Kostek.Wesołowski Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Wpisuję, bo pierwszy raz miałem z tym do czynienia - policyjna KIA mnie zatrzymała w Warszawie w tunelu pod wisłostradą. Że akcja "motocykliści cośtam" i że kontrola, czy mam uprawnienia do kierowania. Ogólnie byli bardzo mili, powiedzieli, że im wali, że jechałem 80 kmh zamiast dozwolonych 50, bylem nie jechał 120 no i się nie zabił. Sprawdzili dokumenty, takie palmtopiki mają teraz że na bieżąco widzą, czy zbieram punkty karne, powiedzieli, żebym jechał ostrożnie i nie dał się zdjąć katamaranom i życzyli miłego dnia. Powiedzieli, ze teraz będą częste kontrole motocyklistów "za nic", a że niektórzy z was jeżdżą bez papierów, to daję sygnał że może warto poświęcić kilka tygodni i zrobić papier. Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dziwne, bo za przekroczenie to należało Ci się co nieco a oni poprzestali tylko na kontroli dokumentów, pozdrowili itp. :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pin head Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 dla mnie też bardzo dziwne,że powiedzieli że ich prędkośc wali,oni przede wszystkim polują na motocyklistów którzy przekroczą prędkość,mnie jakiś czas temu zatrzymali na trasie Olkusz-Katowice,miałem przekroczone 8 km,tylko 8 km. rozmowa trwała ok. 20 min.ledwie im przegadałem.Uratowało mnie tylko to,że nie miałem do tej pory punktów.Myślę że jeżeli byłby to kierowca samochodu nawet by nie zatrzymali :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BIMOTA Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Mam inne odczucia. Nie wiem jak teraz, ale przez jakies 4 lata jezdzenia moto, nigdy mnie nie zatrzymali za predkosc, W sumie chyba 2 razy... raz za pasazera w kasku rowerowym, 2 nie wiem za co, marudzili na slaby bieznik, oba bez mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) 9 lat na moto i ani razu nie zostalem zatrzymany :cool: skutecznie hehe;) Edytowane 20 Lipca 2009 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 He he he... Ale w sumie to bardzo przyzwoicie się zachowali. "Bylebyś nie jechał 120 km i się nie zabił..." Nietypowe podejście, ale miłe :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 dobrze ze kontrolujs tylko dokumenty.moze jakis policjant sie wypowie co to za akcja/ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 prewencja czy drogowka?? i przy okazji moje pytanie czy prewencja ma tyle samo praw co drogowka?? wiem ze napewno moga papiery sprawdzic ale co jeszcze ... slyszalem ze jeszcze jakis czas temu bylo tak ze nie mogli wszystkiego tego co drogowka :P Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobi1er Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Wpisuję, bo pierwszy raz miałem z tym do czynienia - policyjna KIA mnie zatrzymała w Warszawie w tunelu pod wisłostradą. Że akcja "motocykliści cośtam" i że kontrola, czy mam uprawnienia do kierowania. Ogólnie byli bardzo mili, powiedzieli, że im wali, że jechałem 80 kmh zamiast dozwolonych 50, bylem nie jechał 120 no i się nie zabił. Sprawdzili dokumenty, takie palmtopiki mają teraz że na bieżąco widzą, czy zbieram punkty karne, powiedzieli, żebym jechał ostrożnie i nie dał się zdjąć katamaranom i życzyli miłego dnia. Powiedzieli, ze teraz będą częste kontrole motocyklistów "za nic", a że niektórzy z was jeżdżą bez papierów, to daję sygnał że może warto poświęcić kilka tygodni i zrobić papier. Kostek No to fajnie że się nie przyczepili do prędkości. Może jakieś szkolenia mieli :)? Dotychczas jak zatrzymywali to wiadomo że jakiś paragraf się znajdzie, bo szkoda tak puścić nie wyrabiając normy. Sam miałem taką przygodę w puszce, że po sprawdzeniu wszystkiego co mogli (z bieżnikiem włącznie) i nieznalezieniu czegokolwiek do przyczepienia się, stwierdzili że mam nieprzepisowe reflektory bo jest na nich napisane "L" i "R" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 u nas w elblągu w tamtym roku pamiętam non-stop zatrzymywali aby sprawdzać papierki teraz jakoś tak się nie zdarza, na całe szczęście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Nie przesadajcie, ostatnio na wlocie do Warszawy od strony Gdańska często stoją i sprawdzają trzeźwość. Kilka razy miałem do czynienia i mam jak najlepsze wspomnienia - miło grzecznie i szybko :icon_mrgreen: poza tym żadnego dowalania się o jazdę między samochodami czy po poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spili gonzales Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 mnie zatrzymali 2 razy w kwietniu i było bardzo normalnie ... pytanie o dokumenty OC i prawko I SZEROKIEJ DROGI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzesterTX Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 prewencja czy drogowka?? i przy okazji moje pytanie czy prewencja ma tyle samo praw co drogowka?? wiem ze napewno moga papiery sprawdzic ale co jeszcze ... slyszalem ze jeszcze jakis czas temu bylo tak ze nie mogli wszystkiego tego co drogowka :P Prewencja nie ma uprawnień do kontroli stanu technicznego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 o dzieki wielkie :D Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Prewencja nie ma uprawnień do kontroli stanu technicznego pojazdu. oho, dzięki bardzo za te info ;) :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi