majkelpl Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Siema Prot :clap: :buttrock: Tak samo mozna mowic o miszczach na przecinakach smigajacych w T-shircie, krotkich spodenkach, bez rekawiczek i butow motocyklowych. Jak przypierdole gdzies jadac bez kasku ..... to juz nie bedzie mial kto o tym napisac na forum :icon_mrgreen: Edytowane 17 Lipca 2009 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Czyli wioząc swój Motocykl na lawecie też go używasz ..... ciekawe ..... to stąd te nabite km :icon_mrgreen: Nie woze na lawecie .... Klaudiusz, rozumiem aluzje ale tak apropo lawety to jakos nie moge dopatrzec sie czegokolwiek zlego w wozeniu sprzetu na lawecie / przyczepie. W zaleznosci kto jaki ma motocykl i do czego go uzywa. Transport sprzetu ma swoje dobre i praktyczne strony. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Klaudiusz, rozumiem aluzje ale tak apropo lawety to jakos nie moge dopatrzec sie czegokolwiek zlego w wozeniu sprzetu na lawecie / przyczepie. W zaleznosci kto jaki ma motocykl i do czego go uzywa. Transport sprzetu ma swoje dobre i praktyczne strony. :crossy: Nom, tak robią Ci prawdziwi i doświadczeni motocykliści, i jeszcze wożą ze sobą muchy w sprayu. Ci pseudomotocykliści kretyni zapier..lają całe tysiące kilometrów i sobie dupę odgniatają frajerzy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Transport sprzetu ma swoje dobre i praktyczne strony. Zwlaszcza jak motocykl jest zepsuty, lub trzeba go przetransportowac z USA do Polski .... na ten przyklad :icon_mrgreen: :crossy: Chociaz pewnie ktos nastukalby niezla traske i nabil sporo kilometrow ..... :cool: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Klaudiusz, rozumiem aluzje ale tak apropo lawety to jakos nie moge dopatrzec sie czegokolwiek zlego w wozeniu sprzetu na lawecie / przyczepie. W zaleznosci kto jaki ma motocykl i do czego go uzywa. Transport sprzetu ma swoje dobre i praktyczne strony. :crossy: KS to była odpowiedź na tok myślenia Majkela, że jak wisi kask na Motocyklu to go używa ....... p.s. Czy Ja naprawde tak skomplikowanie pisze? p.s.1 Oooo Mariusz zostałeś Protem ;) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Wiec ja sobie smigam w bandance na glowie a kask wisi zaczepiony przy motocyklu Majkel, jaki Ty jesteś słodko popierd...y... :D PS taka rada, może Ci się przyda: używanie prezerwatyw to coś więcej niż noszenie ich w kieszeni... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 używanie prezerwatyw to coś więcej niż noszenie ich w kieszeni... Wiem, fajne balony mozna z nich robic :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Wiem, fajne balony mozna z nich robic :icon_mrgreen: Jak to Mój kolega powiedział ... "czyż ten Majkel nie jest słodki" buhahahahahahaha :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siekieramotyka Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Przeczytałem cały ten wątek gdyż bardzo byłem ciekawe co myślicie o tym głupim przepisie. Niepotrzebnie zacząłem ten temat od nowa - za słabo szukałem go w innych postach, trafił do śmieci. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że są motocykliści którzy popierają ten przepis. Nie wiem z czego to dokładnie wynika, czy z braku wiedzy czy po prostu z ... Miłe było jednak to, że kilku z Was jest przeciw. Statystyki które tu były podane i porównywanie roku 2006 do 2008 to zupełne nieporozumienie. Równie dobrze można porównać rok 2003 z 2006. Dodałbym jedno, że po wprowadzeniu tego nakazu, liczba wypadków z udziałem motocykli wzrosła o 28% a zabitych o 40%. Te liczby powinny dla niektórych coś znaczyć. Mało tego, dane mówią że w krajach skandynawskich gdzie ten nakaz jest liczba wypadków z udziałem motocykli spada wolniej niż w krajach gdzie tego nie ma. Nieoficjalnie mówi się także, że we Francji to silna grupa motocyklistów nie dopuściła do wprowadzenia tego absurdu. Są jeszcze aspekty widoczności światła stopu i migaczy. Różnica w jasności przy włączonych mijania sprawia, że są dostrzegane później lub w ogóle. A w przypadku motocykli to później może oznaczać dzwon. Nie wiem też dlaczego tak naciskacie na majkela, nie chce jeździć w kasku to niech nie jeździ, co to Was obchodzi ? W USA nie ma obowiązku jazdy w kasku i nikt się z tego powodu nie zabija nagminnie. Trzeba tylko mieć okulary aby chronić oczy. Odniosę się też do jazdy na światłach poza terenem zabudowanym. Wtedy tak samo będziecie mniej widoczni jak w zabudowanym. Nie ma, powtórzę, nie ma żadnego dowodu na to, że ten przepis poprawia bezpieczeństwo na drogach. Natomiast są badania (austriackie), że dodatkowo działa negatywnie. Mnie osobiście i kolegom popierających ten nakaz rzygać się chce od tych świateł. Jazda samochodem jest o wiele bardziej męcząca, o ekologi i pieniądzach, które przez ten nakaz wyciąga od nas Państwo już nie wspomnę. Jakby ktoś chciał sobie poczytać to na ścigaczu temat dogłębnie został opisany i wytłumaczony jak dzieciom. KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dodałbym jedno, że po wprowadzeniu tego nakazu, liczba wypadków z udziałem motocykli wzrosła o 28% a zabitych o 40%. Te liczby powinny dla niektórych coś znaczyć. W USA nie ma obowiązku jazdy w kasku i nikt się z tego powodu nie zabija nagminnie. ad. 1. te akurat dane wypadałoby zestawić z ilościami nowozarejestrowanych motocykli, w tym kształcie to demagogia, ponieważ przez ostatnich kilka lat następuje znaczący wzrost ilości jednośladów na drogach, oraz wymiana starych na nowe. zdaje się, że i "jazda na dowód" (czyli przeważnie osób nie znających pord) wpisuje się w ten okres ad. 2. nie we wszystkich, więc znów naciągasz fakty :icon_razz: żeby nie było wątpliwości: jestem i o ile mnie pamięć nie myli byłem przeciwnikiem jazdy na światłach cały rok/ całą dobę. niestety praktyki z austrii dziwnym trafem nikt nie chce u nas widzieć jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siekieramotyka Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ad. 1. te akurat dane wypadałoby zestawić z ilościami nowozarejestrowanych motocykli, w tym kształcie to demagogia, ponieważ przez ostatnich kilka lat następuje znaczący wzrost ilości jednośladów na drogach, oraz wymiana starych na nowe. zdaje się, że i "jazda na dowód" (czyli przeważnie osób nie znających pord) wpisuje się w ten okres ad. 2. nie we wszystkich, więc znów naciągasz fakty :icon_razz: żeby nie było wątpliwości: jestem i o ile mnie pamięć nie myli byłem przeciwnikiem jazdy na światłach cały rok/ całą dobę. niestety praktyki z austrii dziwnym trafem nikt nie chce u nas widzieć jsz Niestety nie mam póki co danych aby to zestawienie przedstawić, czekam jednak na odpowiedź policji. Jak tylko mi je prześlą zrobię odpowiedni wykres. Jeśli chodzi o kask to faktycznie nie we wszystkich ale w większości :P rozpędziłem się co nie zmienia faktu, że można tak jeździć i nikt nie robi z tego problemu. I chwała Ci za to. Nie nikt, tylko rządząca koalicja z pseudo specjalistami na czele. Nie wiem ile kasy dostali za to ale jak widać sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Niestety nie mam póki co danych aby to zestawienie przedstawić, czekam jednak na odpowiedź policji. Jak tylko mi je prześlą zrobię odpowiedni wykres. Jeśli chodzi o kask to faktycznie nie we wszystkich ale w większości :P rozpędziłem się co nie zmienia faktu, że można tak jeździć i nikt nie robi z tego problemu. I chwała Ci za to. Nie nikt, tylko rządząca koalicja z pseudo specjalistami na czele. Nie wiem ile kasy dostali za to ale jak widać sporo. Nie doszukuj się wszędzie kasy i korupcji. Czasami i najczęściej to zwykła głupota ludzka. A swoją drogą to ludzie potrafią ignorować nawet oczywiste fakty. Statystyki wskazują na korelację wzrostu wypadków motocyklowych z wprowadzeniem obowiązku jazdy na światłach, to wynajduję się na siłę wszystkie inne przyczyny aby tylko nie zgodzić się z faktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi