_michal_mistrz_ Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam wszystkich, panowie jest takie pytanko,bo brat nie umie sobie już z tym radzić: nie wiem co się dzieje z jego dr 250 ale na ciepłym silniku za żadne skarby świata nie chcę mu palić z kopniaka, trzeba pchać i też nie zawsze łatwo odpali... Co to zaworów to są dobrze wyregulowane, i niedawno i nic dalej tak samo... Pomocy ,,czy wiecie może co może być nie tak...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 W pierwszej kolejności wymieńcie świecę. Trzeba by było też wyregulować poziom paliwa w gaźniku i skład mieszanki. Filtr powietrza zawsze czysty? yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_michal_mistrz_ Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Nowa świeca była kupiona jakieś 2-3 tyg. temu..... A co do regulacji poziomu paliwa w gaźniku i składzie mieszanki to nie pomyślałem,, bo nie mam pojęcia jak to dobrze i szybko zrobić.. może ktoś coś poleci co i jak trzeba zrobić.???//!! Filtr powietrza raczej jest czysty też był przedmuchiwany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 No filtr jaki tam jest? Gabkowy jak w 350? Bo taki to się pierze w ludwiku i nasącza oliwą. Co do regulacji poziomu paliwa to masz w serwisówce pokazane-trzeba przedewszystkim wymontować gaźnik. Ale zacznij od składu mieszanki. Rozgrzej motocykl, wyłącz sssanie, i wkręc śrubę składu mieszanki do końca ( w 350 jest ona od spodu gaźnika) a poźniej wykręć o tyle obrotów ile zaleca książka serwisowa. Albo metodą na oko, powiedzmy dwa obroty i zobaczysz czy nie kopci na czarno. Mój bardzo dobry mechanik powiedział mi jak ustawiałęm swoją bicz, ze dr ma strzelać w wydech lekko, przy zamykaniu gazu. I tak ustawiłem swoją, i świeca ma "dobry" kolor i pali od kopa. Chyba że się wyłomoczę i sie zaleje suka jedna. Śrubę mam na 2,25obr. W 350tce ofkoz. yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 A na ile masz ustawione wolne obroty? Ja tak 1,5tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 W mojej DR350 był ten sam problem i odpalanie z kopa to był koszmar. Po regulacji gaźnika jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.zielony Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 albo złe ustawiony zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Sprawdź zawór dolotowy może się nie domyka albo wypalone gniazdo juz... a w gaźnik nie strzela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi