filip2233 Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 No i zapomnieliście o największym z rusków... Wierchowina!!! Chyba dobrze napisałem :P stary dobry ruski motorower:) zaczynałem na nim przygode z motorkami.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Co mam widać z opisu niżej, fotka jest w albumie, i lubię swojego ruchola... A był czas, że go znienawidziłem, taki był wredny sukinsyn. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojkot Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 cześć. :buttrock: :lol: jestem Bojkot z Myśliborza i mam dwa rusy. :lol: Pierwszy i podstawowy to Dniepr 10-ka, a drugi to Minsk 1A z 50-go roku.Na codzień dosiadam dniepra i jestem zadowolony z niego bo maszyna jest kul. :evil: Mam solówkę i przez trzy lata użytkowania troche w nim zmnieniłem, niby po to żeby go upiększyć, ale od tej zimy wracam do orginału [no może za wyjątkiem zbiornika] bo te orginalne właśnie są orginalne. 8) dokupuję kosz i to będzie to. Drugie moje moto to Minsk wykopany z piwnicy w stanie, no prawie nienaruszonym. Mówie poważnie bo silnik po 50-ciu latach nieużytkowania ,odpalił po paru kopnięciach.Najpierw przemyłem go naftą , przedmuchałem i kopa, a on zapalił, byłem w szoku. Teraz jestem w trakcie odnowy szukam jakiejś książki na temat tego pięknego małego motorka,[czytaj literatura techniczna]. Za wszelką pomoc z góry dziękuje. A wracając do Dniepra to ten motocykl jest zarypisty i nie zamienię go na żadną japonię. [chociaż lubie japońce] A teraz zaczynam pakować się na Woodstock, do zobaczenia w Kostrzyniu :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojkot Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 :buttrock: już się wpisywałem ale jakoś zaginęło to co pisałem.więc jeszcze raz, .Mam dniepra M10 i Minska M1A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szogun25 Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Witam. Posiadam K 750 z silnikiem dniepra. Motocykl wygląda bardzo interesująco.Czeka nmnie delikatny remont - głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_virag535 Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Z resztą nich się każdy wpisze co tam ma lub miał.ja miałem URALA no ale musiałem sprzedać, bo kasa była potrzebna, a teraz troszi szkoda :roll:a ładny był - lakier RAL 5001 i dwa niemieckie plecaczki z cielęcą skórką - jednak mi go brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Pisze jeszcze na wyrost :banghead: : pod koniec pazdziernika dolanczam do "wyznawcow" jedynie wlasciwego motocykla :buttrock: :lol: :buttrock: . Czyli bede czasami :buttrock: rusem. W moim przypadku to MW 750 w kolorze piaskowym RAL bez oznaczenia, tak przynajmniej podaje HP Hommes :) . Jest pare przerobek technicznych, ale optycznie pozostal raczej niezmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 21 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2004 no siemka!! ja mam urala m63 z koszem ;-)! fajna sprawa, chociaż trzeba sporo doświadczenia, cierpliwości i obycia żeby zapanować nad usterkami które czasem sie zdarzają. moturka stała 12 lat w zapomnieniu, w te wakacje została wyremontowana i teraz jeździ od 16 września. z racji tego zem studencina nie jeżdże nim dużo (mało hajsu na paliwo) i na razie mam przebieg około 1,5tyś km (ale na prędkościomierzu o wątpliwej dokładności...). rozbijam sie czasem po wawie, i tylko raz widziałem motor z koszem - niebieskiego urala (na prymasa tysiąclecia stała kiedyś kaśka z koszem, ale już jej nie ma). na światłach ludzie patrząc się na motor pytają się "co to za zjawisko??". tak w sumie to mozna by któregoś dnia zrobiś przejazd przez miasto paroma sztukami ;-) oświecić ciemną gawiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 No i w koncu sie doczekalem i mam foty mojego MW. Z "bajerow" ma wsteczny i blokade. Na zdjeciu jeszcze bez osprzetu-- ale juz niedlugo :lol: .Kolor nieorginalny, ale bardzo mi sie podobal, wiec sie nie zastanawialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 Toz to cudo !!Gratulacje 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciach Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 Witam!mam Dniepra mt11 z wózkiem.jeżdze solówką.Dniepr jest przerobiony.ma cały przedni zawias od Yamahy Fj-razem z główką.wpołowie puste-lub jak kto woli w połowie pełne wydech z kwasówki.kierownice Tomaseli-i dużo osprzętu z CZ-ty.siedzenie od hondy shadow 1100 oparcie od Harleya.i....chyba wszystko...dostanie jeszcze zbiornik od M-k,wysunięte podnóżki i gmole... i prawdopodobnie kiedyś inne serce...pochodzące zza zachodniej granicy,ale to plany na daleką przyszłość(raczej baaaarzo daleką).Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 12 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 ja miałem mt-10 z koszem,ale nie mam, teraz pertraktóje zamiane mojej hondy na mw 750. Uwielbiam radziecke krązowniki, japonia sie nie umywa przyjemnoscia z jazdy(zalezy zreszta co jest ta japonia :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Witam, w ubiegłym roku też stałem się szczęśliwym posiadaczem blue machine, tj. niebieskiego Urala IMZ 8103-10, wg innych oznaczeń M-67, z koszem i tak rozpoczeła się moja wielka przygoda z radzieckimi motocyklami, powoli w miarę możliwości się poznajemy i na razie jest gites 8) 8) pzdrpete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soviet_emka Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 WitamJestem nowy na forum, niebardzo jeszcze sie tu orientuje ale postaram sie szybko to opanować. Mam Urala M-61 - jestem zadowolony z tego radzieckiego sprzętu, sprawuje sie naprawde super. Mój brat jeździ M-72 z 1949 r. Pozdrowiaenia z Lubaczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 m-72 '54no i szukam do tego wózka - sztywniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi