych akcesoryjnych uchwytów. Czy oznacza to druciarstwo, dorabianie itd? Co na to tylny stelaż/ błotnik? Obawiam się o wytrzymałość tego elementu.3. Mógłby ktoś pomierzyć z metrówką motocykl np, odległość manetek od ziemi, szerokość tyłu, szerokość kierownicy?4. Montaż Turbo- czy ktokolwiek ma z tym doświadczenie?5. ABS- czy występował jako akcesorium do 2010 roku, czy też nie występował w ogóle? Jak sądzę, nie jest on zintegrowany (coś na kształt Hondy C-ABS)6. Użytkowanie na co dzień- jakie problemy nastręcza?7. Czemu kręcicie w większości tak małe przebiegi? :) Czy po prostu więcej nie chcecie, czy po prostu jest to nie wygodny motocykl? Osobiście robię w okolicy 10000 km, czasem więcej, czasem ciut mniej.8. Ochrona nóg- wieje? Poprawiono to w Roadsterze?9. Generalnie- wchodzić w roczniki poniżej 2010? Naczytałem się i mam spore wątpliwości. Wolałbym dołożyć do nowszego modelu, niż zaoszczędzić i wsadzić zaoszczędzoną kasę w naprawy, kity itd.10. Czego wam brakuje w tym motocyklu?11. Z jakich motocykli przesiedliście się?12. Na jaki motocykl chcecie zamienić Rocket-a? Na razie wystarczy, bo nikomu nie będzie się chciało tego czytać ;)Podłączę się do pytań kolegi. Też rozglądam się za Rocketem po 2010 roku, ale nie ma za dużego wyboru. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez ArturM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Witam.Dużo tych pytań wiec może każdy troszkę się wypowie. To może ja o kufrach bocznych bo takowe założyłem firmy hepco & becker na uchwytach C-bow tej samej firmy.Zamykane na kluczyk(i same kufry i zamek do uchwytów) po demontażu kufrów(20 sekund) w mojej ocenie nie szpecą .Nie trzeba nic przerabiać uchwyty dedykowane pod model motocykla.Mam nadzieje że pomogłem choć trochę :)Pozdrawiam wszystkich Cobra888 Edytowane 1 Lutego 2016 przez cobra888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyrocket Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) witam kolege .A moze od razu coś takiego oil temperature indicator triumph rocket .pozdrawiamhttp://newbonneville.com/newr3/html/oil_temp_gauge.htmlMam taki termometr w zbiorniku oleju ale jest niewygodny do obserwacji podczas np.stania w korkach, czy pełzaniu na paradzie.Dlatego chcę wskaźnik zamontować na kierownicy przy innych zegarach, wtedy będę na bieżąco mógł kontrolować temperaturę. ps. średnica gwintu na filtrze to M20. ps. Tak mi się przypomniało. Pod zaślepką z napisem Triumph przy prawej manetce jest miejsce na przełącznik świateł pasujący od innego triumpha, ja mam tam podłączone dodatkowe halogeny. Edytowane 4 Lutego 2016 przez bialyrocket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyrocket Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Po zakończeniu prac wyszło tak. Edytowane 15 Lutego 2016 przez bialyrocket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapir Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Siemano, jakby kogoś interesowało to na innym forum wrzuciłem moje podsumowanie 3 lat spędzonych z Rocketem- mam tam ksywkę Gruby. http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=11165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Cześć Gruby Poczytałem sobie to co napisałeś na forum vulcanowym.No.....żeś Pan się namordował ze swoim sprzętem.Chyle czoła że w ogóle Ci się chciało, ja bym nie miał nerwów. Cóż mam nadzieję, że w moim modelu te usterki zostały usunięte ale..... jakby co, tfu, tfu.....i odpukać w wszelkie niemalowane, to będę Panie walił do Ciebie jak w dym Edytowane 24 Lutego 2016 przez maxoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapir Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Nieno, mam nadzieję, że sobie będziesz jeździł spokojnie i nie będziesz się tak wnerwiał jak ja, podobno modele z czarnym silnikiem są znacznie poprawione.Gdyby się cokolwiek działo, albo gdybyś chciał zrobić bieżącą obsługę to zapraszam do mojego mechanika na usługi motocyklowe- przez problemy z moim Rocketem ma dużą wprawę w serwisowaniu tego modelu, a do mnie na kawę/browara :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Na browarka z miłą checią :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi