Pawel Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Norma w wielu Hondach nie tylko CB 500, powiem nawet, że moja VFR tak miała i XX .. też. Głównie na zimno - po rozgrzaniu jest cisza. Nie zrażaj sie, jak moto jest poza tym dobre to bierz. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paffcio Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Misster ,to tak ma byc.Nie pytaj o koszta kosza ,bo tego sie nie robi.On sie nigdy nie zepsuje :icon_mrgreen: .Olej ten kosz ,bierz CeBule i śmigaj dowoli.Koledzy na pewno mi przytakną . u mnie też kosz sprzęgła trochę hałasuje, tez słyszałem że to standard, CB 500 rządzi :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Paweł przepraszam za te tematy na forum i wprowadzanie zbędnie nowych tematów masz racje lepiej odświeżyć temat i nie robić z forum śmietnika. Postaram się więcej tak nie robić dobrze ze ktoś jeszcze czuwa na tym forum pozdro Paweł przepraszam za te tematy na forum i wprowadzanie zbędnie nowych tematów masz racje lepiej odświeżyć temat i nie robić z forum śmietnika. Postaram się więcej tak nie robić dobrze ze ktoś jeszcze czuwa na tym forum pozdropodłanczam sie do tematu jeśli mozna Mam jedno małe pytanie bo w jednym z tematów wyczytałem ze cb 500 z roku 1996 były produkowane juz we Włoszech i tam odwalali fuszerke podobno szybko rdzewiały i czy to prawda i czy omijac z dalek te roczniki prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Paweł przepraszam za te tematy na forum i wprowadzanie zbędnie nowych tematów masz racje lepiej odświeżyć temat i nie robić z forum śmietnika. Postaram się więcej tak nie robić dobrze ze ktoś jeszcze czuwa na tym forum pozdropodłanczam sie do tematu jeśli moznaMam jedno małe pytanie bo w jednym z tematów wyczytałem ze cb 500 z roku 1996 były produkowane juz we Włoszech i tam odwalali fuszerke podobno szybko rdzewiały i czy to prawda i czy omijac z dalek te roczniki prosze o rade Ja miałem z 97 r. (1 rej."98 była) i nic podobnego z rdzą itp. nie działo się - ale moto było naprawde tip top stan:-) ( ale tez zasłyszałem ze pierwsze egzemlarze Made in Italy nie były zbyt udane - pewnie makaroniarze uczyli sie je składać i na początku fuszerke odwalali). :evil: A we Włoszech chyba od 1997 r. składali bo wtedy tez doszedł tylny tarczowy hamulec i Brembo 'dało' swoje zaciski.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam zna ktoś może to moto http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474449 oraz co mozecie o nim powiedzieć widząc te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja miałem z 97 r. (1 rej."98 była) i nic podobnego z rdzą itp. nie działo się - ale moto było naprawde tip top stan:-) ( ale tez zasłyszałem ze pierwsze egzemlarze Made in Italy nie były zbyt udane - pewnie makaroniarze uczyli sie je składać i na początku fuszerke odwalali). :) A we Włoszech chyba od 1997 r. składali bo wtedy tez doszedł tylny tarczowy hamulec i Brembo 'dało' swoje zaciski.Pozdr. witam , mielem przyjemnosc posiadac CeBulke 500 w zeszlym i troche tym roku , przesiadlem sie na B6.wrazenia: mialem wersje z 98 roku (wloska), i potwierdzam ze problemy z rdza!!!!!mianowicie przerdzewial mi bak od srodka na laczeniu pol lewejstronie - paliwo powoli kapalo(trudno bylo dostrzec) na lancuch - co skonczylo sie totalnym zniszczeniem lancucha, dziurke zalatalem specjalnym srodkiem,. poza tym rdzewiala gdzie to tylko byllo mozliwe, poza tym uwazam ze moto najlepsze w swojej klasie, NO I TEN schowek !!!! wchodza 3puszki 0.5L!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 miał ktoś jeszcze może problemy ze rdzą w cb 500??? jak tak to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misster Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 panowie odswiezam tematchce kupic honde cb 500 , znalazlem uszanowany motocykl, ktory mi lezy jednak mechanik z ktorym bylem odkryl ze przy delikatnym pyknieciu w manetke na niewielkich obrotach slychac stuki kosza sprzeglowego. sprzedajacy twierdzi ze to standart w cb 500. motocykl jest z 97 roku i ma przejechane 26000 km. czy to norma??w cb500 ,,jaki jest koszt wymiany ewentualnej,,czy mozna z tym jezdzic??i w koncu czy jest sens kupic ??(cena normalna) prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 panowie odswiezam tematchce kupic honde cb 500 , znalazlem uszanowany motocykl, ktory mi lezy jednak mechanik z ktorym bylem odkryl ze przy delikatnym pyknieciu w manetke na niewielkich obrotach slychac stuki kosza sprzeglowego. sprzedajacy twierdzi ze to standart w cb 500. motocykl jest z 97 roku i ma przejechane 26000 km. czy to norma??w cb500 ,,jaki jest koszt wymiany ewentualnej,,czy mozna z tym jezdzic??i w koncu czy jest sens kupic ??(cena normalna) prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam Nie wiem czy to kosz czy coś innego ale ja mam podobnie. Z tym że jak sie rozgrzeje już tego prawie nie ma, tak samo jak wcisne sprzęgło halas znika. Wiem że inne cb tez to mają. W moim przypadku od zakupu do teraz mam juz 20kkm nakrecone i nic sie nie dzieje.Jeżeli to jedyna wada w tym egzęplażu to bierz.. Najlepiej moją heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 miał ktoś jeszcze może problemy ze rdzą w cb 500??? jak tak to pisać Mam z wloch 96r, rdzy w baku nie ma. Śróbki sniedzieją, no i lakier troche delikatny. Przed 96 był mocniejszy. Wracając do tematu włoch, to chciałbym uspokoic ze silniki produkowane są w japoni i przysylane zmontowane do wloch.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbicniev Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja mam cb500 od zeszłego roku i problemów z rdza nie ma żadnych, ale to moze dlatego, że ona chyba zawsze stała w garażu i w ogóle jest super stan. Jest to rocznik dość dziwny - 96, hamulec bębnowy, ale robiona już we włoszech (tak jest na tabliczne znamionowej - Italia jak byk). Kupowałem 96, bo myślałem że to ostatni rok z japonii, a tu Italia. Na szczescie moto jest super, ale mam pytanie do znawców - na ile mój egzemplarz jest japoński a na ile włoski? Mam podejrzenia, ze jako że jest to jeden z pierwszych egzemplarzy włoskich, ze jest składany w całości z japońskich części we włoszech. Wskazuje na to bębnowy hamulec - czyli wersja przed 'włoską' modyfikacją z 97 roku. Czy mam rację? Witam zna ktoś może to moto http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474449 oraz co mozecie o nim powiedzieć widząc te zdjęcia Moja też jest z 96, a wygląda trochę inaczej - też ma bęben z tyłu, ale inny czarny plastyk pod bakiem (bez napisu), inne lusterka - okrągłe i moja nie ma czegoś co mi wygląda na zdjęciach na filtr paliwa (przy kraniku). Ten sprzęt z aukcji wygląda naprawdę fajnie - bardzo ładny stan, ładny kolor, widać że łańcuch niedawno wymieniony, mało jeżdżony - ja bym brał (gdybym nie miał swojej :crossy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 musze jechac ja obejrzec i sie zdecydowac w Tarnowskich sa chyba ze trzy cb 500 dwie 96 i jedna 97 trzeba sie wybrać i cos zakupic bo smutno tak bez moto :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Nie wiem czy to kosz czy coś innego ale ja mam podobnie. Z tym że jak sie rozgrzeje już tego prawie nie ma, tak samo jak wcisne sprzęgło halas znika. Wiem że inne cb tez to mają. W moim przypadku od zakupu do teraz mam juz 20kkm nakrecone i nic sie nie dzieje.Jeżeli to jedyna wada w tym egzęplażu to bierz.. Najlepiej moją heheh ty masz na sprzedaż swoja cb ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 To i ja się pochwalę moim nowym nabytkiem-rocznik 1998, przebieg 30 kkm,w dodatkach podgrzewane manetki, szyba, kufer, gmole, pełna historia serwisowania. :biggrin: .Polecam z czystym sumieniem ten model :notworthy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3ced65b6e24a181.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dfcf945b5e81b969.html Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ty masz na sprzedaż swoja cb ??? yhy.. jest temat na giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi