Patryk_mx Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Dzieki za linka. Raczej wszystko jest ok, ale nie wiem jaką moc powinien miec ten motocykl, a koleszka który miał cos takiego nie ma się jak nim przejechac bo jest za granicą. Da się w znaczący sposób zmienic charakterystykę przez takie zabawy z zaworem?Da się, poczytaj ten temat masz opisane co się stanie jak przestawisz jedna i druga strone Można regulować ten zawór wydechowy. Tutaj możesz przeczytać jak się reguluje ten zawór link Post wcześniej wrzucalem tego linka :icon_razz: :wink: Edytowane 22 Marca 2011 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) dobra sprawdzę sobie ten zawór, ale tylko czy się otwiera, bo regulował nic nie będę ciekawy jestem tylko czy da się odczuc te zmiany, np. czy dół się znacznie poprawi czy szkoda czasu, dobry bajer jakby nie patrzec Edytowane 22 Marca 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Z relacji innych jest to odczuwalne , niestety nie mam zwaitakta od baardzo dlugiego czasu wiec nie potwierdze tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jest to odczuwalne i to dosyc mocno ja się bawiłem tym zaworem i ustawiłem sobie troche inaczej niz fabryka tzn szybciej mi się otwiera.Co do mocy jaką powinien mieć EXC 200 to Ci powiem że mój na zębatkach 50 13 czyli przełożenia na moc na 4 biegu z gazu na koło idzie ale trzeba go szarpnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 @up to ty w ogóle masz jakąś jedynkę? :icon_mrgreen: Vmax badałes?Ja mam 14/48, na koło tak uczciwie z samego gazu idzie na 2ce, na 3 i 4 muszę szarpnąć. W ogóle dziwna ta skrzynia jest, w ogóle nie czuc prędkosci, jedynka do niczego sie nie nadaje bo za krótka, na tej 6tce niby jak odkręcę to 600tki mi nie moga odejsc, ale silnik mało z ramy nie wyskoczy.Ostre podjazdy robię na 2 i 3 i wtedy to moto pokazuja na co je stac :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Dokładnie ja ruszam cały czas z 2 bo jedynka nie ma sensu :D A mam zebatki takie dlatego że miałem problemy z zaworem i moto miało mało mocy wiec załozyłem maxymalnie na moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Ja nawet na kole za bardzo na jedynce nie pojade, bo przy tak małej predkosci problem z równowagą. Jedynie przydaje się do jakichs 'trialowych' ataków na lezące kłody i do ruszania w trudnym terenie. Ile ci to pali mniej więcej?Ja gdy sie dorwałem zaraz po kupnie to spaliłem zbiornik w 3-4h pałowania bez przerw dłuzszych, potem po prostu padłem. Edytowane 24 Marca 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Ja nawet na kole za bardzo na jedynce nie pojade, bo przy tak małej predkosci problem z równowagą. Jedynie przydaje się do jakichs 'trialowych' ataków na lezące kłody i do ruszania w trudnym terenie. Ile ci to pali mniej więcej?Ja gdy sie dorwałem zaraz po kupnie to spaliłem zbiornik w 3-4h pałowania bez przerw dłuzszych, potem po prostu padłem.Kurcze mało wam palą te 2 setki. Mi 300cc wciąga jakies ~11l w 2,5h ganiania. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 hmm ile mi pali szczerze to sam nie wiem ale myśle że jak jedziesz po typowym lesie bez wiekszych przeraw i błota to na zbiorniku czyli 11 l ponad 100 km zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 i ja dołączyłem do klubu 200 EXC :icon_mrgreen: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 i ja dołączyłem do klubu 200 EXC :icon_mrgreen:No to witamy w klubie :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 i jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 muszęgo dostroić, tzn podlczyc wyswietlacz, wymienic swiece na irydowa, wyczyscic gaznik, wymienic olej, plyny, uszczelnic lagi i ustawić zawieszenie to wtedy opowiem, na razie moto jezdzi ale przez ta swiece nie zapie**ala tak jak wg mnie mogl :icon_biggrin: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 muszęgo dostroić, tzn podlczyc wyswietlacz, wymienic swiece na irydowa, wyczyscic gaznik, wymienic olej, plyny, uszczelnic lagi i ustawić zawieszenie to wtedy opowiem, na razie moto jezdzi ale przez ta swiece nie zapie**ala tak jak wg mnie mogl :icon_biggrin: kupiłeś za papierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 tak, z kompletem papierów od pierwszego właściciela w kraju (kupiony był w PL salonie) Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi