kamillos74 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 witam Forumowiczów :smile: mam małe pytanko do "starych" wyjadaczy : co muszę zrobić aby nie było strzałów z wydechów? Nadmienię, że wymieniłem tydzień temu w swojej Shadow Spirit 2007 seryjne wydechy na Cobry Streetrod (czekałem na nie 2 miechy, ale się doczekałem :notworthy: ). Czasami przy odejmowaniu gazu lub zmianie biegów są wystrzały. Cobry w środku nie mają za wiele, a raczej nic, ale za to dźwięk :flesje: nawet się nie spodziewałem :buttrock: , na początku aż bałem się jeździć (matki z małymi dziećmi mnie przeklinają, policja dowód rej. chce zabrać :bigrazz: w głowie huczy-ale dźwięk jest w git i przy nim chcę zostać). Czy da się wyeliminować te strzały, czy są do tego jakieś filtry, czy grodzie. Nie jestem specem w tej materii, a chciałbym aby było ok i aby nic z silnikiem się nie spierdzieliło nie daj Bóg :rolleyes: Czy ktoś coś mógłby poradzić? z góry dzięki, pozdro dla wszystkich Choper-owców -żyjcie i jeździjcie- :crossy: kamillos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 AFAIK to, co powinno się zrobić po wymianie wydechów: wyregulować silnik (gaźniki) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Wyszukiwarka nie gryzie. Gazniki masz do regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 To jest wina konstrukcji gaźników -nie odcinają paliwka po zamknięciu przepustnic. Ja jeździłem różnymi szedołami i wiem że one tak mają ,poprostu na oryginalnych tłumikach też to się zdaża ale mniej a na akcesoryjnych jest to bardziej słyszalne. Może powinieneś się do tego przyzwyczaić a z czasem to polubisz-ja polubiłem Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 to jest model na gaźniku/gaźnikach, czy wtrysku? Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillos74 Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 dzięki chłopaki za info. Moja Shadow jest z 2007 tak więc jest na wtrysku. Podjadę do mechanika zobaczymy co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Wtrysk powinien sie dostosowac. Czy napewno caly wydech masz szczelny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi