kuraś Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 witam zanosi mi sie na zmiane lozysk w przednim kole i lozysk glowki ramy, przesledzilem manualna i ni jak sa ta podane symbole lozysk.. ale poszperalem troche i chce sie upewnic czy takie maja byc a wiec do przedniego kolo przychodza 2x 6203 2RS oraz do glowki: Łożysko górne: 52 x 30 x 17 , Łożysko dolne: 48 x 30 x 14 takie maja byc? druga rzecz firma (jaka najlepsza?)i czy lozyska w kole maja byc z luzem np c3? firma hmm mysle o skf'ach co wy polecacie? oczywiscie jesli sie da lozysko glowki tez chce kupic w sklepie z lozyskami a nie placic za "motocyklowe". pozdr. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 witam zanosi mi sie na zmiane lozysk w przednim kole i lozysk glowki ramy, przesledzilem manualna i ni jak sa ta podane symbole lozysk.. ale poszperalem troche i chce sie upewnic czy takie maja byc a wiec do przedniego kolo przychodza 2x 6203 2RS oraz do glowki: Łożysko górne: 52 x 30 x 17 , Łożysko dolne: 48 x 30 x 14 takie maja byc? druga rzecz firma (jaka najlepsza?)i czy lozyska w kole maja byc z luzem np c3? firma hmm mysle o skf'ach co wy polecacie? oczywiscie jesli sie da lozysko glowki tez chce kupic w sklepie z lozyskami a nie placic za "motocyklowe". pozdr. :icon_mrgreen: Do kół firma NTN lub SKF a do główki ramy jak bardzo chcesz zaoszczędzić to kup w sklepie z łożyskami ale po trzeciej wymianie przekonasz się sam że powinny tam być jednak te specjalne do motocykli bo są produkowane w innej specyfikacji. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Eeee tam, ja do moto do kół założyłem zwykłe z hurtowni za 20 zł, i do do ENDURO, i trzymają już baardzo długo i na wymianę się nie zanosi :D Co do luzu, może być, ale raczej (moim zdaniem) poniżej h ja, jak mówiłem, dałem na wzór stare, facet mi dobrał, i jest fajnie co do główki ramy, to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 dzieki juz mam jakis pkt zaczepienia, przy moim rocznym przebiegu watpie zebym ktores lozysko skonczyl. moto ma ponad 52tys km przelatane i sadze ze jeszcze sa tam org. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja do swojej kawy kupiłem lozyska przedniego kola w oringu na ul. wiklinowej w OSW. 3 tysiace na nich zrobilem i wszystko elegancko, a zaplacilem za nie "grosze" cos ponizej 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 tak i tam chce kupic ale nie wiem czy dostane te do glowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Nie wszystkie lozyska sa sobie rowne,3 tys to gigantyczny przebieg. ;) W USA sa oferowane zestawy firmy All Balls.Absolutne badziewie,totalna tendeta,w sklad takiego zestawu wchodza bajbardziej tandetne chinskie wynalazki jakie mozna znalezc. Uwago ta dotyczy ich zestawow do kol jak i glowki ramy.Wlasnie wyrzucilem taki komplet,nie wytrzymal nawet 1/3 tego co orginalne. Lepiej zaplacic roche wiecej i kup co przyzwoitego wyprodukowanego przez reputowana firme jak NTN,SKF,FAG,NSK,Tomkien,itd. Do glowki sa wymagane specjalne lozyska,obciazenia sa bardziej stacjonarne niz w kole ktore sie ciagle kreci. Wbrew pozorom ta w kole ma latwiejsze zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Szalki zewnetrzne sa w motocyklowych bardziej nachylone ze wzgledu na dokładniejsza regulacje. Sprawa generalnie jest banalna dobrze zamontowane i ustawione łozysko pracuje długi czas. Nie mam troche teraz juz zaufania do FAGa który ostatnio losuje jakoscią. Mam swoje 3 ulubione marki i sie ich trzymam: Tomkien, NTN, FŁT wiem ze zadne z tych łożysk mnie nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jak rozpoznac, ze lozysko w kole nadaje sie do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Z doświadczenia Ci powiem że koło ciężko sie obraca, chrobocze, przeskakuje i lata na boki. Poza tym może szumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 u mnie jest wyczuwalny luz na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Dobra metoda to wlozyc osi,zlapac ja w dlonie i zakrecic kolem.Jezeli poczujesz nierownomierna prace to lozysko zbyt dlugo juz nie pozyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 lozyska w kole to 2x 6202 rs albo zz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 lozyska w kole to 2x 6202 rs albo zz Jeżeli już to na pewno 2RS ale nie ZZ bo długo nie pożyją w piastach kół. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 tak byly rs ale z boku jest simering dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi