Skocz do zawartości

grossglockner

Robas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prognoza pogody na ten i przyszły tydzień. Pada, będzie padać. Wszędzie, w PL, w Czechach, w Alpach ... W związku z tym z bólem serca odwołuję/przekładam wyjazd. Nie będę się przecie qrwa umartwiał :evil:

A piszę TO by uniknąć prześmiewców ... o ... jechał, jechał i nie wyjechał.

Prognoza pogody na ten i przyszły tydzień. Pada, będzie padać. Wszędzie, w PL, w Czechach, w Alpach ...

Daj spokój Zbycho z prognozami- jedź a później bedziesz się martwił czy bedzie coś widać czy nie :smile:

Pogoda w Alpach jest tak zmienna, że przez godz. z deszczowej może się przejaśnić i bedzie super widoczność :smile: ale też odwrotnie :evil: więc nigdy nie wiesz na jaką trafisz....

Poza tym jak coś to pojedziesz jeszcze raz :icon_mrgreen:

Traska jest suuuuper i choć wjazd nie tani (rok temu chyba 15-18E) to widoki i winkle są zaj....te- ja byłem rok temu i moge powiedzieć, że jest to raj dla motocyklistów i nie tylko na sloganach reklamowych...

Prognoza pogody na ten i przyszły tydzień. Pada, będzie padać. Wszędzie, w PL, w Czechach, w Alpach ... W związku z tym z bólem serca odwołuję/przekładam wyjazd. Nie będę się przecie qrwa umartwiał :evil:

A piszę TO by uniknąć prześmiewców ... o ... jechał, jechał i nie wyjechał.

My byliśmy tam w zeszłym roki ( polecam nocleg u kolegi z forum - ma pensjonat na 1 km tej trasy). Z pogodą wygląda tak. Śledziliśmy on-line prognozy z tamtego regionu i ciągle około 0 i deszcz a na miejscu okazało się 15 stopni w plusie i słońce. Tam się pogoda zmienia co 15 minut więc nie ma co się przejmować i nie brać na serio tego co pokazują prognozy.

P.S. jak ktoś chce naprawdę pośmigać na winklach to polecam pojechać dalej w stronę Cortina de ampecca ( czy jakoś tak) Jest tam tyle zakrętów że się rzygać chciało jak tam jechałem.

Edytowane przez marcincbr600

Byłem 17-19 czerwca i pogoda była super... choć ponoć po południu 19 miał padać... śnieg.

Noclegów w okolicy sporo...

wjazd w tym roku wciąż 18 eurasów, można za 25 eurasów na 15dni!!...

ale co to jest w porównaniu jakie trzeba wydać kasę na pozostałe rzeczy...

Edytowane przez Maestro

Grossglockner dziś http://img11.imageshack.us/img11/5643/grossglockner.jpg :):)

W planach mam wyjazd ok 1 sierpnia. Jeśli będzie taka pogoda pomyślę nad przejechaniem na Włoską stronę w cieplejsze okolice.

P.S. jak ktoś chce naprawdę pośmigać na winklach to polecam pojechać dalej w stronę Cortina de ampecca ( czy jakoś tak) Jest tam tyle zakrętów że się rzygać chciało jak tam jechałem.

Cortina d'Ampezzo :) Za Cortiną polecam wjazd na Passo di Fedaia, nie wiem czy trasa nie jest lepsza niż sam Grossglockner.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl