To_masz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaliczyłem glebę na srpentynie, prędkość nie była wielka, złożenie mocne więc sprzęt nawet mocno nie uderzył o ziemię i przeleciał szlifem tylko kilka metrów, wpadając na pobocze stanął na koła i opadł na tą samą srtonę. Po zdarzeniu kręci ale nie mogę odpalić:/ Wymieniłem świeczki na nowe- ta sama historia. A! świeca druga i czwarta jest wilgotna po wykręceniu. Proszę o sugestie i pomoc :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoR6 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 A iskra sie na swieczkach pojawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzeta Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 sprawdz czy jest iskra oraz wszystkie przewody od cewki, moze cewka ci pękła od uderzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) A ten Bandit to który rok? Niektóre motocykle mają urządzenie o nazwie fall detection switch (czujnik gleby motocykla), podczas upadku odłącza zapłon, później pewnie trzeba to jakoś odblokować. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Iskry nie ujrzałem na żadnej ze świeczek :rolleyes: Więc chyba będzie trzeba wziąć cewki na celownik? Aa moto jest z 2002 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nierzadko po glebach pękają obwody w module zapłonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 na którą stronę się moto położyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Moto poleciało na prawą stronę, po kilku metrach złapało pobocza i stanęło na dwóch kołach po czym znów upadło na prawą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Stawiam na przetarte gdzieś kable idące do cewek, może od baku? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 A bezpiecznik sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Spróbuję dziś zdemontować bak i coś znaleźć pod nim :rolleyes: Bak zdemontowałem, wszystkie przewody przejrzalem i żadnych nieprawidłowości nie ujrzałem :rolleyes: Oczywiście bezpieczniki sprawdzane-OK. Jestem już Pinki, czekam na radę jakiegoś Mózga :wink: A jutro z rana powinien zajrzeć mechanik do niego jeśli dobrze pójdzie :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubrick Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 To może to faktycznie problem z fall detection? Kumpel miał tak, że nie odpalał i też iskry nie było. Mechanik wykazał, że chodzi o to. Tylko nie wiem jak to sie ustawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Przeglądałem właśnie schemat elektryczny od Bandita 600 (tego na gaźnikach) i nie ma tam fall detection switch (przynajmniej nie ma na schemacie). Ten model był produkowany przez wiele lat więc możliwe że były różne wersje instalacji. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Bandzior wylądował u znachora , ten tu odkręcił, tam zmierzył jeszcze gdzie indziej zajrzał i stwierdził uszkodzenie impulsatora - ukruszył się ten magnes wokół śrubki . Pozostaje wizyta w serwisie po nowy :rolleyes: Mam nadzieję że to jest przyczyną i wymiana rozwiąże problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi