zajc Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Dobra, nie będę wkładał kija w mrowisko. Ja jeżdżę w Suomy Extreme. Po ponad trzech latach użytkowania w moim Suomy nic się nie zepsuło, nie odpadło i nie odkleiło. Kask spadał mi kilka razy z motocykla i żadna szybka mi nie pękła (mimo zadrapań). Nie wiem więc zajc o jakich dwóch światach jakości wykonania piszesz. Kask ma świetną aerodynamikę a wnętrze wyścielane Alcantarą jest dla mnie najprzyjemniejsze na rynku. Nie będę nikomu udowadniał, że poza Shoei istnieją inne świetne kaski bo mi to wisi. Może trafiła się Tobie sztuka z wtorkowej partii ;) Ja natomiast znam drugą stronę medalu-i jeżeli po dziesięciokrotnym użyciu z płetwy w Extreme schodzi farba to coś jest nie tak. Wnętrze faktycznie bardzo fajnie wykonane-zresztą Alfa Romeo też fajnie wygląda i ma super wnętrze. Tylko psuje się trochę częsciej ;) A jak radzisz sobie ze zdejmowaniem szyby? :icon_mrgreen: Nich każdy śmiga w czym chce:) :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 kupiłem końcem marca nowego XR diabolic za 1200 , ale bez gwarancji , faktury czy paragonu, karton i papiery owszem. Gość jest ze Śremu, towar odebrałem u jego brata w poznaniu, mieszkanie studenckie, a w nim pełno kombinezonów , kaski i wydechy (chyba głównie micron`a) bynajmniej możesz sie zapytać , jego gg 2741140. Kurde zapomniałem tylko nicku z allegro, bynajmniej miał też jakies powystawówki w stanie b. db. Pzdr. znalazłem , to są jego aukcje http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2623015 jeśli nie ma rozmiaru to zadzwoń i sie zapytaj , ja swojego też nie znalazłem na alledrogo bo jeszcze nie był wystawiony. Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Hehe, do zdejmowania szybki rzeczywiście trzeba się przyzwyczaić. Ja już wykonuje to mechanicznie i potrafię wymienić ją pewnie w niecałe pół minuty. Nie jest to takie straszne jak wydaję się na pierwszy rzut oka:) A te boczki zasłaniające mechanizm też są ok. Fakt, że w Shoei szybkę wymienia się znacznie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ciekawe skąd gosciu z alledrogo ma takie tanie szoje... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafax Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja mam XR-1000, glownie dlatego ze trafilem w dobrej cenie, i jestem z niego bardzo zadowolony, zreszta o zaletach inni juz pisali. Przy obecnych kursach walut wolalbym jednak dac 1000zl za Suomy Vandal niz 1600 za XR-1000 - moim zdaniem roznica jakosci nie uzasadnia takiej roznicy ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) ile dałeś za tego xr1000? i kiedy go kupiłeś? a tak wogole to czy mozna gdzies jeszcze dostac te kaski shoei'a za "normalne" pieniądze? ;) Edytowane 5 Maja 2009 przez Szynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 No ciekawe ciekawe, jak sie pytałem to coś kręcił , ze kupił dla siebie ale okazał sie za duży itd. czyli raczej nie chciał powiedzieć, wiec albo jakiś wał albo powystawówki ... Pzdr. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Z dodatkowego wyposazenia dolozylem sobie nosek i podbrodek Gdzie kupules bo szukam tak zeby byly te dwie rzeczy w jednym sklepie i jakos nie moge trafic. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Mam XR1000 - jak dotąd zrobione w nim 3k km. Jest ok. chociaż strasznie wk... mnie pinlock: 1. Górna krawędź antyfoga wchodzi na linię wzroku i muszę przesunąć kask aby mieć normalną widoczność 2. Mam (a raczej miałem) dwa antyfogi - po jednym do szyby przyciemnianej i standardowej. Na trasę wpakowałem do tankbaga ciemną szybę z założonym antyfogiem (wszystko opakowane w folię). Antyfog "się" porysował. Generalnie cała wkładka jest cholernie podatna na zarysowania. Wcześniej miałem Suomy Vandala. Po wypadku pojawił się XR1000. Gdybym teraz musiał zmienić garnek to brałbym Suomy Spec1R. BTW - Cerb - jeśli bywasz w Wawie, to w Motostylu, 03-727 Warszawa, Targowa 7. Tam zazwyczaj mają wszystko. Edytowane 6 Maja 2009 przez Kirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ja takze kupilem ostatnio nowke xr-1000 od Pana ze Śremu:) Kask przyszedl z pudelkiem, papierami itd. W moim przyapdku krecil podobnie skad sa kaski. Za nowego Shoeia zaplacilem 1000zl w malowaniu Miyu. Tak ze wydaje mi sie ze warto. Gosc powaznie podchdzi do sprawy i mozna go polecic. Ogolnie zalatwi wszelakie akcesoria na bike;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafax Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 @Szynka W grudniu za 800 bez Pinlocka. @cerb Polecam z ebay tego sprzedawce: http://stores.shop.ebay.co.uk/RIDERSOFFSHO...634Q2ec0Q2em322 ja kupilem Whisper Strip Kit i nosek za 190 zl z przesylka wiec tyle co sam Whisper Strip Kit u nas, wysylka kosztuje 2.50 Funta - paczka doszla w 4 dni wiec szybciej niz z allegro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 jestem ciekaw czy jakosc wykonania tych kasków pochodzączych od tajemniczych gości z alledrogo jest taka sama jak tych ze sklepow ;) i wogole skad maja taki tani towar jesli są takie same to otwieram sklep szoja :D czysty zysk, kupuje za tysiac sprzedaje za dwa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Wiec dzialaj... Bo jakosc wykonania wg mnie jest identyczna i niczym sie nie roznia od tych ze sklepowych polek...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Skoro o bezpieczenstwie to podaje link do strony z rankingiem kaskow: http://sharp.direct.gov.uk/ - mozna sobie porownac gwiazdki. Omawiany tu shoei - 3 gwiazdki. Nie wiem na ile wiarygodne te testy albo co jest z tymi kaskami skoro moj Lazer LZ6 ma 5 gwiazdek, a zaplacilem za niego 270zl. Czyzby powyzej tej ceny placilo sie za pinlocka, wyciszenie, spojler, firme i inne bajery??? :) Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafax Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Problem z Sharpem jest taki ze nie wiadomo jak te gwiazdki sa przyznawane, oprocz tego ze obiektywnie :) Z tego co ktos kiedyś od nich wyciągnął to nie testują uderzeń w część szczękową, które wedlug raportu Hurta stanowią 35% uszkodzeń. Jak poszukasz na preclach to byl watek o bardziej szczegolowych zastrzezeniach w stosunku do ich sposobu testowania, a w szczegolnosci interpretacji wynikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi