adrian_DT80 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 czesc! składam silnik dt i juz miałem skrecac pokrywe, ale nie wiem o co ma byc zaczepona sprezyna.?? ona jest zawinita na kopniaku. tam jest zebatka i wydaje mi sie ze ten zakrecony drut na kopniaku ma byc zachaczony o tą zebatke?? i jesli mam ten drucik włożyc pomiedzy te zeby na tej zebatce to z której strony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Wiesz, nie znam mechaniki DTka ale spróbuj używać języka motonitów a nie gospodyń domowych. Jeżeli chodzi Ci o spężynę dźwigni startera (a nie o zawinięty drut ;) ) to powinna mieć jeden koniec odgięty i włożony w specjalny otwór. Na pewno nie ma być włożony w zęby zębatki :D Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) i kto tu sie nie zna :banghead: nie wzoruj sie ze ktos tak powiedział i od razu krytykujesz, przeciez mogłem sie pomylic! Pierwszo naucz sie nazywac dobrze niektóre rzeczy, a potem bedziesz cos gadac :lapad: Edytowane 31 Maja 2009 przez pypek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak miałem DT 80 musiałem rozwiązać podobny problem. Ciężko jest to wytłumaczyć ale zrobiłem kilka zdjęć po tym jak udało mi się tę sprężynę ustawić. Mogę Ci je podesłać tylko muszę mieć jakiegoś maila. Jakby coś pisz na PW żeby nie robić z tematu czata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Koniec sprężyny wchodzi w otwór w karterze, tylko o ile pamiętam trzeba było ją skręcić jeszcze o 1 obrót żeby kopniak wracał na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi