chorcio Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 A jak to jest z ładowaniem - prądem . Mam już wszystkie światła i migacze wymienione na LED i co z regulatorem, czy nie będzie mi przeładowywał aku, skoro już nie ma zwykłych źródeł światła. Motocykl Street Glide TC 96 (10r ) Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleBrother Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 tak jak w tytule w razie w puszczajcie tremat to postaram sie pomuc na ile bedę w stanieWitam.Mam softaila FXST z 2004 roku. Przy dobrze rozgrzanym silniku, tj. 90 - 94 st.C, na wolnych obrotach (tylko), np. jak stoję na światłach, miga kontrolka oleju (nie pali się w sposób ciągły). Jaka może być tego przyczyna? Olej świeży, jego poziom właściwy. Przed wymianą oleju były takie same objawy. Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Spoko. Wyjalem, mam w rece odpiety od moto. Czym i jak czyscic? Szczota? Szmata? Z benzyna czy bez? Nie chce uszkodzic. Tam na sprezynie jest taka tulejka co ja mozna podnieść, w środku tez czyscic? Sorry za dziwne pytania ale nie chce uszkodzic.Szmata i benzyna, wszystko ma być czyściutkie. Witam.Mam softaila FXST z 2004 roku. Przy dobrze rozgrzanym silniku, tj. 90 - 94 st.C, na wolnych obrotach (tylko), np. jak stoję na światłach, miga kontrolka oleju (nie pali się w sposób ciągły). Jaka może być tego przyczyna? Olej świeży, jego poziom właściwy. Przed wymianą oleju były takie same objawy. Pozdrawiam P.Wtryskowiec? Gaźnikowiec? Może za wolne obroty (TC nie lubi poniżej 1000RPM), a może silnik się kończy... Generalnie jest niedobrze... Jak zapala się kontrolka to cała góra silnika chodzi bez oleju, wał też jest niedosmarowany... Morderstwo dla silnika... Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleBrother Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Gaźnik. Aż tak źle? Obroty wg mnie nie są za niskie. Jak stwierdzić jaka jest tego rzeczywista przyczyna? Co mi powie zmierzenie kompresji na cylindrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocker Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ciśnienie oleju zmierz a nie kompresję. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Pogadaj z jakimś mechanikiem , może pożyczy Ci zestaw do samodzielnego odpowietrzania. Do odpowietrzania potrzeba dwóch osób - z czego jedna musi się na tym znać.Ja odp. czymś podobnym http://archiwum.allegro.pl/oferta/pompa-prozniowa-do-odpowietrzania-hamulcow-a1023-i4673965982.htmlpowracajac do tematuudalo mi sie odpowietrzyc samemu,pompka do samodzielnego odpowietrzania okazala sie zbedna,natomiast swietnie nadaje sie do tego zabiegu taka nieco wieksza strzykawka http://allegro.pl/nastrzykiwarka-do-miesa-kielbasy-2-igly-strzykawka-i5963986321.html ,cala operacja trwala jakies 10-20 min,uzywajac strzykawki Edytowane 28 Lipca 2016 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgadza się z tą strzykawką , tylko nie chciałem pisać- bo by mnie wyśmiano. Zasada działania taka sama jak profesjonalny odpowietrznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jak dobrze się rozgrzeje i miga to może być wina oleju jakim olejem go zalałeś. Przy oleju zaraz po rozruchu może nie migać ponieważ olej jest jeszcze gęsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocker Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jakoś mam spore wątpliwości czy taka może być przyczyna. Na zdrowy rozsądek jeśli miga kontrolka oleju to albo czujnik ciśnienia wariuje albo pompa podaje zbyt niskie ciśnienie. Chyba nie ma sensu wróżyć z fusów i trzeba zmierzyć te ciśnienie. Przecież to chwila roboty jest. Poza tym jaki to musiałby być olej żeby po zagrzaniu woda się z niego zrobiła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Mineralny. Miałem podobne objawy z kontrolką, wymieniłem olej na syntetyk i jest piękne ciśnienie mimo że nieraz piec gorący.Uprzedzę pytanie- olej Mobil Racing4T 15W50 Edytowane 29 Lipca 2016 przez lech N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suru 40 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Może ktoś z Szanownego Grona ma wykaż narzędzi do RK. Nie mogę nigdzie znaleźć takiej listy. Wożę z sobą wszystko co mi się wydaje potrzebne, i to już zajmuje pół sakwy. :)Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 30 Lipca 2016 przez Suru 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja nie wożę nic z narzędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suru 40 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja lubię mieć chociaż jeszcze nigdy nie używałem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1340 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Ja wożę :-) zawsze jak co komuś po drodze, to było " idź do Pietra, Pieter jeździ Harleyem to na pewni ma narzędzia " Weź kartkę i długopis, usiądź sobie przy motocyklu, napisz jakie masz śruby. dobierz odpowiednie rozmiary kluczy Na wyposażeniu motocykla mam 4-6 oczkowe,z 4 torx,z 4 Imbusy,izolacja ,garść bezpieczników,trochę kabla,pudełko z śrubkami, nakrętkami, podkładkami,kilka trytytek,Dobry klucz nastawnykombinerkiklucz do świecz 2 świecewkrętak uniwersalnyLeatherman lub Gerberzestaw do łatania bezdętkówek z nabojami CO2 lub spray do kół pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Kup takie coś i masz wszystko potrzebne w trasie:http://www.revzilla.com/product/cruztools-rth3-roadtech-harley-davidson-tool-kit Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi