Gość Occult Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Oj, Rozumiem, że masz wersję Privilage (albo coś podobnego) i masz soczewki? Masz regulację świateł w kabinie? Wygooglowałem jeden z tematów. http://www.megane.com.pl/viewtopic.php?t=1092 No albo masz popsute poziomowanie albo masz zenony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świerzy Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Misiaczku zainwestuj w xenon. :bigrazz: Reszta to półśrodki. W sumie Yubasek dobrze ci radzi . Przerabiałem te żarówki i tylko xenon świeci wyraźnie lepiej ... Dobrze ustawione reflektory - nie oślepiają . Nie są wymagane jakieś mityczne samopoziomowanie ani spryskiwacze . Najtańsze xenony widziałem za 120zł . Za ile są tera te philipsosramy super-hiper? Do mojego nowego (dla mnie) ktm adventure na pewno założę xenony :buttrock: :buttrock: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 W sumie Yubasek dobrze ci radzi . Przerabiałem te żarówki i tylko xenon świeci wyraźnie lepiej ... Dobrze ustawione reflektory - nie oślepiają . Nie są wymagane jakieś mityczne samopoziomowanie ani spryskiwacze . Najtańsze xenony widziałem za 120zł . Za ile są tera te philipsosramy super-hiper? Do mojego nowego (dla mnie) ktm adventure na pewno założę xenony :buttrock: :buttrock: :buttrock: za 120zł to dupa a nie xenony. Myślicie ze jak wsadzisz w lampe chinską zaróweczke co ma niebieską poświate to jest xenon???? Do tego potrzebujesz specjalnej przetwornicy. AAAAAAAAA i jeszcze jedno nie ma czegoś takiego jak żarówki xenonowe, są palniki xenonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Panowie..długo się nie odzywałem w temacie...ale zakupiłem owe żarówki: Philips XP Moto http://www.lighting.philips.com/pl_pl/cons...ighting&lang=pl Jestem zadowolony z efektu.....bo jest o niebo lepiej aniżeli w oryginale :lalag: Z czystym sumieniem moge polecic produkt :flesje: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Panowie..długo się nie odzywałem w temacie...ale zakupiłem owe żarówki: Philips XP Moto http://www.lighting.philips.com/pl_pl/cons...hting〈=pl Jestem zadowolony z efektu.....bo jest o niebo lepiej aniżeli w oryginale :lalag: Z czystym sumieniem moge polecic produkt :flesje: Odkopię. Przymierzam tez się do zakupu tych żarówek (na allegro po 30 zł +wysyłka http://allegro.pl/item1009132978_philips_h...oto_racing.html ) Pytanie do użytkowników tych żarówek - jak z żywotnością tych żarówek i czy jesteście zadowoleni z nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kufi Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Mam w swojej Cavalcadzie zamontowaną zwykłą H4,ale nie jestem zadowolony ze snopa światła przed sobą.W necie znalazłem propozycje żarówek o większej mocy ,czy sądzicie że można dokonac takiej zmiany ,bez uszczerbku dla kabli i lustra lampy? H4 100/90W H4 140/100W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Odkopię. Przymierzam tez się do zakupu tych żarówek (na allegro po 30 zł +wysyłka http://allegro.pl/item1009132978_philips_h...oto_racing.html ) Pytanie do użytkowników tych żarówek - jak z żywotnością tych żarówek i czy jesteście zadowoleni z nich ? Osobiscie używałem Osram Night Breaker w aucie. Efekt o niebo lepszy od standardu!!! O wiele bielsze swiatło nawet przy jezdzie w dzień - w nocy przy włączeniu długich strumień swiatła nie ma końca,jak w dzień :bigrazz: Co do trwałosci to jedna nie dojeżdziła pół roku. Póżniej były Philips Cool Blue i z żywotnoscią było o niebo lepiej - rok i sprzedałem auto i swiecieły nadal. Na opakowaniach tych "wzbogaconych " żarówek są oznaczenia o krótszym okresie użytkowania od zwykłych standardowych. W Osramie był to swego rodzju znaczek zegara o oznaczeniu mniejszej żywotnosci od zwykłych "badżetowych" Osramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerowicz Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Ja używam osram +30 % i nie narzekam bo strumień światła jest znacznie jaśniejszy(bielszy) a i rozkład plamy świetlnej jest dobry bez oślepiania jak te xenony w lampach h4 no i nie wypalają reflektora ja żarówki 90/100w a trwałość porównywalna ze standardem a jeśli nawet nie to 12zł za sztukę nie wykańcza. Są jeszcze +60% i +90% ale te mają odpowiednio krótszą trwałość niestety. W sumie Yubasek dobrze ci radzi . Przerabiałem te żarówki i tylko xenon świeci wyraźnie lepiej ... Dobrze ustawione reflektory - nie oślepiają . Nie są wymagane jakieś mityczne samopoziomowanie ani spryskiwacze . Najtańsze xenony widziałem za 120zł . Za ile są tera te philipsosramy super-hiper? Do mojego nowego (dla mnie) ktm adventure na pewno założę xenony :buttrock: :buttrock: :buttrock: Myślenie polaka-wsadzić badziewie do lampy i jeździć bez wstydu i przejmowania się o oślepianiu innych (jak cieę ktoś nocą oślepia niebieskim światłem i psioczysz to właśnie w 90% xenony w lampach h4 itd)-rozszczep plamy światła jest tragiczny przy lampie h4 czy innej niedostosowanej-no i dostaniesz mkk od drogówki, zabiorą ci dowód rej. za stosowanie żarówek D1 -ja zabieram i karam Edytowane 24 Lipca 2010 przez balcerowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Myślenie polaka-wsadzić badziewie do lampy i jeździć bez wstydu i przejmowania się o oślepianiu innych (jak cieę ktoś nocą oślepia niebieskim światłem i psioczysz to właśnie w 90% xenony w lampach h4 itd)-rozszczep plamy światła jest tragiczny przy lampie h4 czy innej niedostosowanej-no i dostaniesz mkk od drogówki, zabiorą ci dowód rej. za stosowanie żarówek D1 -ja zabieram i karam Nie zgodzę się, że ksenony to badziewie. Rożnica pomiędzy oryginalnymi h7 i ksenonem w mojej TDMie jest kolosalna. Przed zakupem pytałem się diagnostów i policji czy będzie jakiś problem- nikt nie zgłaszał zastrzeżeń. Plama świetlna jest taka sama, jak była, i jakoś jeszcze nikt mi nie migał, że go oslepiłem. Myślę, że większym problemem będzie kijowo ustawiony halogen, niż dobrze zamontowany ksenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Myślenie polaka-wsadzić badziewie do lampy i jeździć bez wstydu i przejmowania się o oślepianiu innych (jak cieę ktoś nocą oślepia niebieskim światłem i psioczysz to właśnie w 90% xenony w lampach h4 itd)-rozszczep plamy światła jest tragiczny przy lampie h4 czy innej niedostosowanej-no i dostaniesz mkk od drogówki, zabiorą ci dowód rej. za stosowanie żarówek D1 -ja zabieram i karam Było kilka tematów o xenonach. Jak do tej pory również żaden diagnosta i policjant nie miał żadnych przeciwwskazań co do xenonów.Wstawiłem klientom kilkadziesiąt zestawów i sam mam we wszystkim co u mnie jeździ.Oczywiście mówię tu o lampach ustawionych prawidłowo na stacji diagnostycznej. Jeśli zabierasz i karasz tylko dlatego, że są, to NC. Druga sprawa, że +40 % czy + 90 % światła to też jest pic na wodę. Jeśli żarówka daje więcej światła to i moc ma większą więc zachowuje się jak niedozwolona 100 na 90 W czyli oślepia. Czy wtedy też karasz i zabierasz dowód? Wiem, że zasłonisz się przepisami ale to właśnie świadczy o braku rozsądku w kierowaniu się priorytetami. Uważam, że dobrze widoczny motocykl jest czymś dobrym... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) Nie zgodzę się, że ksenony to badziewie. Rożnica pomiędzy oryginalnymi h7 i ksenonem w mojej TDMie jest kolosalna. Przed zakupem pytałem się diagnostów i policji czy będzie jakiś problem- nikt nie zgłaszał zastrzeżeń. Plama świetlna jest taka sama, jak była, i jakoś jeszcze nikt mi nie migał, że go oslepiłem. Myślę, że większym problemem będzie kijowo ustawiony halogen, niż dobrze zamontowany ksenon. Ja rozumiem, że Ty masz soczewkę w swoim TDM? Bo jeżeli tak to: 1. Soczewki nie rozpraszają tak światła jak zwykłe reflektory. 2. Nadal masz niegomologowane światlo mijania. Było kilka tematów o xenonach. Jak do tej pory również żaden diagnosta i policjant nie miał żadnych przeciwwskazań co do xenonów.Wstawiłem klientom kilkadziesiąt zestawów i sam mam we wszystkim co u mnie jeździ.Oczywiście mówię tu o lampach ustawionych prawidłowo na stacji diagnostycznej. Jeśli zabierasz i karasz tylko dlatego, że są, to NC. Druga sprawa, że +40 % czy + 90 % światła to też jest pic na wodę. Jeśli żarówka daje więcej światła to i moc ma większą więc zachowuje się jak niedozwolona 100 na 90 W czyli oślepia. Czy wtedy też karasz i zabierasz dowód? Wiem, że zasłonisz się przepisami ale to właśnie świadczy o braku rozsądku w kierowaniu się priorytetami. Uważam, że dobrze widoczny motocykl jest czymś dobrym... Było, było... i tak każdy robi jak uważa. Ja może zacznę od homologacji. Po pierwsze. Reflektor przystosowany do żarówki H4 lub H7 z żarówką typu HID (xenon) traci homologację. Nie pominę tutaj sprawy samopoziomowania i spryskiwaczy (samochody)Druga sprawa. Żarówki +40% nadal są żarówkami zwykłymi H4 lub H7 i po włożeniu do reflektora nadal mamy homologowane światło. Czy myślisz, ze Twoje zdanie się zmieni jeżeli (tego Ci ie życzę) będziesz uczestniczył w jakiejkolwiek kolizji? Bo jeżeli np byś miał kolizję ze mną to ja powiem, że Ty mnie oślepiłeś niehomologowaną żarowką typu Xenon. I jak myślisz, kogo będzie wina? A wtedy będzie jak najbardziej aktualne powiedzenie "mądry polak po szkodzie" :) Edytowane 25 Lipca 2010 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 A ja kupiłem sobie nie dawno te żarówki: http://www.lighting.philips.com/pl_pl/cons...ighting&lang=pl Są za*ebiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi