suzukigt80 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam. Ostatnio wymienialem olej i filtr w kawie er-5. Stary olej spuscilem do "ostatniej kropli". Nowego oleju wlalem 3.3 litra (powinno byc 3.4) Lecz po wlaniu tych 3.3 na miarce mam juz poziom minimalnie powyzej max. I teraz pytanie zostawic tak jak jest czy spuscic troche oleju? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Odpal go na chwilę o poczekaj - filtr musi się napełnić. miałem tak samo w moim Bandicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Odpal go na chwilę o poczekaj - filtr musi się napełnić. miałem tak samo w moim Bandicie No logiczne ze juz odpalalem moto i filtr sie napelnil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Nigdy nie spuścisz całego oleju z silnika - zawsze trochę starego oleju zostanie. Jezeli faktycznie jest minimalnie powyżej max, to ja bym to olał. A jak ci sie chce to dla swiętego spokojui możesz troche sciągnąc ;) Pamiętaj, że zbyt wysoki poziom oleju w silniku może być równie szkodliwy, co jego zbyt mały poziom. Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Nigdy nie spuścisz całego oleju z silnika - zawsze trochę starego oleju zostanie. Jezeli faktycznie jest minimalnie powyżej max, to ja bym to olał. A jak ci sie chce to dla swiętego spokojui możesz troche sciągnąc ;) Pamiętaj, że zbyt wysoki poziom oleju w silniku może być równie szkodliwy, co jego zbyt mały poziom. Tez tak mysle ze lepiej bedzie spuscic troche. Teraz pytanie ile go sposcic tak zeby bylo pomiedzy MIN a MAX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Tez tak mysle ze lepiej bedzie spuscic troche. Teraz pytanie ile go sposcic tak zeby bylo pomiedzy MIN a MAX ? na stacjach shella powinni miec przyrzad do odsysania oleju.Jesli nie to sam to mozesz zrobic strzykawa z apteki i kawalek wezyka,np.od podcisnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leon77 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 bez paniki jak jest minimalnie powyżej to nic mu nie będzie, u mnie wchodzi 2.4 wlałem 2.3 i też jest powyżej.Problem byłby jakbyś go przelał z pół litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zostaw tak jak jest. Za chwilę i tak Ci zeżre ten nadmiar :icon_mrgreen: :wink: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandżo Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jeśli chesz maxymalnie zlac olej z ENa to odkręć śrube spustową i ustaw tak moto aby oś tylnego koła była powyżej przedniej osi koła i zostaw moto na noc w takiej pozycji. Zawsze możesz odkrecić miske olejową i ją wyczyścić, przy okzaji czyszcząc odme smoka ssawnego. Wtedy masz prawie 100% zlenego starego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ja wlalem do GPZ duzo za duzo... Tzn, poziom jest wyzej niz okienko. Co sie moze stac od za duzego poziomu oleju? Myslalem ze spali troche ale chyba nie ma zamiaru ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 To strzykawa + wężyk i jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_91 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Do er-5 według serwisówki podczas wymiany wlewa się 3l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 daj sobie spokój - nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi