ALEXALEXALEX Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 MAM PROBLEM padł mi akumulator i próbowalem na krótko odpalić od auta. niestety coś się zepsuło rozrusznik przestał kręcić a przy odpalaniu z okolic akumulatora słychać takie delikatne tykanie . czy ktoś może powiedzieć co się stało ???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) MAM PROBLEM padł mi akumulator i próbowalem na krótko odpalić od auta. niestety coś się zepsuło rozrusznik przestał kręcić a przy odpalaniu z okolic akumulatora słychać takie delikatne tykanie . czy ktoś może powiedzieć co się stało ???/ chyba nie do końca w dobrym dziale umieściłeś pytanie. edit: na elektryce się nie znam, ale miałem kiedyś podobny problem po tym jak kumpel odpalał swoje moto z mojego aku (też kablami). u mnie przyczyną "tykania" był osad na klemach - przeczyściłem to szczotką drucianą i jest ok - sprawdź, może pomoże choć bardziej prawdopodobne, że coś tam się jednak popsuło skoro próbowałeś odpalić na krótko od auta. pzdr Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez rahu Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zacznij od kupienia nowego akumulatora, oczyszczenia klem, a potem się okaże, czy jest jeszcze jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Kultura nakazuje najpierw się przywitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEXALEXALEX Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Kultura nakazuje najpierw się przywitać. faktycznie sorki Witam wszystkich serdecznie - jestem Marcin z okolc Gdańska. dopiero wchodzę w tą wpaniałą przygodę, pozdrawiam :lalag: chyba nie do końca w dobrym dziale umieściłeś pytanie. edit: na elektryce się nie znam, ale miałem kiedyś podobny problem po tym jak kumpel odpalał swoje moto z mojego aku (też kablami). u mnie przyczyną "tykania" był osad na klemach - przeczyściłem to szczotką drucianą i jest ok - sprawdź, może pomoże choć bardziej prawdopodobne, że coś tam się jednak popsuło skoro próbowałeś odpalić na krótko od auta. pzdr dzięki za info najpier się przywitam i podziękuję za odpowiedź moto na początku nawet kręcił ale nagle przestał. teraz słychać to delikatne postukiwanie przy odpalaniu. najpierw kupię nowy akumulatorek i będę sprawdzał dalej jeszce raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Tak jak Pawel napisal, slabe aku, albo nalot na klemch / zle skrecone przewody. Zacznij od kupienia aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEXALEXALEX Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tak jak Pawel napisal, slabe aku, albo nalot na klemch / zle skrecone przewody. Zacznij od kupienia aku. DZIĘKI 'DAM ZNAKA JAK ZAMONTUJĘ BATERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvos Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Też próbowałem odpalić motor z akumulatora od samochodu, ale przekaźnik zaczął wariować. Przy próbie odpalenia cały czas głośno pstrykał i nie podawał prądu na rozrusznik. Kup akumulator do motocykla, jak rozrusznik nie będzie kręcił to sprawdź przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Podlaczam sie do problemu ALEXALEXALEX. Akumulator mi sie rozladowal a chcialem odpalic od razu, wiec podlaczylem prostownik, poczekalem chwile, odlaczylem i chcialem odpalic. Po 3 razach przestal krecic rozrusznik. Po wcisnieciu przycisku slychac tylko przekaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Podlaczam sie do problemu ALEXALEXALEX. Akumulator mi sie rozladowal a chcialem odpalic od razu, wiec podlaczylem prostownik, poczekalem chwile, odlaczylem i chcialem odpalic. Po 3 razach przestal krecic rozrusznik. Po wcisnieciu przycisku slychac tylko przekaznik. Do cna rozładowany aku, który wyzionął ducha i nic już mu nie pomoże. Wszystko napisali wyżej co z tym zrobić. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez monter75 Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Do cna rozładowany aku, który wyzionął ducha i nic już mu nie pomoże. Wszystko napisali wyżej co z tym zrobić. Sprawdzilem akumulator. Jest OK. Podpialem inny, a wczesniej go naladowalem. Kontrolki nie gasna, swiatla swieca i to nie na zolto, ale porzadnie. Mozliwe ze wadliwy przekaznik rozrusznika mimo ze slychac ze klika? Co robic krok po kroku? Jak przestanie pada podepne rozrusznik na krotko. Sprawdzilem i nie ma napiecia na rozruszniku. Czyli gdzies cos po drodze. Gdzie jest glowny bezpiecznik w GPZ? Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Koncem koncow przekaznik rozrusznika padl. Szukam kogos kto ma do sprzedania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEXALEXALEX Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 :clap: witam tak jak pisaliście kupiłem nowy akumulator wszystko działa ... odpalił bez problemów Wszystkim dziękuję za pomoc :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi