Avalon Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Miałem Caberga co prawda otwartego Jet Insider, ale wykonanie było bardzo porządne i nienaganne. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Do pytanka ridera-widzialem u siebie w Kielcowni caberga classico,tyle ,ze nie lakierowany,a pokruty jakby czarna gumą(cały)-coż to wynalazek??Jak z rysami w takim szpecyfiku????Kosztuje u mnie 390plnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dobra pytanie już nieaktualne, przed chwilką kupiłem caberga classico wersję lakiegowaną. Sprzedawca się dziwił, że na motorower ... ale przynajmniej będę miałswój porządny kask na parę ładnych lat, nie jakiś TIGER, czy Dragon wypełniany styropianem. Przychodzę do domu a ojciec się śmieje "no bez przesady" zastanawiam się czy to takie dziwne, że dbam o swoją głowę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Powiem wam jeszcze tak dla ciekawości. Jak szukałem dla siebie kasku ze dwa miechy temu to oglądałem rózne , rozmaite modele i wiecie co :?: Kask np.AGV GT Open (szczękowiec) który kosztuje w sklepie przeszło 1000zł niema nawet polakierowanych naklejek lakierem bezbarwnym :!: Jedna z nich zaczyna juz lekko sie odklejać. :| Poza tym szybka paruje a za taką kasę to chyba żadna łaska. ;) Tapicerka sie daje cała wyjąc i uprać,ma nosek i osłone podbródka w standardzie , ale szybkę trzeba demontować przy uzyciu monety. :!: Co prawda nie dałem za niego 1000zł tylko znacznie, znacznie mniej, ale gdybym nie nosił okularów kupił bym sobie kompozytowego Sharka XRS za 300zł.Takiego jak kupiłem dla swojej Pani.Wykonany perfekcyjnie, wszystkie naklejki polakierowane, cały system wywietrzników, nosek , a szybka montowana na zatrzaski. Tak więc nie zawsze drogie=dobre. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Przychodzę do domu a ojciec się śmieje "no bez przesady" zastanawiam się czy to takie dziwne, że dbam o swoją głowę? A widziałes jeden z ostatnich programów Ewy Drzyzgi :?: Był tam motocyklista który sam ledwo wywinął sie spod kosy, i ma wyrzuty że kolega z którym jechał zginął bo miał gorszy kask który nie wytrzymał.Na kask i porządne ubranie nie mozna żałować kasy.To jedyne elementy które moga nam uratowac zdrowie lub życie. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszu Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 ***gdybym nie nosił okularów kupił bym sobie kompozytowego Sharka XRS za 300zł.Takiego jak kupiłem dla swojej Pani.Wykonany perfekcyjnie, wszystkie naklejki polakierowane, cały system wywietrzników, nosek , a szybka montowana na zatrzaski.Tak więc nie zawsze drogie=dobre. WitamTez wlasnie zamowilem sobie Sharka ;) XRS i cos tam jeszcze R czy jakies inne cudo..kask po przecenie i to 60 % wiec sie oplaca gdyz za cene przecenionego Caberga masz kask klasy wyzszej......zastanow sie nad tym pozdr.Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Znajomy zniszczył kask Caberga uderzając o asfalt przy lekkiej glebie i zmienił go na jeden z podstawowych modeli Sharka. Różnica podobno zauważalna. Muszę jednak przyznać, że mój kask (Shark RSV) który kosztował całkiem sporo ma szybkę, która...paruje. Para wprawdzie momentalnie znika, ale w chłodne dni czasem ma chęć się pojawić. Nie wiem...może na tym polega "nie-parująca-szybka"? Poza tym zdejmowanie wizjera jest trudne. Mimo tych niedogodności kask jest świetny. Cichy, ciepły, świetnie się wietrzy itd. Oprócz tej szybki wszystko jet w sumie na bardzo dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Na kask i porządne ubranie nie mozna żałować kasy.To jedyne elementy które moga nam uratowac zdrowie lub życie.Ja to wiem, tylko dziwi mnie zachowanie niektórych ludzi w tym sprzedawcy ze sklepu motocyklowego, on powinien wiedzieć przecież coś o bezpieczeństwie. Wiem, że na ciuchach nie ma co oszczędzać a zresztą jak się raz kupi dobre to i tak wyjdzie taniej niż 5 razy zmieniać... P.S. Narazie nie mówcie jakie to cabergi są kiepskie bo mi się cholernie spodobał i spasowany jest idealnie :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Ja dziaj kupiłem Sharka MX200 - model Chambon BAR. Kask rewelacja. Moim zadniem nie ma co oszczędzać bo głowe ma sie tylko jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Dobra pytanie już nieaktualne, przed chwilką kupiłem caberga classico wersję lakiegowaną. Sprzedawca się dziwił, że na motorower ... ale przynajmniej będę miałswój porządny kask na parę ładnych lat, nie jakiś TIGER, czy Dragon wypełniany styropianem. Przychodzę do domu a ojciec się śmieje "no bez przesady" zastanawiam się czy to takie dziwne, że dbam o swoją głowę? PozdrawiamLudzi to dziwi, bo porównują cenę kasku do ceny sprzętu ew. jego pojemnosci. Ja jak kupiłem sobie Lazerka za ponad 550zł a miałem simsona skutera (ok 1800zł) to ludzie a w szczególności rodzina patrzylili na mnie jak na jakiegoś idiote, no ale czy to moja wina, że dla mnie również głowa jest ważniejsza od sprzętu :? PS co moge zrobić z parujacą szybką ? Słyszałem o jakiś preparatach a może wiecie gdzie moge kupić szybki nieparujące do kasków marki Lazer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Tyle wydajesz na kask na ile cenisz swoją główe - cytat ze świata motocykli.Według mnie mądre stwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Ja o Cabergu będę się wyrażał jak najbardziej pozytywnie. W końcu ostatnio uratował mi życie jak grzmotnąłem najpierw o samochód a później o asfalt. Na kasku nawet nie widać śladu po tym zdarzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Słyszałem o jakiś preparatach a może wiecie gdzie moge kupić szybki nieparujące do kasków marki Lazer ? Też o tym myślałem - kupiłem jakiś rok temu preparat Shell'a (antyfog) do swojego kaszla - podczas deszczu szyby parują niemiłosiernie. Specyfik jest po prostu niesamowity - mam szyby tak przejżyste jak w furach z klimą. Tera mnie korci aby wypróbować ten środek na szybce kasku, ale jest ryzyko bo przeznaczono go do szkła a w kasku mam plastik ;). W każdym razie skuteczny jest na 100%. I nie odparowuje, także nie powinien podrażniać oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ludzi to dziwi, bo porównują cenę kasku do ceny sprzętu ew. jego pojemnosci. Ja jak kupiłem sobie Lazerka za ponad 550zł a miałem simsona skutera (ok 1800zł) to ludzie a w szczególności rodzina patrzylili na mnie jak na jakiegoś idiote, no ale czy to moja wina, że dla mnie również głowa jest ważniejsza od sprzętu :? PS co moge zrobić z parujacą szybką ? Słyszałem o jakiś preparatach a może wiecie gdzie moge kupić szybki nieparujące do kasków marki Lazer ?No to ja mam podobną sytuację z tym, że kask to wartość 1/3 sprzętu, a jak dojdzie jeszcze skórka, to może kwoty się wyrównają :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Powiem wam jeszcze tak dla ciekawości. Jak szukałem dla siebie kasku ze dwa miechy temu to oglądałem rózne , rozmaite modele i wiecie co :?: Kask np.AGV GT Open (szczękowiec) który kosztuje w sklepie przeszło 1000zł niema nawet polakierowanych naklejek lakierem bezbarwnym :!: Jedna z nich zaczyna juz lekko sie odklejać. :| Poza tym szybka paruje a za taką kasę to chyba żadna łaska. ;) Tapicerka sie daje cała wyjąc i uprać,ma nosek i osłone podbródka w standardzie , ale szybkę trzeba demontować przy uzyciu monety. :!: Co prawda nie dałem za niego 1000zł tylko znacznie, znacznie mniej, ale gdybym nie nosił okularów kupił bym sobie kompozytowego Sharka XRS za 300zł.Takiego jak kupiłem dla swojej Pani.Wykonany perfekcyjnie, wszystkie naklejki polakierowane, cały system wywietrzników, nosek , a szybka montowana na zatrzaski. Tak więc nie zawsze drogie=dobre.Dzieki uprzejomości kolegi Avalon, nabyłem takiego SHARKA XRS, jak narazie wszystko ok pozatym że w prawym uchu coś wpada w rezonans i brzęczy ,ale mozliwe że to przez puste tłumiki,pozatym ostatnio jadąc A4 przy 250km/h cos zaczęło cholernie piszczeć(może to taki ogranicznik ,który podpowiada kiedy sobie odpuścić :lol: ) pozatym wszystko ok, wykonanie 1 klasa, dużo wywietrzników i dobre materiały użyte do wykończenia wnętrza kasku,naklejki pod lakierem więc nie ma strachu że się pozadzierają.Na ostatnim motobazarze widziałem gościa, który sprzedawał te modele Sharka i można było go wyrwać za 250zl kładąc gotówkę na stół z tym,że zostały już tylko niektóre rozmiary i kolory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi