Skocz do zawartości

Olej czarny jak węgiel po przejechaniu 900km od wymiany

konradoo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maruha napisał:

Z tego co mi wiadomo to Motula w Motulu jest znikoma ilość. I nie chodzi tylko o beczki, a o normalne opakowania 4L. Ja przez jakiś czas Motula sobie odpuszczam . Ile tego poszło w rynek ?,-nie mam pojęcia. Ryzykować nie mam zamiaru

Moze rozwin troche ten temat. Ktoś podróby puszczal?Czy to dotyczy tylko polskiego rynku?Czy to ogolnokrajowa akcja, czy moze tylko dotyczy sprzedazy Allegro/sklepy internetowe?

Litrowych opakowan też to dotyczy???

Dominik Szymański napisał:

Dokładnie. Olej zmieniający barwę na ciemną chwilę po wymianie to zupełny standard.

pzdr

No dobra ale co za "dokladnie " ??

Jak masz syf w silkniku to i czarny olej.

Ja na swoim zrobilem ponad 10 tysiecy i jest piekny jasny kolorek :icon_mrgreen:

ISRA: 27062
SREU: 614

zajc napisał:

Moze rozwin troche ten temat. Ktoś podróby puszczal?Czy to dotyczy tylko polskiego rynku?Czy to ogolnokrajowa akcja, czy moze tylko dotyczy sprzedazy Allegro/sklepy internetowe?

Litrowych opakowan też to dotyczy???

Nie wiem czy dotyczy to tez litrowych opakowań. Wiem tylko tyle, że w Polskę poszła spora partia lewego Motula na taką skalę , że sprzedawcy nie mogą mieć pewności czym handlują.

Dla mnie to koniec tematu. Każdy zrobi jak chce, jednak ja Motula nie zaleje.

maruha napisał:

Dla mnie to koniec tematu.

Nie pisz w ten sposob, bo sporo uzytkownikow motocykli leje motula.

Jak wiesz cos czego my nie wiemy, to podziel sie ta wiedza :notworthy: a moze unikniemy kupowania podrobek lub kiepskiego oleju ktory moze zniszczyc silnik :banghead:

ISRA: 27062
SREU: 614

Cytat
Wiem tylko tyle, że w Polskę poszła spora partia lewego Motula na taką skalę , że sprzedawcy nie mogą mieć pewności czym handlują.

Napisał wszystko co wiedział na ten temat to czego więcej chcesz?

Sam pogrzebaj w necie a jak coś znajdziesz to podziel się tą wiedzą.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

kaman o to że bezsprzecznie na rynku jest w cholerę lewego Motula, wystarczy wpisać w googlach "lewy motul w sklepach"

Dla mnie osobiście jest bez znaczenia skąd on to wie, ważne że wie i że ostrzegł innych.

w sumie to wszystko ma sens- każdy kupuje motula, wiec najwiecej mozna na nim robić przekrętów. Ja osobiście smigam na Liqui Moly, wczesniej na castrolu, motulu i jakoś różnic nie czuje -a moto jak oleju nie brało tak nie bierze :)

Hehe wiedziałem , wiedziałem że tak będzie:). Panowie, cóż mogę więcej powiedzieć? Po prostu kilka osob, ktore siedzą w temacie wybiło mi Motula z głowy (na jakiś czas bynajmiej). Ufam im i wiem , że głupot nie gadają. Kto namieszał w Motulu? - nie mam pojęcia i nie wnikam. Sam zalałem castrola ( niechętnie i z koniecznosci) bo był pod ręką. Bardziej wyjaśnić juz nie mogę bo musiał bym podawać dane osobowe/firmowe chyba.

A może robisz dla konkurencji? :) (żart)

Ja na szczęście kupiłem dzisiaj Valvoline Durablend, nie dość, że bardziej odpowiedni do mojego moto wg. serwisówki to jeszcze tańszy... no i widać, że pewniejszy.

Co do tego Motula to rzeczywiście mogło z nim być coś nie tak skoro ledwo po zmianie był taki czarny.

Kierownik ja kupowałem motula w Larssonie i Kawa po ponad 4 tysiącach loto dalej a olej wygląda jakbym go dopiero zalał, oleju nie ubywa, to chyba dobrze z nim co?

Nastraszyliście mnie i teraz nie wiem czy jak nie odkręcę korka do oleju to z silnika mi nie wyskoczy smok albo Twinky Winky z butelką Castrolu.

Pogrzebałem w necie, na różnych forach pojawiały się informacje o lewym Motulu. Był dostepny w duuużo niższej cenie niż u oficjalnych dystrybutorów. No i ponoć działo się to trzy lata temu ale może coś jeszcze na rynku zostało.

Ludzie, nie popadajmy w paranoję. Bo niedługo wszyscy poumieramy na ptasią grypę. W tym roku to już nawet świńska panuje.

Ja nie mam zamiaru zmieniać oleju tylko dlatego, że ktoś, coś, komuś szepnął. Równie dobrze ta osoba może być dystrybutorem Castrola albo Bel-Raya, Liqui Moly, Shella czy innych Yamalube.

Motul podrabiany

Castrol - padaka. Na co najmniej 3 forach czytałem jaki to Castrol jest do dupy.

Pomijając teorie spiskowe, nie mam zastępczego (dla motula) oleju 10W50 który kosztuje ok.120zł a do castrola (już pełnego syntetyka) nie mam zamiaru dopłacać 50zł bo...(patrz powyższe).

Edytowane przez Saturnus