Kamcio Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Witam. Na wiosnę chcę zmienić motocykl. Będę miał ok. 12-13tys do przeznaczenia. Co byście polecili w klasie 1000ccm, może być trochę mniej lub więcej. Mi w oko wpadły R1, 929 i 954, co powiecie na ich temat? Jakie są plusy a jakie minusy? Aha i zależy mi też, aby to nie paliło 10L (jeżdżę w miarę spokojnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosiak18 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 powiem ci tak ja osobiscie jezdze honda CBR 1000 rr z 2004 r i jesli chodzi o marke to tylko honda nigdy mnie nie zawidla i dodam ze nie jest to moja pierwsza hondzia w mojej karierze. a jesli chodzi ci o 929 albo 954, sa to dwa bardzo podobne motocykle charakterystyka silinika i zawieszenia jest taka sama z tym ze 954 jest troszke rozwiercona i wydaje mi sie ze stylistycznie jest ladniejsza chodz 929 nie mozna nic zarzucic. Są to dwa bardzo przykemne motocykle w prowadzeniu, bardzo ladnie ciagna z dolu jesli chodzi o jazde na gumie nie ma problemu. wady HYYYYYYYYYYYYM kazdy je ma ale tym sie nie obawiaj w starszych modelach hondy mowilo sie o skrzyni ze drugi bieg pada bardzo szybko glowie jesli lubisz poswirowac. tu jednak wydaje mi sie ze nie bedzie takiego problemu. Osobiscie ja wybral bym 954 moze uda ci sie znalesc jakis nie wydymany motocykl z ktorego bedziesz czerpal rados z jazdy i bedziesz mial banan z ucha do ucha . NARAZICHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeti30 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 zdecydowanie honda :flesje: latalem na kilku i fakt sprzet nie zawodny i spalanie w miare rozsadku(zalezy od stylu jazdy) :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Sam teraz posiadam F3, wcześniej NSR125 i Honda faktycznie jest niezawodna. a R1? Ta 2000-2002 (po lifcie, ale jeszcze bez diodowej lampy z tylu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 R1 to pewny i niezawodny sprzęt, ja osobiście nigdy nie zamieniłbym na nic innego :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 A jak z komfortem podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 R1, tylko nie wiem czy w tej cenie znajdziesz coś godnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 chcesz litra? bierz R1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 hmmmm co to spalania to nie licz na 5 litrow, pomysl tez nad zuzywaniem opony i napedu... opona ginie w oczach. No i za 12 tys. ciezko bedzie cos znalesc w dobrym stanie. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Hmm widzę 929 to jak się poszuka można ładną dostać (przynajmniej ze zdjęć). R1 podobnie, 954 nietety już nie. A co myślicie o F4i ewentualnie? Gdyby litra się nie udało dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 A jak z komfortem podróży? Kwestia przyzwyczajenia..., super wygodnie nie jest ale to szlifierka i tak być musi, jeżeli zalezy Ci na komforcie to powinieneś sie zastanowić nad jakimś kredensem. R1, tylko nie wiem czy w tej cenie znajdziesz coś godnego. Za przyzwoitą R-jedynkę musisz położyć 15-16 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 YUBY chcę litra, ale jak już nie będzie nic w tej cenie to myślałem nad f4i, poprostu pytam a jak coś Ci nie pasuje to nie pisz poprostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Sprecyzuj, do czego tego litra bedziesz uzywał? Jezdzisz agresywnie, sportowo, czy po prostu sie przemieszczasz a mocy nigdy nie za wiele. 954 to bardzo dynamiczny sprzet, poręczny, lekki i niezawodny. Mam 1860 wzrostu i czułem sie troszke wbity w siedzenie - pozycja jest bardzo sportowa, choc same siedzonko jednak dosc miekkie. Warto poczekać troche i dozbierać tym bardziej , że masz na czym jeździć. R1 - jak juz to po 2004r. Nie siadaj z powrotem na 600, bo to taka przesiadka "z papucia na lacz" :P W tej kasie dostaniesz naprawde dobrą vtr 1000 F. Fakt, moto troche paliwożerne ale z V2....może warto sprobowac czegoś nowego? Zawiedziony nie bedziesz, codzienna wygoda z dobrym sportowym zacięciem. Edytowane 12 Października 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeti30 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 R1 to pewny i niezawodny sprzęt, ja osobiście nigdy nie zamieniłbym na nic innego :lalag: Pewny i nie zawodny :clap: :eek: pamietam cos innego :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 VTR w żadnym wypadku. musi być rzędówka 4cylindrowa. bardziej używam do jazdy o trasach czy po mieście, bez większych szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi