Skocz do zawartości

Butki - ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Być może...:)

Ale staram się wybrać odpowiednie dla mnie, anie pierwszez brzegu. Tak?

W dziale "forumowych amazonek" jest też dyskusja o butach, i sporo poprzez wyszukiwarkę również znajdziesz. Warto napisać, jakie już przymierzałaś, jakie odpadły z wyboru i dlaczego, jakimi kryteriami się kierujesz, na jakie polujesz i w jakim przedziale cenowym. Jak masz trochę zbędnej kasy, to większość osób dla kobiety poleci Sidi Lei.

nie

M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie

Vertigo - naprawde super buty i wbrew pozorom wygodne do chodzenia.

tylko nie wiem po co sidi lei tak oszpecili tymi maziajami na bokach?

http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATI
http://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie

Vertigo - naprawde super buty i wbrew pozorom wygodne do chodzenia.

tylko nie wiem po co sidi lei tak oszpecili tymi maziajami na bokach?

Skoro są przeznaczone wyłącznie dla kobiet (konstrukcję dostosowano do kobiecej stopy, załóżmy, że facet przymierzy "uniwersalne" vertigo i vertigo lei w tym samym rozmiarze - choć lei to największy bodajże 41 albo 42 - i poczuje różnicę ;) ) - to te aplikacje po bokach mają właśnie wyróżniać model dobitnie. Zresztą, bez przesady, są w miarę dyskretne. Z normalnymi vertigo jest ten problem, że bardzo rzadko są dostępne w rozmiarach 38-39, a Lei są tylko i wyłącznie dla babeczek, więc problem z numeracją w tym modelu zniknął. Tylko ta cena... w różnych modelach Sidi są całkiem niezłe upusty, przeceny, okazje, a tutaj jeszcze nie było obniżki poniżej 9 stów z groszami (w końcu funkcjonują dopiero od zeszłego roku), oficjalnie i tak kosztują około 1100 zeta.

nie

M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie

• 2 tygodnie później...

A co sądzicie o butach Alpinestars s-mx 5 ?? Czy może wybrać lepiej Sidi B2 ??

Wiele o nich czytalem i bardziej pasują mi alpiny ponieważ niby można w nich nawet troche chodzić a niby w B@ to jest w miare ciężkie. a Może macie jakieś inne propozycje???

PZDR

• 2 tygodnie później...

Wszystko zalezy od nogi. SMX Plus sa napompowane jak buty narciarskie, a Vertigo super dopasowane i zgrabne. Co kto lubi. Ja mam smx, ale teraz z perspektywy czasu kupilbym Daytona.

BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce

Kilka dni temu też miałem dylemat ale rozwiał się po wycieczce do sklepu. Przymierzałem jakieś Sidi, Alpinestars i Dainese ( wszystkie w zbliżonych cenach ). Jako, że nie znam się na butach motocyklowych, to postanowiłem zastosować klasyczne kryteria czyli wygodę i jakość wykonania. I jestem szczęśliwym ( przynajmniej na razie ) posiadaczem Dainese Torque Out ( przynajmniej dla mnie okazały się najwygodniejsze ).